Разлика между скриптове Js и Java

Jscripts срещу Java Script

Двата доминиращи езика, които лесно се разпознават от вашето компютърно устройство, са JavaScript и Jscript. За уважение е да се отбележи, че JavaScript съществува по -дълго в сравнение с Jscript. Може да не изглежда правилно да се твърди, че това, което преди е било известно като LiveScript, е преименувано на сегашния ви JavaScript. Jscript е изобретение на Microsoft за актуализиране на обозначението ECMAScript, докато JavaScript е актуализирането на тези спецификации от Mozilla. Ако забележите, двете са основно творения на гигантските софтуерни компании, които служат за една и съща цел. Всеки от горните езици има своите недостатъци и достойнства и в тази сесия ще разгледаме набързо основните разлики между тези две изобретения.

Езици

Като за начало, тези два езика за скриптове изглеждат еднакво и объркват начинаещите, но след като имат предвид, че тези два езика са различни, става по -лесно да се усвоят. Забелязвате, че Jscript има допълнителен брой команди и функции в сравнение с JavaScript. Освен това Jscripts хоства интерфейса за Microsoft ActiveX Operation.

Достъпност на ActiveX

Може би най -голямата разлика, която съществува между Jscript и JavaScript, е начинът, по който тези две програми позволяват достъп до ActiveX. В по -ранните версии Jscript и JavaScript бяха толкова сходни по начина, по който ще имат достъп до Microsoft ActiveX, но включването на модификации в допълнителни команди, поддържани от Jscript, които позволяват достъп до ActiveX. Новите команди бяха предназначени за използване в интранет уеб страниците, където е известна конфигурацията на всички компютри, работещи в Internet Explorer.

Когато работите с JavaScript, забелязвате, че достъпността на ActiveX обекти е ограничена до малък брой версии на JavaScript, докато всички версии на Jscript позволяват достъп до Active X обекти

Уместност

В продължение на много години единственото използване на Jscript трябва да подпомага създаването на активно съдържание за WWW версията на интернет света. Приложимостта им в тази задача е подкрепена от значителен успех и всъщност над 60% от написаното днес уеб съдържание е на езика Jscript.

Скриптовият език на JavaScript е предназначен за създаване и разработване на клиентски и сървърни приложения. JavaScript е идеален в тези функции и неговите подобрения и всички основни модификации се основават на тази цел и по този начин може да се разчита на него.

Поддръжка

JavaScript не се нуждае от езика Java на системата Sun Micro и може да функционира независимо, докато Jscript е материализиран в JavaScript редовете на Netscape.

Jscript е език, който е отделен от JavaScript, така че да притежава своя език ECMAScript, докато Java Script е новоразработен език и трябва да бъде внимателно определен според съответните правила, за да се постигне възможно най -добър резултат.

Резюме

JScript има допълнителен брой команди и функции в сравнение с JavaScript.

Интерфейсът на Microsoft ActiveX Operation се хоства в Jscript.

Малко версии на JavaScript позволяват достъп до ActiveX обекти, докато всички версии за Jscript имат достъп до ActiveX обекти.

JavaScript се използва при създаването и разработването на клиентско и сървърно приложение, докато Jscript се използва при създаването на онлайн съдържание.

JavaScript е независим от Sun Micro System, докато Jscripts зависи от езика Java

Jscripts са творение на Microsoft, докато JavaScript е творение на Mozilla.

JavaScript е изцяло нов език, разработен, докато Jscript съществува, разработен от JavaScript.

Вижте повече за: ,