Разлика между кухненски робот и блендер

Кухненски робот срещу блендер

Процесът на приготвяне на храна за ядене или приготвяне на храна включва разнообразни методи и инструменти за смесване на съставки, така че човек да може да създаде храна, която е не само приятна за гледане, но и здравословна и вкусна. Повечето включват нагряване, като печене, варене, печене, пържене, печене и пушене, но храната може да се приготви и чрез сушене, разсоляване, мариноване, захариране, настъргване, заливане, осоляване и смесване.

Всичко това би изисквало използването на определени прибори и уреди, като тигани, тигани, миксери, тенджери и тигани, лъжици за готвене, ваки, шпатули, белачки, сокоизстисквачки, блендери и кухненски машини.

Блендерите и кухненските машини се използват за подобни задачи, тоест за преработка на храна на по -малки парчета или в течна форма и за смесването им заедно. Въпреки че може да се получи комбинация от двата прибора, тези два са различни един от друг. Блендерът е кухненски прибори или уреди, които също се използват в лаборатории за пюриране и смесване на храни и други вещества. Подходящ е за употреба с течности и макар че се използва по -често при приготвянето на храни, има смесители, които са направени за използване в лаборатории.

Блендер се използва за смачкване на лед за млечни шейкове, смутита, фрапучино и коктейли. Варените зеленчуци, месо и плодове могат да се пюрират с него, а също така е много полезно при смесване на прахове, гранули и течности. Състои се от контейнер за смесване, изработен от стъкло, пластмаса, порцелан или неръждаема стомана; капак или капак; отделящо се острие; и основа, която има двигател и контроли.

Кухненският робот, от друга страна, е по -универсален кухненски уред. Може да се използва за всички видове храни и течности. Той е най -подходящ за твърда храна, която може да бъде мека или твърда. Докато блендерът има фиксирано острие, кухненският робот има няколко различни типа остриета и приставки, които могат да се използват взаимозаменяемо. Тези остриета произвеждат храна с различни размери и форми. Може да се използва за нарязване, нарязване или нарязване на зеленчуци и плодове; настъргване на сирене; за смилане на ядки, сушени плодове, месо и подправки; за пюриране на плодове и зеленчуци; да се замеси тесто и да се смесят всички тези съставки.

Докато блендерът се нуждае от достатъчно количество вода, за да използва правилно, кухненският робот се нуждае от малко или никаква вода, за да работи. Той също е малко по -голям от блендер и се използва най -добре за гъсти смеси като майонеза.

Резюме:

1. Блендерът е кухненски уред, който се използва за пюриране и смесване на храни и други вещества, докато кухненският робот е кухненски уред, който се използва за пюриране и смесване, както и за нарязване, настъргване, настъргване и нарязване на храна. 2. Блендерът се нуждае от достатъчно вода, докато кухненският робот се нуждае от малко или никаква вода. 3. Блендерът има фиксирано острие, докато кухненският робот има няколко различни типа остриета. 4. Блендер е по -подходящ за течности и меки храни, докато кухненският робот е подходящ за твърди храни и твърди храни.

Вижте повече за: ,