Разлика между PGP и S/MIME

PGP срещу S/MIME

Всички IP адреси са проектирани да улеснят сигурния и плавен поток на предаване на данни в мрежа. S/MIME и PGP са протоколи, използвани за удостоверяване и поверителност на съобщения през интернет. PGP, съкращение от Pretty Good Privacy, е компютърна програма за криптиране и декриптиране на данни, която предлага криптографска поверителност и удостоверяване за предаване на данни в Интернет. PGP се използва широко за подписване, криптиране и декриптиране на електронни данни, за да се максимизират проблемите със сигурността на обмена на данни. Протоколът S/MIME се отнася до Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions. S/MIME наскоро е включен в най -новите версии на уеб браузърите от известни софтуерни компании като Microsoft и Netscape и също е широко приет от много доставчици по целия свят. Той също така се използва като стандарт за криптиране на публичен ключ и подписване на MIME данни. S/MIME се основава на IETF стандарт и най -често се дефинира в RFC документи. S/MIME осигурява удостоверяване, целостта на съобщението и отхвърляне на произхода и услуги за защита на данни за приложения за електронно предаване на данни.

S/MIME е много подобен на PGP и неговите предшественици. S/MIME се извлича от формата на данни PKCS #7 за съобщенията и от формата X.509v3 за сертификати. PGP криптирането използва серийна комбинация от хеширане, компресиране на данни, криптография със симетричен ключ и криптография с публичен ключ.

Докато използва PGP, един потребител има възможност да даде директно публичен ключ на друг потребител или вторият потребител може да получи публичния ключ от първия потребител. PGP не налага политика за създаване на доверие и следователно всеки потребител е свободен да реши дължината на доверие в получените ключове. При S/MIME изпращачът или получателят не разчитат на предварителна размяна на ключове и споделят общ сертификатор, на който и двамата могат да разчитат.

S/MIME се счита за по -добър от PGP от административна гледна точка поради своята сила, поддръжка за централизирано управление на ключове чрез сървъри за сертификати X.509 и широка индустриална поддръжка. PGP е по-сложен от гледна точка на крайния потребител, тъй като изисква допълнителни плъгини или изтегляния за работа. Протоколът S/MIME позволява на повечето доставчици да изпращат и получават криптирани имейли, без да използват допълнителен софтуер.

S/MIME е удобен поради сигурната трансформация на всички приложения като електронни таблици, графики, презентации, филми и т.н., но PGP е създаден, за да отговори на опасенията за сигурността на обикновената електронна поща или текстови съобщения. S/MIME също е много достъпен по отношение на цената си.

Резюме: S/MIME и PGP протоколите използват различни формати за размяна на ключове. PGP зависи от обмена на ключове на всеки потребител. S/MIME използва йерархично валидиран сертификатор за размяна на ключове. PGP е разработен за решаване на проблемите със сигурността на обикновените текстови съобщения. Но S/MIME е проектиран да защитава всички видове прикачени файлове/файлове с данни. В днешно време е известно, че S/MIME доминира в защитената електронна индустрия, тъй като е включен в много търговски пакети за електронна поща. Продуктите S/MIME се предлагат евтино, отколкото за PGP.

Последни публикации от abdul ( вижте всички )

2 коментара

  1. Какво означава, че «S/MIME продуктите са достъпни евтино, отколкото за PGP»? OpenPGP е безплатен, така че получавам пари, когато използвам S/MIME?

    Имате ли някои ключови цифри и източници за «Известно е, че S/MIME доминира в защитената електронна индустрия»?

Вижте повече за: ,