Разлика между Hub и модем

Hub срещу Modem

В повечето модерни жилища с две или повече компютри и интернет връзка, ние сме комплименти устройства като концентратори и модеми, че ние като цяло не си взаимодействат с, но помощ при отглеждането на функционирането на мрежата. Основната разлика между център и модем е тяхната функция. Модемът е основно това, което ни дава възможност да се свържете с интернет и най-често, модем може да се използва от един компютър, както е. Когато искате да се свържете два или повече компютъра заедно, че е мястото, където хъбове идват инча Концентраторът е устройство, което свързва устройствата към друг и често е връзката между всички ваши компютри и модем, защото позволява на свързаните компютри, за да говоря с модема и да се свържете с интернет.

Концентраторът е доста проста, тъй като насочва само на трафик и не прави преобразуване на информацията, която се изпращат или получават от другата страна на мрежата. Той получава цифрова информация и я предава към дестинацията като цифрова информация. Това не е случаят с модеми, защото модеми изпълняват ролята на посредник между цифрова мрежа и аналогова среда, като си телефонна линия. Той модулира цифрова информация в аналогов носител на края на предаващия и демодулира цифрова информация от аналогови превозвач в края получаване; по този начин името модема от "мод" -ulation и "DEM" -odulation.

В повечето случаи, хъбове са жични устройства и използвате LAN кабел между него и всички други свързани устройства. От друга страна, модеми са се развивали с технология и има много безжични модеми на разположение днес. Дори и клетъчни телефони могат да действат като модем, за да се свържете с интернет чрез клетъчната мрежа.

Ако имате DSL връзка, може би сте забелязали, че вашият модем вече има няколко пристанища и вече не е необходимо да закупите хъб. Това е така, защото падат цените на електрониката дават възможност за включване на 4-портов хъб в повечето модеми без значително отрицателно въздействие върху цената му. И тъй като повечето домове имат средно по-малко от 4 компютъра, тя им позволява да претекст закупуване на концентратор или маршрутизатор.

Резюме:

  1. Модеми се използват за свързване с интернет, когато центрове се използват в локални мрежи
  2. Модемът се използва като посредник между цифров и аналогов мрежа, докато в център е всичко цифров
  3. Хъбове са жични устройства, докато някои модеми са безжични
  4. Много модеми имат вградена хъбове

Вижте още за: , , ,