Разлика между Blog и Vlog

Идеята да споделяте личен опит или наблюдения за живота си не е нова. Всъщност блоговете съществуват от доста време. И днес блоговете са сред най -споделяното онлайн съдържание. Изпускате блог и изведнъж имате хора, приковани. Блоговете винаги са били мощно средство за споделяне на вашата страна на историята със света. Но преди няколко години се появи нова форма на блогове, която завладя света като видео блог или vlog. През последните години се наблюдава огромен ръст на популярността на видео блоговете, благодарение на видео платформи като YouTube, Instagram и Snapchat, които са сред най -използваните платформи за споделяне на видео там. Видео блоговете са ярост в наши дни и със сигурност един от удобните начини да спечелите известност в интернет и да спечелите малко пари онлайн.

Какво е Блог?

Блоговете напълно разбуниха масовите медии и онлайн светът се промени изключително много поради влиянието на блоговете. Тъй като всеки ден започнаха да се появяват все повече и повече блогове, нарастваше и броят на инструментите за блогове. Но какво е блог и какво е блог?

Блогът е всичко информационно, като уебсайт или уеб страница, публикувана в World Wide Web, състояща се от всички форми на съдържание, като например написан текст, снимки, видеоклипове, анимирани GIF файлове и какво ли още не. Блогът е съкратена версия на „уеблог“, който е общ термин, използван за описание на поредица от хронологично подредено съдържание, често актуализирано редовно. Блогът е като да опознаеш някого или да гледаш телевизионен сериал; това е средство за споделяне на вашите мисли и мнения онлайн със света.

Това е уеб страница, която редовно се актуализира с писмено съдържание, което се показва като статии в блога или публикации в блога, често показвани в обратен хронологичен ред, което означава, че по -новите са видими първо.

Какво е Vlog?

Vlog е сравнително нова форма на блогове, но по -мощен и непосредствен носител за споделяне на вашата история под формата на кратки видеоклипове. Наричан още видео блог или видео дневник, vlog е вид блог, в който съдържанието се показва във видео формат, а не само в написан текст.

Независимо дали става въпрос само за личен видео дневник от ежедневните ви лични преживявания, видео с инструкции, преглед на продукти или маркетингов видеоклип, видео блоговете са един от най -ефективните начини да разкажете историята си. Влогът е като личен уебсайт или акаунт в социална медия, където можете да споделяте редовно кратки видеоклипове, независимо дали става въпрос за видеоклип, на който правите нещо смешно, или споделяте информация по всякакви теми, които искате.

Vlogging е публикуване на видеоклипове онлайн, така че очевидно имате нужда от видеокамера, но не непременно от професионална видеокамера; прилична камера за смартфон също ще свърши работа. Влогването е ефективен начин да достигнете до аудиторията си по по -ангажиращ начин, който текст или изображения не могат да постигнат.

Разлика между Blog и Vlog

Терминология, използвана за Blog vs Vlog

-Блогът е съкратена версия на „уеблог“, който е общ термин, използван за описание на поредица от хронологично подредено съдържание, често актуализирано редовно. Блогът е вид неофициални дневници или публикации, актуализирани редовно и представени в обратен хронологичен ред, което означава, че по-новите публикации се появяват първи. Vlog, наричан още видео блог или видео дневник, е видео форма на блог, където съдържанието се показва във видео формат, а не само в писмен текст.

Носител, използван за Blog vs Vlog

- Целта както на блоговете, така и на влоговете е основно една и съща - да поставите мислите, историите и преживяванията си в платформа, която би достигнала до десетки хиляди хора или вероятно до милиони. Блогът е комбинация от текст и изображения, събрани в по -голяма история като статия във вестник, но по -интуитивна и ангажираща. Vlogs, от друга страна, са мощен и непосредствен носител за споделяне на вашата история под формата на кратки видеоклипове, поради което те също се наричат ​​„видео блогове“ или „видео подкасти“.

Платформа за блог срещу Vlog

- Докато блоговете и влоговете се въртят около съдържание, което включва най -вече писмени събития, личен опит, истории или теми, ключовата разлика между двете е платформите, на които те представят. Като се има предвид това, най -популярните и широко използвани платформи за блогове са WordPress, Wix, Tumblr, Strikingly, Blogger, Squarespace и др. Най -често срещаните платформи за влогове вероятно са YouTube, Instagram, Facebook, Vimeo, DailyMotion, Flickr, Viddler, и още.

Годеж

  - Въпреки че идеята както за блоговете, така и за влоговете е да се постигне максимална ангажираност на потребителите и да се генерират приходи в процеса, въпросът е кой от тях го прави по -добре? Блогът е да опишете с думи всичко, което ви е на ум или сърце, и не винаги излиза така, както искате в писането си. Влогването, от друга страна, е изкуство, възможност да бъдете наистина креативни и като правите видеоклипове, можете да бъдете 100% себе си и да общувате с аудиторията си по -добре и по ангажиращ начин, който блоговете просто не могат да постигнат.

Блог срещу Vlog: Сравнителна диаграма

Резюме

И блоговете, и влоговете са страхотни и ефективни носители за разказване на истории, които ви позволяват да разкажете своята история, мисли или идеи или просто всичко, което искате. Влоговете обаче ви позволяват да бъдете по -креативни, предоставяйки възможност да общувате с много по -голяма аудитория по ангажиращ начин, който блоговете просто не могат. Докато целта на двете е да се свържат със съответната аудитория, да увеличат трафика към уебсайта, да получат качествени клиенти и в крайна сметка да спечелят малко пари от това, разликата е в това кой да го направи по -добре. Колкото по -чести са вашите блогове, толкова по -големи са шансовете ви да бъдете открити. Същото важи и за влоговете, но те правят крачка напред и го правят под формата на кратки, но ангажиращи видеоклипове.

Вижте повече за: ,