Разлика между Android и Meego

Android срещу Meego

Meego е друга платформа, която следва пътя на Android. Той също е с отворен код и е базиран на Linux. Основната разлика между Android и Meego е зрелостта; Android се счита за зрял софтуер , който е изпробван и тестван, докато Meego е сравнително нов и не е преминал през толкова проверка и тестване, колкото Android.

Android е създаден от Google и все още се поддържа от софтуерния гигант. Android се радва на безпроблемна интеграция с всички услуги на Google. От друга страна, Meego се подкрепя от съгласуваните усилия на Nokia и Intel. Съвсем наскоро Nokia обяви, че нейните смартфони ще включват Windows Phone 7; ефективно поставяне на Meego на лед и въпросното му бъдеще.

В резултат на първата разлика между двете, можете да получите Android на много повече устройства, отколкото Meego. Android се използва от много производители на телефони като HTC, Motorola, Samsung, Sony-Ericsson и много други. Досега Meego се използва само в един телефон (Nokia N900) и шепа нетбуци. Така че, ако пазарувате за нов телефон, тогава Android е единствената ви опция.

Друга област на интерес за повечето потребители е броят на приложенията, които могат да инсталират на своето устройство. Android има стотици хиляди приложения на пазара на Android. Подкрепен от хиляди ентусиазирани разработчици, действителният брой приложения непрекъснато се увеличава ежедневно. За сравнение, Meego няма много. Въпреки че някои твърдят, че има много приложения за Linux , които могат лесно да бъдат пренесени към Meego, няма гаранции, че всички приложения ще работят. Тези приложения също не са оптимизирани за по -малките размери на екрана, с които Meego ще работи.

Както вече беше посочено по -горе, бъдещето на Meego е доста съмнително и няма да има смисъл да го чакаме. Дори ако Nokia продължи с развитието си, все още остава въпросът дали разработчиците ще се стичат до платформата. Android вече е успешна операционна система, която се е доказала в смартфони и дори в таблетни устройства. Няма индикации, че Android губи пара, тъй като развитието продължава с бързи темпове.

Резюме:

1. Android е зряла операционна система, докато Meego все още е в начален стадий. 2. Android е подкрепен от Google, докато Meego е подкрепен от Intel и Nokia. 3. Android е в повече устройства от Meego. 4. Android има повече приложения от Meego.

1 коментар

  1. Сър, бих искал да изразя мнението си, че макар Nokia да извади от своята гама телефони, базирани на Meego, тя получи свеж дъх на живот под формата на НОВА ОС като цяло-JOLLA Sailfish! Това е операционна система, която все още се разработва, но много производители на оригинално оборудване вече са проявили силен интерес към тях. Що се отнася до сравнението му с Android, ще трябва да изчакаме и да видим колко добре JOLLA играе с картите си.

    PS Често срещано погрешно е схващането, че GOOGLE създаде Android - той бе поет в зараждащите се етапи на развитие и ЕВОЛВИРАН до сегашния си ръст от Google. : стр

Вижте повече за: