Разлика между потребителски контроли и персонализирани контроли

Потребителски контроли срещу персонализирани контроли

Microsoft Corporation е водещият световен производител на компютърен софтуер и хардуер, както и уеб приложения. Той доминира на пазара на операционни системи за домашни компютри през 80-те години през MS-DOS.

През годините той не само е водещ на пазара на софтуер за офис компютри, но също така навлезе в няколко други ниши като индустрията за видеоигри и потребителската електроника.

Един от нейните продукти е рамката за уеб приложения ASP.NET. Използва се за изграждане на уебсайтове, приложения и услуги. Чрез CLR (Common Language Runtime), той позволява на програмистите да пишат ASP.NET код, използвайки какъвто и да е .NET език.

При създаването на уеб страница ASP.NET използва разширения .ASPX, които съдържат XHTML маркировка и уеб и потребителски контроли, където програмистите поставят съдържание за уеб страницата, използвайки модел с код.

Потребителските контроли са обобщения или съкратени секции от регистрирани уеб страници, които се използват като контроли в ASP.NET. Те са направени като файлове за маркиране на ASCX и използват същите методи като тези на HTML и контролите на уеб сървъра.

Те са предназначени за многократна употреба и предоставят на потребителите по -лесен начин за повторна употреба и разделяне на потребителски интерфейси в уеб приложения на ASP.NET. Страницата за потребителски контроли се събира и съхранява в паметта за бъдещи заявки.

Потребителските контроли са предназначени само за използване в единични приложения и могат да причинят проблеми с поддръжката, ако се използват в повече от едно приложение. Тъй като съдържа статични данни, писането не се нуждае от много проектиране и е най -доброто за използване при фиксирано оформление, например при създаването на заглавки. Писането в персонализирани контроли, от друга страна, е по -сложно и се нуждае от няколко кода, тъй като не се поддържа от дизайнер, както в случая с потребителски контроли. Най -добре се използват за динамично съдържание.

Персонализираните контроли са събрани кодови елементи, които се изпълняват на сървъра и разкриват обектния модел, за да представят маркиращия текст като HTML като нормална уеб форма. Те могат да се използват в множество уеб приложения.

Тъй като са проектирани за използване от повече от едно приложение, разпространението няма да причини проблеми с поддръжката или излишъка. Това дори прави поддръжката много по -лесна с инсталирането на едно копие в глобалния кеш на сглобяването, което да се споделя между приложенията.

Въпреки че са трудни за създаване, персонализираните контроли са лесни за използване и могат да се добавят в кутията с инструменти, което не е възможно с потребителски контроли, които трябва да бъдат инсталирани в отделни копия за всяко приложение, когато се споделят между приложенията.

Резюме:

1. Потребителските контроли са обобщения на регистрирани уеб страници, които се използват като контроли в ASP.NET, докато персонализираните контроли са кодови елементи, които са компилирани за използване в уеб приложения. 2. Потребителските контроли могат да се използват само в единични приложения и за да ги споделят, потребителите трябва да инсталират отделни потребителски контроли за всяко приложение, докато персонализираните контроли са предназначени за използване в множество приложения. 3. Потребителските контроли могат да причинят проблеми с поддръжката, докато персонализираните контроли не го правят. 4. Персонализираните контроли са трудни за изпълнение, но са лесни за използване, докато потребителските контроли са лесни за извършване, но могат да бъдат по -сложни за използване.

1 коментар

  1. Наистина информативен пост. Благодаря отново. Страхотен.

Вижте повече за: