Разлика между OST и PST

OST срещу PST

Microsoft Corporation е американска компания, която предоставя компютърни продукти и услуги. Чрез своите пробивни продукти като MS-DOS и Microsoft Windows той се издигна до най-доминиращия доставчик на компютърни приложения в света.

Един от много успешните му продукти е пакетът Microsoft Office. Това е софтуер с няколко офис приложения като Microsoft Word и Excel, които се използват от повечето, ако не и от всички компютърни потребители днес.

Една част от пакета Microsoft Office е Microsoft Outlook, който е мениджър на лична информация, предназначен за използване в Microsoft Windows или Mac. Той е първоначално замислена като приложение за електронна поща, но също така има няколко други функции, такива като задача и мениджър за контакти, календар, дневник и водене на записки и уеб браузване. Може да се използва заедно с няколко други приложения, като Microsoft Exchange Server или SharePoint Server, или самостоятелно от всяко лице, или да се споделя от множество потребители в организация, която трябва да споделя файлове и документи.

Има два начина за запазване на файлове в Microsoft Outlook: чрез OST или PST файлови папки. Файловата папка OST е област за съхранение, която може да се използва офлайн. Използва се в обменна среда, тоест с помощта на Microsoft Exchange Server. Тя позволява на потребителите да работят, когато са офлайн и е много полезна в области с ненадеждни или ограничени връзки. Файловете, които се съхраняват и актуализират в OST, ще бъдат актуализирани и синхронизирани, когато потребителят излезе онлайн.

Когато Microsoft Outlook е конфигуриран да се свързва със среда на Exchange, той позволява на потребителите да четат, отговарят, съставят, редактират и изтриват имейли, дори когато е офлайн. В кеширан режим Microsoft Outlook копира имейли в OST файла.

Файловата папка PST, от друга страна, е лична папка и не се препоръчва да се използва при настройка на обмен. Той се съхранява на клиентския твърд диск и сървъри, различни от Microsoft Exchange Server. HTTP и IMAP използват файловата папка PST. Имейлите и файловете, които са прикачени към тях, могат да се доставят и съхраняват в папката с PST файлове. Друга информация или данни, като например календар, контакти и задачи, които се съхраняват локално в компютъра, се поставят в папки с файлове PST.

Резюме:

1. Файловата папка OST е офлайн област за съхранение на данни, която може да се използва, когато няма интернет връзка, докато папката с PST файл е област за съхранение на лични данни, която може да се използва за локално съхранявани файлове. 2. Въпреки че файловата папка PST може да се използва с настройка на Exchange, тя не се препоръчва и е съвместима само с други сървъри, за разлика от файловата папка OST, която работи само с Microsoft Exchange Server. 3. Файловата папка OST позволява на потребителите да работят дори когато са офлайн; позволявайки им да четат, редактират, съставят и изтриват съобщения и синхронизират промените, направени в момента, в който излязат онлайн, докато папката с PST файлове няма тази функция. 4. И двете са част от Microsoft Outlook. Докато файловата папка OST е подходяща за използване в области с ненадеждни или ограничени интернет връзки, файловата папка PST не е такава.

2 коментара

  1. Един от най -добрите инструменти за конвертиране на OST към PST, който някога съм използвал:

    http://www.recoverydeletedfiles.com/ost-to-pst-converter.html

    Благодаря

  2. Опитайте най -добрия OST към PST конвертор, той ще ви помогне да поправите повредения OST файл и да конвертирате всички OST пощенски елементи в PST формат.

    http://www.ost-to-pst-free.com/

Вижте повече за: