Разлика между FaceTime И Skype

Разлика между Facetime и Skype

Освен обичайните текста в чата съоръжения, днешните приложения продължават да присъстват на различни функции. Броят на видео чат или софтуер за видео конференции се увеличава в ИТ пазара. Някои от тях са безплатни, а други са платени такива. Няколко такива примери са FaceTime и Skype, и двете от тях са доста популярни.

Какво е Skype?

Skype е видео разговори или видео-конферентна връзка App, разработен от Microsoft Corporation. От създаването си през 2003 г., нейната популярност и употреба увеличава. Тъй като Skype работи само с интернет, потребителите не трябва да плащат никакви допълнителни пари за обажданията, когато и потребителите са достъпни онлайн.

Какво е FaceTime?

Това е видео чат App и е собственически софтуер на Apple Inc. Тя стартира през 2010 г., и тя работи само с устройствата на Apple.

Разлики

Разработено от: Skype е разработен от Microsoft Corporation и е на разположение на гражданите без оглед на това дали те го използват с Microsoft устройство или не. Но FaceTime е собственически софтуер на Apple Inc и само на потребителите на Apple могат да го използват.

Когато се стартира? В Skype стартира през 2003 г., докато FaceTime дойде малко по-късно през 2010 година.

Какво ви е необходимо, за да използвате тези приложения? Вие трябва да имате акаунт в Hotmail, преди да създадете Skype ID. По същия начин, вие се нуждаете от Apple ID, за да използвате FaceTime приложението.

Поддръжка на устройството: Като Skype поддържа различни устройства и включва компютри, таблети и смартфони, докато опорите FaceTime само на Mac компютри, айпод, IPads и Iphones (само на Apple продукти).

Платформа поддръжка: Можем да използваме FaceTime с платформи като Mac OS 10.6.6 или други версии и IOS 4 или други версии. На Skype подкрепя Windows, Linux, Mac OS Android, а също и Windows мобилни телефони.

Цена: Skype е на разположение безплатно за обществеността, независимо от устройството, което те използват. В FaceTime това е свободно достъпна за посочените по-горе версии на Mac OS или ЗИ, но Apple Inc заплаща $ 0.99 за потребителите, които имат по-стари версии.

Видео конферентна връзка: Skype позволява видео-конферентна връзка, в която потребителите могат да канят най-много 25 души, но FaceTime не разполага с тази функция, въпреки аудио функция конференция е всичко. Аудио конферентна връзка е по-скоро стартира заедно с версия 7.

Споделяне на файлове: Skype позволява на потребителите да се прикрепят изображения, текст или всякакъв вид файлове с други потребители на Skype.

FaceTime не поддържа тази и поради това потребителите трябва да се разчита на други източници, като електронна поща, за да обменяте файлове.

Land Онлайн Calling: Тъй като не можем да очакваме всички, които наричаме достъпна в интернет, по-добре е да има земя-лайн обажда съоръжението. Със Skype App, можете дори може да се нарече един стационарен или мобилен номер и да го ви струва само една малка сума пари под формата на кредити добавяне на профила си в Skype. За съжаление, тази функция не е налична FaceTime нейната цел е само видео разговори.

Разлика между Facetime и Skype-1

Поддръжка на чужди езици: Skype поддържа почти 38 международни езици и графът се очаква да нарасне в близко бъдеще. Като има предвид, FaceTime поддържа само за 16 международни езици.

Текстови съобщения Feature: С изключение на видео или аудио разговори съоръжение, Skype предлага опция текстови съобщения, но той липсва с FaceTime.

Език Преводач Feature: Skype наскоро бе въведена език преводач докато FaceTime не разполага с тази възможност.

Само с аудио версия: FaceTime има само със звук версия, известна като FaceTime аудио, но няма такъв вариант присъства в Skype.

Сигурност: Skype използва AES 256-битово криптиране за осигуряване на комуникация между потребителите. Въпреки телефонни разговори не са криптирани, така че да не се използва за криптиране от край до край. Тя позволява на правителствени агенции, които да следят разговора, но FaceTime винаги използва за криптиране от край до край. Ето защо не е в състояние да проследят разговори.

Може ли да дешифрирате? В Microsoft може да дешифрирате разговора между потребителите на Skype. Както FaceTime използва партньорска към партньорската комуникация, разговорът е разшифрован с ICE (Internet Connectivity Създаване) на FaceTime, а не от Apple.

Отмените автоматичната актуализация: Skype никога не позволява блокирането на автоматичните актуализации в своите 5.6 или по-нови версии, но тя позволява такова деактивиране на Windows устройства, които имат 5,9 или по-нови версии. Независимо от версията FaceTime, който използвате, тя позволява блокирането на автоматични актуализации.

Достъп до потребителя географски местоположения: Skype позволява на правоприлагащите органи да имат достъп до най-географското местоположение на потребителя, но никога не FaceTime позволява такива достъпи, освен ако не му предоставите в настройките.

Потребителски интерфейс: Потребителският интерфейс на Skype идва с поддръжка на емотикони, текст и GIF файлове, докато те са изчезнали в FaceTime тъй като тя се съсредоточава само върху аудио и видео комуникация.

Нека разгледаме разликите в таблична форма в момента.

S.No Разлики в Skype FaceTime
1. Разработено от Той е разработен от Microsoft Corporation и е на разположение на гражданите без оглед на това дали те го използват с Microsoft устройство или не. Това е собственически софтуер на Apple Inc и само на потребителите на Apple могат да го използват.
2. Когато се стартира? Тя стартира през 2003 година. Той дойде малко по-късно през 2010 година.
3. Какво ви е необходимо да се използват тези приложения? Вие трябва да имате акаунт в Hotmail, преди да създадете Skype ID. Вие се нуждаете от Apple ID, за да използвате FaceTime приложението.
4. за поддръжката на устройства Той поддържа различни устройства и включва компютри, таблети и смартфони. Той поддържа само на Mac компютри, айпод, IPads и Iphones.
5. платформа за поддръжка На Skype подкрепя Windows, Linux, Mac OS Android, а също и Windows мобилни телефони.

Можете да използвате FaceTime с платформи като Mac OS 10.6.6 или по-нова и IOS 4 или по-късно.
6. Разходи Той е на разположение безплатно на разходите на обществото, независимо от устройството, което използват. Също така е свободно достъпна за посочените по-горе версии на Mac OS или ЗИ. Но Apple с включени разходи $ 0.99 за потребителите, които имат по-стари версии.

7. Видео конферентна връзка Тя позволява на видео-конферентна връзка, в която може да покани най-много 25 души, включително на вас в поканата. Няма такова съоръжение, свързано с FaceTime, въпреки че има аудио-конферентна връзка.
8. Споделяне на файлове Тя ви позволява да прикачите изображения, текст или всякакъв вид файлове с други потребители на Skype. Тя не го поддържа и ние трябва да разчитаме на други източници, като електронна поща, за да споделим нашите файлове.

9. стационарни разговори Със Skype App, можете дори може да се нарече стационарен номер и ви струва малко пари под формата на кредити добавяне на профила си в Skype. Не е възможно с FaceTime.
10. Поддръжка на език Тя поддържа почти 38 международни езици и графът се очаква да нарасне в близко бъдеще. Тя поддържа почти 16 международни езици.
11. Текст Механизъм Съобщения С изключение на видео или аудио разговори съоръжение, той предлага и опция за текстови съобщения, както добре. Тя не присъства тук.
12. Език Преводач Facility Тя бе въведена тази функция по-скоро. Този механизъм не присъства тук.
13. Аудио версия само Няма такова версия присъства с Skype.

FaceTime има само със звук версия, известна като FaceTime Аудио.
14. Сигурност Skype използва AES 256-битово криптиране за осигуряване на комуникацията между потребителите. Въпреки това, разговорите към телефон или стационарен не са криптирани. Така, че не се използват за криптиране от край до край и позволява на правителствени агенции да следят разговора. Той използва за криптиране от край до край и никой не може да проследи разговора.

15. Може ли да дешифрирате? В Microsoft може да дешифрирате разговора между потребителите на Skype, за своите цели. Както FaceTime използва партньорска към партньорската комуникация, разговорът е разшифрован с ICE (Internet Connectivity Създаване) на FaceTime, а не от Apple.

16. Отмените автоматичната актуализация Skype никога не позволява блокирането на автоматичните актуализации в своите 5.6 или по-нови версии. Но тя позволява такова деактивиране на Windows устройства, имащи 5.9 или по-нови версии. Независимо от версията FaceTime, който използвате, тя позволява блокирането на автоматични актуализации.

17. Достъп до потребителя Географско положение Skype позволява на правоприлагащите органи да имат достъп до най-географско местоположение на потребителя. FaceTime никога не позволява такива достъпи, освен ако не му предоставите в настройките.

18. Потребителски интерфейс Потребителският интерфейс на Skype идва с поддръжка на емотикони, текст и GIF файлове. Те са изчезнали през FaceTime и в него е съсредоточена само върху аудио и видео комуникация.

Надежда статията е доста интересна и не любезно да ни уведомите, ако все още е пропуснал нещо.

1 коментар

  1. FYI, неправилно се каже, че SKYPE е разработена от Microsoft. Това е неправилно твърдение. Първо освободен през август 2003 г., Skype е създаден от шведа Никлас Zennström и Дейн Янус Фрийс на, в сътрудничество с Ahti Heinla, Priit Kasesalu и Jaan Талин естонците, които са развили гръб, който също е бил използван при прилагането музика за споделяне на Kazaa. Microsoft. През септември 2005 г. иБей придобити Skype за $ 2,6 милиарда. [11] През септември 2009 г. [12] Silver Lake, Andreessen Horowitz и инвестиционна съвет План за Канада Pension обяви придобиването на 65% от Skype за $ 1,9 милиарда от иБей, което се дължи на предприятието пазарна стойност от $ 2,92 милиарда. Microsoft купили Skype май 2011 за $ 8,5 милиарда. Оттогава той е бил пуснат на пазара като продукт на Microsoft. С право, тъй като те купуват Skype направо.

Вижте още за: ,