Разлика между Spotify Premium и Spotify Free

Разлика между Spotify Premium и Spotify Free

Като един от най -добрите начини за слушане на музика на множество устройства, Spotify се утвърди като една от най -предпочитаните услуги за поточно предаване на музика и видео по целия свят. Той не само ви дава неограничен достъп до милиони песни, но също така предоставя лични препоръки и предварително направени плейлисти, които да отговарят на всеки бюджет и начин на живот.

По принцип има два основни нива на абонаментния план за Spotify: безплатен и премиум. Можете да получите достъп до огромния каталог от над 30 милиона песни, независимо от вашия абонаментен план, според Spotify. Само основните функции са безплатни с реклами и някои ограничения, докато допълнителни функции като Spotify Connect, офлайн достъп, качество на поточно предаване на музика и режим на разбъркване са ограничени само до първокласни потребители.

За да осигури по-специално изживяване при слушане, Spotify въведе някои ограничения и ограничения за безплатния абонаментен план, като същевременно предоставя неограничен достъп без реклами на първокласните потребители. Тази статия сравнява основно двата абонаментни плана на Spotify от различни аспекти, като цена, функции и качество на стрийминг.

Spotify Free срещу Spotify Premium

Ако просто се интересувате от музиката и тези досадни реклами не ви притесняват или качеството на звука не означава много, можете за плана Spotify Free. Това ще се получи добре. Освен ако не искате да правите компромиси с качеството на звука, преминете към премиум плана. Е, освен по -високото качество на звука, премиум планът Spotify предлага множество функции, включително офлайн поддръжка, Spotify Connect и др. Нека разгледаме подробно разликите между тях.

1. Цена

Първата и вероятно най -голямата разлика между Spotify Free и Premium план е цената. Докато Spotify Free, както подсказва името, е абсолютно безплатно за всички, услугата Spotify Premium ще ви струва $ 9,99 на месец. Студентите ще получат 50 % отстъпка от премиум плана, което прави абонамента на $ 4,99. Премиум планът ще предлага неограничен достъп до над 30 милиона песни. Потребителите могат също да опитат безплатен едномесечен пробен период за премиум плана, преди да се абонират за него.

2. Реклами

Можете да получите достъп и да слушате милиони песни в каталога на Spotify, но бъдете готови да бъдете прекъснати от досадните реклами, ако решите да използвате безплатния план Spotify. След всеки един или два парчета ще се пуска кратка или две реклами, които ще прекъснат потока ви и ще нарушат слушането ви. Spotify Premium, от друга страна, ви позволява да се наслаждавате на музика без никакви прекъсвания, като премахвате всички реклами от песните, независимо от устройството, което използвате.

3. Достъпност

Някои песни дори няма да се възпроизвеждат в безплатния план и вие сте длъжни да слушате музика само в режим на разбъркване или предварително направени плейлисти, докато използвате мобилното приложение (както iOS, така и Android). Но, разбира се, можете да използвате настолните и уеб интерфейсите, за да се насладите на безпроблемно слушане с достъп до милиони песни и плейлисти. Premium, от друга страна, осигурява неограничен достъп до милиони песни без никакви ограничения, което означава, че можете да слушате всяка песен или плейлист по всяко време, независимо дали използвате мобилното приложение или интерфейса на работния плот.

4. Качество на звука

Качеството на звука също се различава много в двата плана на Spotify, което в крайна сметка влияе върху цялостното изживяване при слушане. Като цяло Spotify използва три различни настройки за качество на звука за аудио стрийминг във формат Ogg Vorbis. Той осигурява 96 kbps като стандартен битрейт за мобилни устройства, който скача до 160 kbps за настолни и уеб интерфейси „стандартен“ и „висококачествен“ за мобилни устройства. Ако изберете абонаментния план Premium, ще получите „високо качество“ за настолни компютри, което е 320 kbps и „изключително качество“ за мобилни потребители. Потребителите на Premium ще получат автоматично по -добро слушане с по -високо качество на звука.

5. Офлайн достъп

Друга основна разлика между безплатния и премиум плана е офлайн достъпът. В безплатния план винаги трябва да останете онлайн, за да слушате музика и не можете да изтегляте песни, за да играете офлайн. Spotify Premium, от друга страна, ви позволява да изтеглите или синхронизирате до 3333 песни на трите устройства. Можете да запазите всеки албум или плейлист в желаното качество за слушане офлайн.

6. Други функции

Абонаментът за Spotify Premium предлага много повече, като достъп до Spotify Connect, който ви позволява да разширите вашата услуга за стрийминг на музика извън устройството, което използвате за слушане на музика. Можете да контролирате точно как и къде любимата ви музика свири, като използвате множество устройства. Можете незабавно да превключите към високоговорителя от мобилния си телефон, без да прекъсвате възпроизвеждането, като правите безпроблемни преходи между вашето устройство и безжични високоговорители и извън него.

Spotify безплатно Spotify Premium
Осигурява безплатен достъп до каталога на Spotify без никакви разходи. Премиум абонаментът струва $ 9,99 на месец преди едномесечната безплатна пробна версия ($ 4,99 за студенти).
Пуска кратки реклами на всеки един или два парчета, прекъсвайки вашето перфектно изживяване при слушане. Premium предлага безпроблемно слушане без прекъсване.
Достъп само до режим на разбъркване или предварително направени плейлисти в мобилни устройства, без ограничения в настолните и уеб интерфейсите. Осигурява пълен достъп без ограничения, независимо от устройството, което използвате.
Трябва да сте онлайн, за да слушате музика по всяко време. Той осигурява офлайн слушане с неограничени пропуски.
Осигурява 96 kbps като стандартен битрейт за мобилни устройства и 160 kbps за настолни и уеб интерфейси. Осигурява „високо качество“ за настолни компютри и „изключително качество“ за мобилни устройства с битрейт 320 kbps.
Не поддържа Spotify Connect. Функции Spotify Connect, който контролира начина, по който музиката ви се възпроизвежда на множество устройства.
Достъпът е ограничен в зависимост от устройството. Позволява ви да пускате всяка песен по всяко време без никакви ограничения.

Резюме

И двата абонаментни плана на Spotify имат справедлив дял от плюсове и минуси. Ако качеството на звука не ви притеснява много и сте добре, че рекламите прекъсват сесията ви за слушане от време на време, безплатният абонамент ще се справи добре. Spotify Premium, от друга страна, е предназначен за истинските музикални ентусиасти, които не могат да правят компромиси с качеството на звука и всъщност предпочитат висококачествена музика без тези досадни реклами. Premium е може би перфектната инвестиция за правилния ентусиаст, който познава неговата/нейната музика.

Вижте повече за: ,