Разлика между Android и Brew

Android срещу Brew

Android е една от най-популярните операционни системи за смартфони в днешно време и повечето технически разбиращи хора нямат нужда от представяне в нея. От друга страна, Brew също е операционна система за телефони, но е сравнително неясна. Основната разлика между Android и Brew е предвиденото устройство, тъй като Android е предназначен за смартфони и дори таблетни компютри, докато Brew е предназначен за по -прости телефони.

Компанията зад Android е Google, огромна софтуерна компания, която подхранва бързото развитие и адаптация на платформата. Нещо повече изненада е компанията зад Brew; Qualcomm. Qualcomm е производител на хардуер, който е доста известен със своите процесори, които се използват в много смартфони, наред с други неща.

Едно от многото предимства на Android е броят на приложенията, от които потребителят може да избира. Android почти има 150 000 приложения на своя пазар на Android; някои от тях са безплатни, докато други се предлагат на цена. За сравнение, Brew има само 18 000 приложения; сравнително ограничен в сравнение с Android. Всички приложения Brew се продават, така че не очаквайте да намерите безплатни приложения.

С всички горепосочени неща бихте очаквали Brew да е поредният нов запис в мелето на операционната система на телефона, но ще сгрешите. Докато Android е само на няколко години, Brew съществува повече от 9 години. Brew се използва в много различни телефони от различни производители. Причината, поради която Brew остава под радара за толкова дълго време, е липсата на марка на телефони, които са го използвали. Брандирането на телефоните Brew често е на оператора или компанията зад телефона. В повечето случаи също не се споменава Brew. Телефоните с Android носят някаква марка на Android под една или друга форма; независимо дали е името или зеленият робот, който е неговият талисман/лого. Производителите на телефони и телекомуникациите също имат желание да продават името на Android, тъй като това ясно показва, че устройството е смартфон.

Резюме:

1. Android е за смартфони, докато Brew е за обикновени телефони 2. Android е от Google, докато Brew е от Qualcomm 3. Android има много повече приложения от Brew 4. Android е сравнително млад в сравнение с Brew 5. Телефоните с Android се забелязват лесно докато Brew телефоните не са

Вижте повече за: , ,