Разлика между Android и HTC

Android срещу HTC

Различаването на Android и HTC е като сравняването на Windows Phone 7 (WP7) и Nokia. Android е само една от многото мобилни операционни системи (операционни системи), разпространявани и използвани днес, докато HTC е само един от многото производители на мобилни телефони, поддържащи споменатата мобилна операционна система. Samsung е друг производител, който енергично предлага смартфони, работещи с Android OS.

Android, от първоначалното си публично предлагане през 2008 г., прескочи конкурентите си, за да се превърне в мобилна операционна система номер едно в последното тримесечие на 2010 г. В резултат на това Android грабна най -големия пазарен дял за мобилна операционна система, не само в САЩ , но като цяло в целия свят. Това поставя iOS на Apple на второ място.

Най -вече, Android е разработен от Android Incorporated през 2005 г. По -късно обаче Google, Inc. закупи разработчика на софтуера и направи операционната система с отворен код. Официалното му издание беше последно

21 октомври 2008 г. Към днешна дата операционната система е любим софтуер от много потребители на мобилни устройства, било то мобилни телефони или таблетни компютри. Последната версия на операционната система Android на пазара на таблети е Honeycomb 3.2. Към 25 юли 2011 г. последната версия на Android за мобилни телефони беше 2.3.5 с кодово име „Натруфен“.

За по -нататъшното си оцеляване Android успя да създаде общност от разработчици на приложения (приложения), посветени на растежа на опита на Android. Повечето от официалните приложения се изтеглят от Android Market, въпреки че няколко потребители на мобилни устройства също имат достъп до същия тип приложения от други източници на трети страни.

Напротив, HTC Corp. е телекомуникационна компания, която произвежда много от най -иновативните днес смартфони. Няколко години назад нейното подразделение за смартфони инвестираше сериозно в WP7, но по -късно прие ОС Android през 2009 г. Въпреки това компанията поднови своята поддръжка за WP7 миналата година (2010). HTC е член на Open Handset Alliance, към който Android-Google също е основен член-основател. Може би объркването при превръщането на HTC в синоним на Android е, защото той е първият производител, който използва и разпространява смартфони, използващи операционната система Android.

Резюме:

1. Android е вид мобилна операционна система за мобилни устройства като мобилни телефони и таблетни компютри. 2. Android първоначално е разработен от Android, Inc., а по -късно е придобит от гигантската компания за търсене в Интернет и уеб реклама Google. 3. Андроид беше официално пуснат като мобилна операционна система с отворен код през октомври 2008 г. 4. HTC е голяма тайванска телекомуникационна компания, основана през 1997 г., която генерира почти 10 милиарда долара приходи годишно. Тя е специализирана в производството на смартфони.

Вижте повече за: