Разлики между MS Outlook и MS Outlook Express

MS Outlook срещу MS Outlook Express

Microsoft Corporation е водещият световен разработчик и производител на компютри . Той започва да печели слава с компютърната си операционна система Disk Operating System (DOS). Оттам се премина към други софтуерни програми, включително MS Outlook за Microsoft Office и MS Outlook Express за Internet Explorer.

MS Outlook е клиент за съобщения и сътрудничество, който се използва в Microsoft Office, Exchange Server и Internet Explorer 5.5. Това е мениджър на лична информация, който предлага на потребителите пълна интеграция на имейл, календар и управление на контакти.

Това прави комуникацията и споделянето на информация по -ефективни, защото помага при организирането на информацията, съхранявана в приложенията на Microsoft Office. Той е предназначен за използване с интернет, гласова поща и други комуникационни системи, които поддържат интерфейс за програмиране на приложения за съобщения (MAPI).

MS Outlook Express има различно приложение от MS Outlook. Въпреки че споделят обща архитектурна философия, те нямат една и съща кодова база. Г -жа Outlook Express използва адресната книга на Windows за съхраняване на информация.

Той има няколко версии на Microsoft Windows и е включен в Internet Explorer 4.0 и 6.0. Той се заменя с Windows Mail и Windows Live Mail. За разлика от MS Outlook, той няма документиран обектен модел. Това означава, че достъпът и контролът на приложенията и приставките за съобщения на MS Outlook Express не са официално документирани и поддържани от Microsoft.

Той е изграден върху отворени стандарти и може да се използва с всяка стандартна интернет система като протокол за достъп до интернет поща (IMAP). Тя позволява на потребителите да се възползват от новите технологии, но е известно, че има много недостатъци. Той не позволява съхранение на съобщения в сървър и може да се използва само на един компютър.

Той също няма проверка на правописа и може да има проблеми със сигурността. Когато използват MS Outlook Express, потребителите често изпитват вирусни имейл инфекции поради поддръжката на HTML електронна поща и скриптове. Разработена е нова версия за решаване на този проблем, но бъдещата поддръжка на MS Outlook Express в крайна сметка ще бъде прекратена в полза на Windows Live Mail.

Резюме

1. MS Outlook предлага клиентски интерфейс за приложение за програмиране на съобщения (MAPI) на Microsoft Exchange, докато MS Outlook Express не. 2. MS Outlook има документиран обектен модел, докато MS Outlook Express няма. 3. Въпреки че MS Outlook и MS Outlook Express имат една и съща архитектурна философия, те нямат една и съща кодова база. 4. MS Outlook е мениджър на лична информация, използван в Microsoft Office, Exchange Server и Internet Explorer 5.5. докато MS Outlook Express е клиент за електронна поща и новини, който е включен в Internet Explorer 4.0 и 6.0. 5. MS Outlook Express е разработен с няколко версии на Microsoft Windows, докато MS Outlook не е. 6. Докато MS Outlook Express е част от Internet Explorer, MS Outlook е част от Microsoft Office. 7. MS Outlook може да се използва самостоятелно, докато MS Outlook Express не може. 8. MS Outlook Express е създаден за използване на един компютър, докато MS Outlook е създаден за използване в компютърна мрежа и следователно може да съхранява съобщения в сървър.

2 коментара

  1. Outlook Express е невъзможно да се използва. първо ви пита за вашия имейл адрес и парола. Но те ви питат за вашия входящ POP сървър-не знам това. и след това ви помоли за вашия изходящ SMTP сървър-не знам това. Не мога да го настроя, защото не знам какъв е POP сървърът ми. И повечето други хора също не знаят. Сега имам Windows 7, която има Windows Live Mail, но има същата система като Outlook Express. Мисля, че това може да е по -късна версия. И всички други имейл клиенти, които опитах, са същите като Outlook Express, така че не можете да ги използвате. Мисля, че трябва да преименуват Outlook Exprees и други негови клонинги, Windows Live Mail, SeaMonkey Mail и други- ИМЕЙЛА, КОЙТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА. Защото всички хора, които познавам, включително мен, не могат да ги накарат да ги настроят и да бягат да ги използват. Андреа Борман.

  2. Толкова съм благодарен за публикацията ви в блога. Много благодаря отново. Искам още.

Вижте повече за: