Разлика между възстановяване на системата и възстановяване на системата

Възстановяване на системата срещу възстановяване на системата

Възстановяването на системата е аналогично на механизма за връщане на системата . Има точка за почивка, която се използва при възстановяване на системата за връщане на всички промени във файлове или настройки, актуализации и инсталация, извършена след определената точка за нулиране. Вие не можете да се върнете изтритите данни файлове, както и данните не се повлиява от възстановяване на системата. Той сканира паметта на компютъра за всякакви грешки. Той използва функцията за архивиране, за да възстанови съдържанието на твърдия диск. Той може да отстрани проблеми като повредени или липсващи файлове за стартиране на системата. Това изисква архивиране на повечето драйвери и дори регистър. Ако потребителите се притесняват от използването на пространството, те може да не изберат опцията за възстановяване на системата и по този начин файловете просто се съхраняват, но не се архивират.

System Recovery е вграден инструмент, който възстановява фабричните настройки на машината по подразбиране. Възстановяването на системата връща машината в същото състояние като нова машина, която сте закупили. Всички данни, всяка вирусна инфекция и всеки инсталиран софтуер - всичко е изтрито. Оригиналните настройки се възстановяват с помощта на дискове за възстановяване. Вирусната инфекция може да остане на вашата машина, ако вашата система използва дялове за възстановяване, които са податливи на вирус. Възстановяването на системата е полезно за диагностициране и възстановяване от системно заплашващи грешки, които могат да попречат на процеса на зареждане на системата.

Една от най -важните разлики между System Restore и System Recovery е, че System Restore се грижи за специфични приложения с разширения като .exe, .dll и т.н.и взема резервно копие на всички файлове с лични данни на потребителите, записани на локален диск или друг носител за съхранение. Възстановяването на системата помага да се поправят всички щети, нанесени на системните дялове.

Резюме:

1. Възстановяване на системата позволява на потребителя да създава точки за ръчно възстановяване, да се върне към съществуваща точка за възстановяване и дори да промени настройките за възстановяване на системата.

2. Възстановяването на системата прави вашите файлове безопасни и защитени от сривове и бедствия на твърдия диск.

3. За да използвате функцията за възстановяване на системата, или въведете „възстановяване“ в полето за търсене в менюто „Старт“ или „rstrui“. Ще получите възможност да се върнете до последната определена точка за възстановяване или имате свободата да изберете своя собствена точка за възстановяване.

4. Windows Vista предоставя различни функции за възстановяване на системата, като например: Ремонт при стартиране и възстановяване на системата, комбиниран с инструмента за диагностика на паметта на Windows.

5. След като закупите нов компютър, създайте резервно копие за възстановяване на системата с диск за възстановяване и го актуализирайте от време на време.

2 коментара

  1. Фабрично нулиране

  2. На първо място - Не се паникьосвайте! В групови случаи изтритите файлове могат да се реанимират - дори ако сте изчистили кошчето или не сте използвали кошчето при изтриване на файлове. За успешна реанимация изтритите данни са много важни за изпълнение на специфични дейности. Не се обезсърчавайте - за това не е необходимо да сте експерт в областта на информационните технологии, също така не е нужно да плащате стотици долари на специалист специалист за възстановяване на вашата отдалечена информация.

Вижте повече за: