Разлика между After Effects и Premiere

After Effects vs Premiere

Adobe Systems Incorporated е американска софтуерна компания, която произвежда мултимедийни и креативни софтуерни продукти. Тези продукти са предназначени да позволяват на потребителите да изпълняват определени задачи на компютърно устройство. Няколко примера за тези софтуерни продукти са настолен софтуер като: Adobe Photoshop и Adobe InDesign, сървърния софтуер като Adobe ColdFusion и Adobe Content Server и формати като Adobe Portable Document Format (PDF) и Adobe PostScript.

Той също така предоставя на потребителите уеб хоствани услуги като: Adobe Acrobat.com и Adobe Kuler, програми за уеб дизайн като Adobe Dreamweaver и Adobe Flash, софтуера за електронно обучение Adobe Captivate и софтуер за видео и визуални ефекти като: Adobe After Effects и Adobe Премиера. Както Adobe After Effects, така и Adobe Premiere са част от Adobe Creative Suite (CS), който е колекция от софтуерни приложения като приложения за уеб разработка, графичен дизайн и видео редактиране. Те са предназначени да направят видеоклиповете по -добри и по -разбираеми.

Adobe After Effects е приложен софтуер, който се използва за създаване на визуални ефекти и графики за движение във видеоклип. Тя позволява на потребителите да прикачат друг видеоклип към основен, като го покажат на малък страничен екран. Използва се за настройка на цветове и изображения и за преобразуване на един кодиран носител в друг. Adobe Premiere е приложен софтуер, предназначен за редактиране на видео. Използва се главно за рязане и снаждане на филмови кадри, за да стане по -обширен. Може да се използва и за добавяне на прости ефекти и позволява гледане на 3D материали с помощта на 2D монитори.

Те могат да се използват отделно или заедно. Първо редактирайте видео с помощта на Adobe Premiere и след това използвайте Adobe After Effects, за да добавите някои фантастични визуални ефекти, за да го направите по -реалистичен и вълнуващ. Adobe After Effects може дори да се използва при създаването на анимация с пълно движение. Докато Adobe Premiere прави видеото по -организирано, което позволява безпроблемното възпроизвеждане на сценични последователности, Adobe After Effects прави видеото по -привлекателно за гледане поради допълнителни функции, които имат за цел да създадат повече вълнение и да го направят по -интересно за гледане.

Резюме:

1. Adobe After Effects е софтуерно приложение, което се използва за създаване на графики за движение и визуални ефекти във видео, докато Adobe Premiere е софтуерно приложение, което се използва за редактиране на видео. 2. Adobe Premiere обикновено се използва първо чрез редактиране на видеоклип, за да направи поредицата от сцени по -обширна, отколкото след това 3.Adobe After Effects се използва за добавяне на специални ефекти като анимация и други увлекателни неща, за да направи видеото още по -интересно за гледане. 4. Adobe Premiere може да направи видеоклипа по -организиран и лесен за разбиране, докато Adobe After Effects може да направи видеото по -вълнуващо и завладяващо за гледане. 5. Adobe Premiere се използва за изрязване и свързване на видео, докато Adobe After Effects се използва за подобряване на сцените и действието на видеото.

Вижте повече за: