Разлика между флаш дискове и твърди дискове

Flash Дискове срещу твърди дискове

С днешната безкраен списък от дейности, извършвани чрез използването на персонални компютри, потребителите са в постоянна нужда от памет устройства, които може да съдържат няколко големи файлове. В такива случаи, потребителите обикновено се разкъсват между използване на флаш-памет и твърд диск. И двете могат да разширите диск пространство на персонален компютър, но тези двамата имат различен капацитет и системи за съхранение на файлове.

А флаш памет и твърд диск може да бъде както преносим и обикновено са приставка и игра. А флаш устройство, обаче, има по-малък капацитет в сравнение с твърд диск. Флаш памети могат да съдържат само до 128 GB на файлове, като същевременно твърди дискове могат да работят ефективно в съхраняване на до 2 терабайта. По този начин, преносим твърд диск (наричан още външен твърд диск) може да съхранява почти цялото съдържание на персоналния компютър за архивиране. Твърдите дискове са по-предпочитани от потребителите днес, тъй като те могат да служат като защита на файловете излъчване сред необятната шир на троянски коне, шпионски софтуер и вируси, които могат да повредят файлове в персонален компютър.

Флаш памети, от друга страна, могат да бъдат свързани с традиционните линии на дискета. Те могат, разбира се, да съхранява повече данни от дискета, но флаш памети действително работа като такъв. Те не се използват с л Ong съхранение и архивиране на файлове, но само за целите на бързо прехвърляне на файлове; по този начин, терминът "флаш" устройство. Те са по-удобни в сравнение с твърдите дискове, които са доста тежки и размери на длан. Флаш памети също са почти безтегловни и могат да запазят паметта, без да е източник на енергия. Те могат да помогнат значително в разширяването на лаптопа батерията , когато потребителите работят извън домовете си или офиси.

Двете устройства за памет работят с различни процеси. А твърд диск се състои от въртящ плата заедно с неустановени глава, която може да чете данни , че са с магнитен, отпечатани върху плата. От друга страна, флаш дискове съхраняват данни, без движещи се части. Това ги прави по-малко вероятно да се провали, тъй като те генерират много малко топлина. Съхраняването на паметта работи с електронен процес, при който "клетки" на чиповете памет се стрелна, за да може данните да бъдат изчистени или променена. намалена консумация на електроенергия и топлинна енергия прави флаш памети по-трайни от твърди дискове.

Докато флаш памети са по-удобни и по-приятелски към персонални компютри с ограничено захранване, твърди дискове също могат да дават широк спектър от ползи за потребителите. Освен, че има възможност за съхраняване на файлове с по-големи размери, твърди дискове, може също така да разполагат с по-евтини етикетите с цените. А твърд диск с капацитет 2 терабайта памет могат да бъдат закупени за най-малко $ 75, а на флаш-памет с максимален капацитет на паметта може да се купи с цената удвоява. Ако се прецени съотношението между цената и паметта, по-добър залог на потребителя може да бъде на твърдия диск.

Електронни производители, обаче, са разработването на технологии за разширяване на паметта на флаш памети. Хибридният твърдия диск, който включва кеш на флаш памет вече са въведени на пазара, заедно с не, и (NAND), флаш памети, включени в повечето лаптопи, произведени днес. Въпреки това, тези нови технологии идват с як цени. Потребителите могат, следователно, за да задоволят плата, докато чакат за по-евтини възможности да се светна.

Резюме:

1.Flash устройства и твърди дискове и двете могат да бъдат използвани за разширяване на паметта на един персонален компютър. 2.Hard дискове могат да имат по-голям капацитет на паметта от флаш памети. 3.Hard дискове са по-евтини от флаш памети. 4.Flash устройства не се нуждаят от източник на захранване за съхранение на паметта, докато твърди дискове правят. 5.Flash дискове съхранява памет от мига в "клетки" на чип памет, докато твърди дискове съхранява памет с предене блюдо и въртяща се глава.

1 коментар

  1. флаш памет от 256 гига байта вече е на разположение и планиране е за въвеждане на две тера byte.source Уикипедия

Вижте още за: