Разлика между YouTube и YouTube Red

Разлика между YouTube и YouTube Red

Почти всеки от нас гледа видеоклиповете в YouTube за различни цели. Всеки път, когато мислим да приготвим ново ястие, ние автоматично търсим видеоклипове с рецепти в YouTube. Това не е единственият вариант, но се простира до всички области като технологии, изкуство, наука, архитектура и финанси. Ние сме доста запознати с YouTube и той е от технологичния гигант, Google.

Тогава какво означава този YouTube Red? Изключително приложение или услуга ли е? Нека обсъдим тези точки в тази статия, освен да разгледаме действителните разлики между YoutTube и YouTube Red.

Какво е YouTube?

Това е приложение за споделяне на видео и е продукт на Google. Можете да качвате видеоклипове към него или да гледате видеоклипове без ограничения. В някои държави Google позволяваше на хората да изтеглят видеоклиповете за определен период от време. Но единственият досаден факт са рекламите! Трябва да се примирите с това, тъй като това е безплатна услуга от Google.

Какво можете да направите с YouTube?

 • Можете да гледате видеоклипове на други хора или да споделяте свои собствени видеоклипове в Интернет.
 • Той дори ви помага да създавате филми с наличието на възможност за редактиране.
 • Наличието на 3D и HD (High Definition) технологии, винаги можете да гледате или споделяте видеоклипове с по -високо качество.
 • Има интересен елемент, свързан с YouTube и е, че дори можете да оценявате или коментирате видеоклиповете на други. Тази функция помага на другите да изберат най -добрите видеоклипове от останалите.
 • Той също така ви позволява да гледате файлове в цял размер дори от вашите устройства. Можете да го гледате на всяко устройство, като настолни компютри, лаптопи, смартфон, таблет и др.
 • Можете също да маркирате любимите си видеоклипове и това ви помага, докато го търсите отново.
 • Има и отлична функция с YouTube и това е функцията за поверителност. Можете да зададете списък с хора и само на тях е разрешено да виждат вашето съдържание. Той гарантира вашата поверителност по чудесен начин.

Какво е YouTube Red?

Това е просто платена версия на YouTube на Google и можете да гледате видеоклипове без смущения в рекламите. Това не е единственото предимство, което получавате, когато плащате пари, но можете да се насладите и на няколко други функции. Нека обсъдим повече в тази статия.

Какво можете да правите с YouTube Red?

Всичко, което имате разрешение в YouTube, същото е възможно и с YouTube Red. Тогава какво е особено в това?

 • Това е премиум и платена версия на YouTube.
 • Той е абсолютно по -добър от YouTube, тъй като никога не показва реклами, когато гледате или споделяте видеоклиповете.
 • Той струва само $ 9,99 на месец и можете да получите услугата Google Play Музика заедно с нея. Обратното също е приложимо, т.е. когато се абонирате за услугата Google Play Музика; автоматично ще получите абонамент за YouTube Red.
 • YouTube никога не позволява изтеглянето на видеоклипове във всички държави, но е възможно с YouTube Red. Така че, когато имате абонамент за YouTube, можете да се наслаждавате на офлайн видеоклипове по всяко време, изтеглени от него.
 • Също така YouTube никога не поддържа фоново възпроизвеждане на музика. Това означава, че всеки път, когато отворите друго приложение, като игра или набиращ номер, аудиото или видеото в YouTube, които гледате в момента, се спират. Но бихте могли да се отървете от такъв проблем, когато сте абонат на YouTube Red.
 • Най -важното е, че това е просто разширена услуга без реклами, офлайн видео съоръжение и позволява възпроизвеждане на музика във фонов режим. Така че това не е ексклузивно приложение, а просто разширена услуга, която получавате с YouTube за сумата, която плащате.

Разлика между YouTube и YouTube Red-1

Разлики

Разходи: YouTube е безплатно приложение от Google, докато YouTube Red е платено приложение от същия доставчик. Последното струва $ 9,99 на месец.

Концепция: Основното зад YouTube е да гледате и споделяте видеосъдържание в Интернет. Същото важи и за YouTube Red и тук получавате няколко допълнителни функции. За тази първокласна услуга абсолютно трябва да платите малко пари.

Реклами: Не можахме да спрем досадните реклами в YouTube. Независимо дали ви харесва или не, трябва да се примирите с тези реклами, показвани, докато гледате или споделяте видеоклипове. Когато се абонирате за YouTube Red, никога не получавате реклами и можете да се наслаждавате на видеоклипове без реклами по всяко време!

Офлайн видеоклипове: С YouTube можете да изтегляте видеоклиповете само в определени държави. Не всеки потребител на YouTube може да използва тази услуга. Но с YouTube Red можете да се наслаждавате на изтеглянето на видеоклипове наведнъж. Затова се наслаждавайте на офлайн видеоклиповете с YouTube Red на всичките си устройства.

Възпроизвеждане на фонова музика: Опитвали ли сте някога да отворите друго приложение, като например набиращ номер или пощенска кутия, докато гледате видеоклип в YouTube? Ако опитате, тогава YouTube спира да възпроизвежда музиката наведнъж. Това означава, че няма поддръжка за възпроизвеждане на фонова музика в случая с YouTube. Но с YouTube Red все още можете да се наслаждавате на фонова музика без никакви прекъсвания.

Какво се случва, когато екранът на устройството ви е изключен? Просто си помислете, че пускате видеоклип в YouTube и сте преминали ограничението за изчакване на екрана. Така автоматично екранът се изключва. Сега нито ще можете да гледате видеото, нито можете да чуете звука му. Но това е възможно с YouTube Red дори когато екранът ви изгасне! Това е голямо предимство и не е нужно да поддържате екрана жив през цялото време, когато пускате музика.

Където е налично? YouTube е достъпен във всички държави, където няма блокиране на продукти на Google с защитни стени. Но YouTube Red е достъпен само в страни като Австралия, САЩ, Корея, Нова Зеландия и Мексико.

Опции за видео резолюция: В YouTube обикновено няма да намерим опции за разделителната способност на видеоклиповете, които гледаме. Но с YouTube Red можете да изберете ниска разделителна способност от 144 p, средна резолюция 360 p или висока разделителна способност от 720 p.

Google Play Музика: Нормалният YouTube никога не ви абонира за Google Play Music, услуга за музикални плейлисти от Google. Но абонаментът за YouTube Red ви дава достъп до него и можете да се насладите и на обратната страна. Това означава, че когато плащате за Google Play Музика, можете да се насладите и на услугите на YouTube Red.

Нека разгледаме разликите в таблична форма.

S.No Разлики в YouTube YouTube Red
1. Разходи Това е безплатно приложение от Google. Това е платено приложение от същия доставчик. Последното струва $ 9,99 на месец.

2. Концепция Основното зад него е да гледате и споделяте видео съдържание в Интернет. Същото важи и за тук и тук получавате няколко допълнителни функции. За тази първокласна услуга абсолютно трябва да платите малко пари.

3. Реклами Не можете да спрете досадните реклами тук. Независимо дали ви харесва или не, трябва да се примирите с тези реклами, показвани, докато гледате или споделяте видеоклипове. Когато се абонирате за YouTube Red, никога не получавате реклами и можете да се наслаждавате на видеоклипове без реклами по всяко време!

4. Офлайн видеоклипове С това можете да изтеглите видеоклиповете само в определени държави. Не всеки потребител на YouTube може да използва тази услуга. С него можете да се наслаждавате на изтеглянето на видеоклипове наведнъж. Затова се наслаждавайте на офлайн видеоклиповете с YouTube Red на всичките си устройства.

5. Възпроизвеждане на фонова музика Ако опитате да отворите друго приложение, докато гледате видеоклип или чувате музика в него, то то спира да възпроизвежда музиката наведнъж. Това означава, че тук няма поддръжка за възпроизвеждане на фонова музика. Но с него все още можете да се наслаждавате на фонова музика без никакви прекъсвания.

6. Какво се случва, когато екранът на устройството ви е изключен? Когато екранът на устройството ви излезе, вие нито ще можете да гледате видеоклипа, нито можете да чуете звука му. Не е нужно да поддържате екрана си жив през цялото време, когато пускате музика тук.

7. Къде е наличен? Това е във всички държави, където няма блокиране на продукти на Google с защитни стени. Към момента тя е достъпна само в страни като Австралия, САЩ, Корея, Нова Зеландия и Мексико.

8. Опции за видео резолюция Обикновено няма да намерим опции за разделителната способност на видеоклиповете, които гледаме. Можете да изберете ниска разделителна способност от 144 p, средна резолюция от 360 p или висока разделителна способност от 720 p.
9. Google Play Музика Никога не получавате абонамент за Google Play Музика. Това ви дава достъп до него и можете да се насладите и на обратно.

Ако все пак откриете още някои разлики между YouTube и YouTube Red, уведомете ни!

1 коментар

 1. Свързват ли се всички аудио приложения чрез U Tube Red? Наистина бих искал да слушам някои честоти на посредничество и много задачи

Вижте повече за: ,