Разлика между MS Office и Open Office

MS Office срещу Open Office

MS Office и Open Office са популярен софтуер, който потребителите предпочитат. Въпреки че и двата софтуера предлагат една и съща функционалност на потребителите, те имат много разлики помежду си.

Като се гледа популярността, MS Office се използва по -често от Open Office.

Open Office се предлага само в една единствена версия, която е безплатна за изтегляне. От друга страна, MS Office има много версии, като Professional, Home и Student. За разлика от Open Office, MS Office не е безплатен.

Open Office е с отворен код, което означава, че изходният код е публичен и може да бъде променен и персонализиран от обществеността. Напротив, MS Office не е с отворен код и е патентован софтуер. Като такава обществеността не може да прави промени или да я персонализира.

Когато говорим за графичните потребителски интерфейси, те са различни в MS Office и Open Office. По-старите версии на MS Office, като Office 2003, имаха система, базирана на меню, подобна на Open Office. Но днес MS Office използва интерфейс, подобен на лента.

Open Office предлага поддръжка за всички формати на документи на MS Office. Само нови MS Office обаче поддържа Open Office документи.

Calc е името, дадено на приложението за електронни таблици в Open Office, а Excel е името, дадено на електронната таблица на MS Office. Вижда се също, че Open Office Impress е по -добър от MS PowerPoint. Open Office Impress помага за създаването на слайдшоута по по -лесен начин от MS Office PowerPoint.

Актуализациите в Open Office са безплатни, докато при актуализациите на MS Office не е така.

Резюме:

1. MS Office се използва повече от Open Office. 2. За разлика от Open Office, MS Office не е безплатен. 3. Open Office се предлага само в единична версия. От друга страна, MS Office има много версии, като Professional, Home и Student. 4. Open Office предлага поддръжка за всички формати на документи на MS Office. Само нови MS Office обаче поддържа документи на Open Office. 5. По-старите версии на MS Office, като MS Office 2003, имаха система, базирана на меню, подобна на Open Office. Днес MS Office използва интерфейс, подобен на лента. 6. Актуализациите в Open Office са безплатни, докато при актуализациите на MS Office не е така. 7. Open Office Impress е по -добър от MS PowerPoint.

3 коментара

  1. Благодаря за много хубавото

  2. Не можех да повярвам, че подобно обучение може да бъде улеснено, благодаря

  3. Това са добро приложение

Вижте повече за: