Разлика между Ichat и Skype

Ichat срещу Skype

За да помогнат на хората да извършват дейности на компютър, се разработват компютърни програми, като например приложен софтуер . Приложният софтуер дава възможност на хората да управляват и изпълняват задачи като; текстообработка, решаване и разработване на научни и математически проблеми и уравнения, както и създаване на графични и анимационни скриптове.

Има много видове софтуерни приложения, които се използват. Софтуерът за информационни работници, който включва управление на данни и документация, софтуер за достъп до съдържание и забавление, софтуер за образователни и медийни програми и съвместен софтуер, са само някои от няколкото налични софтуерни приложения.

Софтуерът за сътрудничество включва имейл, календари, отметки, текстов чат и социален софтуер, който включва онлайн услуги за запознанства и социални мрежи като Twitter, Facebook, Ichat и Skype.

Skype е приложен софтуер, основан през 2003 г. от Niklas Zennstrom и Dane Janus Friis и разработен от Ahti Heinla, Priit Kasesalu и Jaan Yalliin. Тя позволява на потребителите да разговарят и да извършват гласови повиквания в Интернет. След като се регистрират в Skype , потребителите могат да осъществяват повиквания, да изпращат незабавни съобщения, да прехвърлят файлове и да провеждат видеоконференции с други потребители на Skype. Обажданията Skype към Skype са безплатни, но обажданията към стационарни и мобилни телефони не са. Той може да бъде достъпен чрез Linux, android, Mac, PSP, настолни компютри и лаптопи с помощта на Windows, iPhone и 50 други мобилни телефона, модели на телевизори от Samsung, Panasonic и LG.

Ichat, от друга страна, е приложен софтуер за незабавни съобщения, разработен през 2002 г. от Apple, Inc за своята операционна система Mac OS X. Може да се използва с акаунти в MobileMe, Mac.com, AOL Instant Messenger, Google Talk или Jabber. Той разполага с аудио, видео, текстови съобщения и споделяне на екрана, използвайки Bonjour, подобен на XMPP протокол за откриване на потребители и LAN комуникация. Той включва Aqua интерфейс на Apple и използва речеви мехурчета и снимки за персонализирано изживяване в чата.

Неговите видео и аудио конференции се основават на протокола за стартиране на сесия (SIP), протокол клиент-сървър, който е различен от протокола, използван от Skype. Skype използва собствена VOIP мрежа за интернет телефония, наречена Skype протокол .

Това зависи от глобалния протокол за индекс P2P на Joltid Ltd Corporation, който е peer-peer система. Въпреки че днес се използва широко, потребителите на Skype трудно се справят с проблемите, възникнали със системата, тъй като не са предоставени телефонни номера или имейл адреси за поддръжка на клиенти.

Резюме:

1. Skype е приложен софтуер, основан и разработен през 2003 г. от Niklas Zennstrom, Dane Janus Friis, Ahti Heinla, 2. Priit Kasesalu и Jaan Yalliin, докато Ichat е приложен софтуер, разработен през 2002 г. от Apple, Inc. 3. Това може да бъде използва се с акаунти в MobileMe, Mac.com, AOL Instant Messenger, Google Talk или Jabber, докато Skype може да се използва с Linux, Android, Mac, PSP, настолни компютри и лаптопи, използващи Windows, iPhone и 50 други мобилни телефони, 4. TV модели от Samsung, Panasonic и LG. 5. Skype използва протокола Skype, който е peer-peer система, докато Ichat използва протокола за иницииране на сесия (SIP), който е система клиент-сървър. 6. Докато Ichat и Skype предлагат подобни услуги, Ichat предлага ограничени опции, позволяващи само обаждания от компютър към компютър, докато Skype предлага и обаждания към мобилни телефони и стационарни телефони.

Вижте повече за: