Разлика между плюшен и твърд матрак

Първото нещо, което ви идва на ум, когато търсите да си купите нов матрак, е колко удобно бихте искали да бъде вашият матрак, така че да се чувствате напълно комфортно да спите върху него. Разбира се, че искате компромис между качество и цена. Но в същото време не искате да правите компромиси и с фактора на комфорт. Това поражда въпроса - дали искате плюшен матрак или твърд ? Така че, ако ви е трудно да задържите позиция, докато спите, е време да смените матрака си. Но въпросът е кой? Ние ви помагаме да изберете най -добрия тип матрак за вашите нужди, като посочваме основните разлики между плюшен и твърд матрак.

Какво е плюшен матрак?

Плюшен матрак е допълнителен мек матрак, често изработен от мемори пяна, за да осигури меко усещане. Плюшен матрак е перфектен компромис между твърдо легло и горната част на възглавницата. Плюш е термин, който често се използва от компаниите, за да опише нивото на мекота, която предлагат техните повърхностни слоеве. Като цяло плюшът се отнася до всичко, което е меко и удобно, а също и скъпо. И така, плюшеният матрак е много мек, потъващ матрак, който ви кара да потънете в него сякаш спите върху облачна пяна. Той също така осигурява добра подкрепа за гърба ви, така че да не нараните гърба си, докато спите. Изработен предимно от мемори пяна, плюшен матрак ще се деформира под налягане и ще се върне към първоначалната си форма. Вашата поза за сън определя нивото на комфорт, от който се нуждаете от вашия матрак, за да спите добре през нощта. Ако спите отстрани, вероятно ще се нуждаете от много по -мек плюшен матрак за добра опора за раменете и бедрата.

Какво е твърд матрак?

Въпреки че повечето хора вярват, че колкото по -твърд е матракът, толкова по -здрав е, това не винаги е така. Експертите казват, че фирмата е добра, но въпросът е колко здрава. Твърдият матрак, както подсказва името, е твърд, но не създава усещане за потъване, което бихте получили от плюшен матрак. Компаниите обикновено описват своето ниво на комфорт на повърхността по скала от 1 до 10, като 1 е най -мекият, а 10 е най -твърдият. Твърдостта на матрака може да бъде описана в три прости категории: меки, средни и твърди. Твърдият матрак е по -здрав на допир и няма много подарък, така че при първоначално докосване той по -малко очертава тялото ви, осигурявайки здрава опора и по -равномерна повърхност за сън . Въпреки това, няма стандарт за безопасност за твърдост или дори количествена мярка, която да се използва за сравнение, така че всичко се свежда до лични предпочитания.

Разлика между плюшен и твърд матрак

Ниво на мекота

- Като цяло плюшът се отнася до всичко, което е меко и удобно, а също и скъпо. Плюшен матрак е много мек, потъващ матрак, който ви кара да потънете в него сякаш спите върху облачна пяна. Матраците обикновено се измерват като мекота или твърдост по скала от 1 до 10. Всичко под 6 би било по -меко, като 1 е най -мекият. Над 6 ще станете по -твърди, като 9 или 10 са най -твърдите. Твърдият матрак, както подсказва името, е твърд, но не създава усещане за потъване, което бихте получили от плюшен матрак.

Строителство

- Какво прави матрака плюшен или това, което прави матрака твърд, зависи основно от неговата конструкция. Като цяло вътрешните пружинни матраци са по -твърди от всички матраци от пяна. Плюшен матрак е допълнителен мек матрак, често изработен от мемори пяна, за да осигури меко усещане. Но матракът от мемори пяна не означава непременно, че винаги ще бъде от по -меката страна. Няколко матрака също имат слой мемори пяна отгоре, но много по -тънък слой, което ги прави много по -стегнати. Матраците също могат да се чувстват по -твърди или по -меки в зависимост от телесното ви тегло.

Комфорт

- Коефициентът на комфорт на матрака или колко удобен бихте искали да бъде вашият матрак зависи главно от вида на спящия. Вашата поза за сън определя нивото на комфорт, от който се нуждаете от вашия матрак. Плюшен матрак се чувства по -мек и удобен на допир и това е, за което обикновено се сещате, когато мислите за топъл, уютен сън за лека нощ. Те са чудесни за странични траверси, защото осигуряват добра опора за раменете и бедрата. Трапезите за стомаха и гърба могат да намерят повече комфорт в матраците със средна твърдост, тъй като те осигуряват по -равномерна повърхност за спане .

Плюшен срещу твърд матрак: Сравнителна таблица

Резюме

Когато говорят за твърдост, обикновено компаниите казват, че тя е в диапазона от 6 до 6,5 от 10, като 10 са най -твърдите, докато всичко под 6 би започнало да ви дава по -плюшено усещане за потъване в меки материали. По принцип, колко удобен бихте искали да бъде вашият матрак, зависи главно от вида на спящия. Плюшен матрак се чувства по -мек и по -удобен на допир, а също така осигурява добра подкрепа за гърба ви. Така че, ако спите отстрани, вероятно ще намерите по -удобни плюшени матраци, защото осигуряват добра опора за раменете и бедрата. По същия начин твърдите матраци осигуряват по -равномерна повърхност, така че те са добър избор сред спящите на стомаха или гърба. Нивата на твърдост обаче няма да бъдат еднакви за всички с различно тегло и позиция на тялото на траверсите.

Вижте повече за: ,