Разлика между Hotmail и Gmail

gmail Hotmail срещу Gmail

Hotmail е един от най -ранните доставчици на безплатни услуги за уеб поща. Придобиването му от Microsoft го включи в списъка на услугите на MSN. Google представи своята услуга за електронна поща, наречена Gmail, доста късно в играта, но принуди големите доставчици на имейл услуги да подобрят капацитета си, за да се съчетаят с нея. Тъй като Gmail и Hotmail са собственост на гигантски софтуерни компании, и двете са свързани с техните услуги. Потребителите на Gmail могат да се възползват от Google Документи, наред с други неща в Google Labs. Потребителите на Hotmail могат също да използват други услуги на Microsoft от интерфейса на Hotmail.

И двамата доставчици печелят, като таксуват услугата или показват реклами в интерфейса, които избират безплатната услуга. Потребителите на Gmail виждат само текстови реклами, които заемат малко място, докато потребителите на Hotmail виждат големи графични реклами, които понякога могат да разсейват, ако не сте свикнали с това. Потребителите на Gmail също оценяват много големия лимит за изпращане на файлове, зададен на 20Mb. Hotmail, от друга страна, позволява само 10Mb файлове за прикачени файлове. Ако трябва да изпратите нещо по -голямо, тогава ще трябва да разделите файла с помощта на софтуер за архивиране.

Hotmail се придържа към традиционните папки, за да отделя и организира имейлите си. Това е, което обикновено се използва в други доставчици на услуги за електронна поща и имейл приложения. Gmail се отказа от използването на папки и измисли използването на тагове при разделяне на имейлите. Потребителите на Hotmail могат да визуализират съобщението преди да го отворят. След това те могат да избират дали това е важно и първо има нужда от внимание. Не ви е дадена тази възможност с Gmail и всъщност сте принудени да отворите съобщението, за да видите съдържанието му.

За повечето потребители изборът между Gmail и Hotmail обикновено се оставя на предпочитанията на потребителите, тъй като те са горе -долу равни. Трябва също да вземете предвид услугите, които харесвате. Ако използвате много MSN услуги, използването на Hotmail би консолидирало вашите акаунти и би ви улеснило. Същото важи и за Google и Gmail.

Резюме: 1. Hotmail е първият безплатен доставчик на уеб имейл, който в крайна сметка е придобит от Microsoft, докато Gmail е най -новият от големите доставчици на услуги за електронна поща и е собственост на Google 2. Gmail има малки текстови реклами, докато Hotmail има големи реклами с графики за не -плащащи потребители 3. Можете да изпращате файлове до 20Mb с Gmail, докато можете да изпращате само 10Mb с Hotmail 4. Hotmail използва традиционните папки за организиране на имейли, докато Gmail използва тагове 5. Hotmail предлага пълен преглед на съобщението, което липсва в Gmail

2 коментара

 1. Google не може да го оправи. Живея в Бронксвил, Ню Йорк, но продължават да ме изброяват като Маунт Върнън, Ню Йорк на началната страница на Google и в iGoogle. Ако не поправят това, ще спра да използвам Google и iGoogle! НАПРАВИ ГО КАКТО ТРЯБВА!

  • Използвам Hotmail от 1994 г. и ми работи много добре. Преди няколко месеца исках да опитам Gmail, но след като го използвах няколко седмици, Google реши да деактивира акаунта ми без видима причина.

   Прекарах толкова много време в опит да разбера защо вече не мога да вляза в акаунта си. Опитах менюто им за помощ, прегледах техните правила и правила в случай, че съм нарушил нещо от това, но нищо, никакво обяснение. И късмет в опитите да се свържеш с техния екип за поддръжка ...

   Така че, Gmail, можете да го забравите. Деактивирайте акаунта ми и му се насладете. Не го искам и не искам вашето странно и снобско обслужване. И не благодаря за ужасното преживяване, което ми дадохте и за това, че ми губите времето.

   PS. Разгледах някои форуми на Google и очевидно не съм единственият, който се е оплакал от този проблем.

Вижте повече за: , ,