Разлика между Facebook и Tuenti

facebooklogo Facebook срещу Tuenti

Tuenti, който понякога се нарича „испански Facebook“, в последно време се превърна в един от най -търсените термини в интернет. Това е социална мрежа, сайт много прилича на популярната Facebook, но за разлика от Facebook, Tuenti е малък мащаб социална мрежа, специално насочена към испански говорещи общности. В Испания Tuenti е най -успешният уебсайт за социални мрежи с локализирано съдържание за училища, развлечения и мрежи в испаноезичния свят. Това го прави по -добър вариант да се присъедините, ако сте испанец и искате да взаимодействате с испанско съдържание.

Facebook, от друга страна, в момента е най -популярният уебсайт за социални мрежи в света , с над 350 милиона потребители по целия свят. Основан е в САЩ от Марк Зукърбърг, заедно с някои от неговите съученици в колежа по онова време, в Кеймбридж, Масачузетс. Facebook е насочен към глобална аудитория, където всеки по света може да стане потребител, като се регистрира с имейл адрес и създаде личен профил.

Потребителите също са свободни да създават толкова групи, колкото искат (до 200), в зависимост от техните интереси и харесвания или нехаресвания. Потребителските профили могат да бъдат зададени като частни или публични, като първият ограничава достъпа до профила, докато последният позволява достъп до данните на профила на всички приятели на този потребител. Facebook е свободен да се присъедини за всеки, който има достъп до интернет. Потребителите взаимодействат чрез групови съобщения, актуализации на състоянието или съобщения във входящата поща, които са подобни на по -познатите имейл съобщения. Ако например потребител публикува актуализация на състоянието, тя ще бъде видима на „стената“ на всеки приятел, който е активирал тази функция, а след това приятелите също ще могат да публикуват коментари за статусите на други приятели или качването на снимки.

Ярко се различава от Facebook, потребителите могат да се присъединят Tuenti само с покана, защото на учредителите цел е да се запази малък мащаб и като локализирани, колкото е възможно. Уникалните характеристики на Tuenti включват повишена поверителност, локализация, реалност на информацията за профила и по -близки потребителски връзки. С Tuenti ще се свързвате само с потребителите, които познавате в реалния живот, и с тези, с които можете да се свързвате ежедневно, за разлика от Facebook, където можете да се свържете с някой, когото никога не сте срещали и може да не взаимодействате редовно. Друга забележителна разлика е, че Tuenti не включва банерни реклами, които могат да се считат за препятстващи. Това е най -популярният социален сайт в Испания.

Резюме: Facebook е насочен към глобална аудитория, докато Tuenti е само за испанската общност. Facebook е безплатен за всеки, който да се присъедини, докато Tuenti е строго социален сайт само за покани. Facebook предлага банерни реклами, докато Tuenti няма банерни реклами. Facebook е основан и е базиран в САЩ, докато Tuenti е основан и е базиран в Испания.

1 коментар

  1. благодаря за статията… Наистина съм впечатлен от „tuenti“, начина, по който те организират и функцията само за покани, беше чудесна идея да блокирам спама и да го придържам към Испания ...

    Аз съм анантнаг и скорошната ми статия в моя блог ... http://electronicsandprojects.com/2010/12/alternating-current-vs-direct-current/

    Благодаря още веднъж

Вижте повече за: , ,