Разлика между Cubase и Nuendo

Cubase срещу Nuendo

Ако искате да манипулирате или редактирате аудио файлове за лична или търговска употреба, трябва да изберете най -добрия инструмент или софтуер, за да генерирате най -добри резултати. За тази ситуация имате възможност да използвате Cubase или Nuendo. За музикални редактори, музиканти и тези, които работят в музикални студия, тези програми може да не са твърде чужди за тях. Но за любителите, особено за тези, които планират да редактират звука за лична употреба, най -добре е да знаят разликите между двете.

Двете приложения са създадени от Steinberg Company. За Cubase той е по-ранният от двата и първоначално е създаден за MIDI секвениране през 1989 г. Nuendo е по-нов инструмент, който се появи в про-аудио индустрията до 2000 г. От гледна точка на разходите, закупуването на Nuendo 5 (пълна версия ) миналата година (2010) ще бъде таксувана на около $ 1800. Това е значително по -високо в сравнение с покупката на Cubase от пето поколение, чиято цена беше около $ 499.99.

Огромната разлика в цената се дължи на разликите в инструментите във функциите и функциите. Като цяло Cubase се насочва към популярна или основна употреба сред музиканти, продуценти и композитори, които искат да правят или записват музика такава, каквато искат. Има много вариации с Cubase, най -скъпата версия, която носи всички функции на Cubase, е пълната версия. Има и версията Studio Edition, която може да променя аудио сигналите от 256 на 128. Най -евтиният е пакетът Essential Cubase. Той има най -ограничен избор от функции.

Напротив, приложението Nuendo е по-богат на функции инструмент и е добавил изключителни функционалности, които го превръщат в индустриален стандарт най-вече за професионалисти, отговарящи за аудио постпродукцията. С Nuendo можете да използвате компютърна мрежа за обработка на по -сложни записи. Например, ако имате група от 12 парчета с отделни инструменти, които да свирите и записвате в различни стаи, докато смесвате аудиото, тогава трябва да използвате мощно приложение като Nuendo. Освен това, той е способен на 5.1 съраунд аудио и дори може да редактира видео. Тези функции не присъстват в Cubase, който се основава предимно на стерео. За разлика от Cubase, Nuendo е издаден само с една единствена версия. Това обаче има всички допълнителни възможности и бонуси като VST3 за по -лесно управление.

Резюме:

1. Cubase е по -основен инструмент за аудио манипулиране. 2.Nuendo е идеален за постпродукция. 3. Nuendo е по -скъп от Cubase. 4. Nuendo е по -нов инструмент за манипулиране на музика за разлика от по -стария Cubase. 5. Нуендо обикновено има повече функции от Cubase и се счита за индустриален стандарт за редактиране на музика или аудио. 6. Nuendo може да редактира видеоклипове и може да използва 5.1 съраунд звук.

Вижте повече за: ,