Разлика между Mozilla Firefox и Google Chrome

Mozilla Firefox срещу Google Chrome

Всички знаем, че повечето хора, които използват IE, го правят, защото е удобно там или защото не знаят, че има други възможности. Но за тези, които изберат да преминат към друг браузър, Firefox е кралят на хълма. Той съществува от доста време и е тестван от много потребители. Chrome, съвсем нов браузър, предлагащ от софтуерния гигант Google, бързо се сдобива, тъй като все повече хора преминават от IE и Firefox въпреки възприеманата нестабилност поради възрастта му.

Това, което повечето хора вероятно биха забелязали като разликата между двете, е как те изглеждат. Chrome е много по -ефективен в сравнение с Firefox. Тази ефективност на пространството е много желана в устройства с много малки екрани като лаптопи, където всеки пиксел е първокласен имот.

Друга ключова промяна в Chrome е в начина, по който борави с разделите. Chrome създава отделен процес за всеки раздел, за разлика от Firefox, който изпълнява всички раздели в един процес. Предполагаемото предимство на този дизайн е независимостта на разделите един от друг. В случай, че един раздел се срине по някаква причина, всички останали раздели няма да бъдат засегнати. С Firefox един единствен раздел, който се срива, ще прекрати процеса, носейки всички други раздели със себе си.

Въвеждането на символи в адреснаталента на Firefox ще изведе страници в историята, които съдържат въведен текст. Това може да бъде много полезно, когато търсите страница, която сте посетили, но не сте съвсем сигурни за нейния адрес. Chrome допълва тази функционалност, като се опитва да осмисли това, което въвеждате. Той или ще показва страници, предложени сайтове и дори предлага заявки за търсене.

Клинчърът в полза на Firefox е обширната библиотека с добавки, която тя разработи през годините. На Chrome липсва поддръжката на добавките в ранните етапи, което води до вълнение от много от потребителите. Скоро Google добави поддръжка за добавки, но тя не е толкова изчерпателна като тази на Firefox. Добавките, което ще намерите на Chrome все още са сравнително малко и е по-вероятно да се намери функционалност, която искате в Firefox, отколкото в Chrome.

Резюме:

1. Firefox е стар и стабилен браузър, докато Chrome е сравнително нов и не тестван.

2. Chrome е по -ефективен от пространството в сравнение с Firefox.

3. Firefox обединява всички раздели в един процес, докато Chrome създава процес за всеки раздел.

4. Адресната лента на Chrome обработва въвеждането по различен начин от начина, по който прави Firefox.

5. Firefox има по-широк избор от добавки в сравнение с Chrome.

3 коментара

  1. Тази статия трябва да бъде актуализирана. Firefox вече не е най -популярният избор на браузър извън IE. Chrome вече не е нов и не тестван.

  2. резюме: т.е. гадно

  3. Как да се насладите на невероятна игра с масло за секс масаж

Вижте повече за: ,