Разлики между Android Emulator и Simulator

Разлики между Android емулатор и симулатор

Думата „Android“ просто върви заедно с живота на почти всеки един от нас по някакъв начин. Но повечето от нас не знаят какво е Android и другите свързани технологични термини. Знам, че не е необходимо за обикновеното човешко същество като теб и мен! Само си представете ситуацията, когато сте знаели какво използвате, какво говорите и какво препоръчвате на другите. Надявам се, че ще бъде невероятно и дори да не мога да ви помогна да разберете всичко или технологията, която използвате, тук бих могъл да ви обясня разликите между Android Emulator и Simulator .

Какво е Android?

Използваме термина „Android“, за да обозначим различни продукти, като мобилните телефони, часовниците с Android, други устройства с Android и дори операционната система Android. Тя се превърна в често срещана дума в нашия речник в днешно време, но има много да се знае за нея, освен само устройството, мобилните телефони с Android!

Нека започнем с операционната система Android, тъй като тя е основният компонент за всяко устройство с Android. Android е мобилна операционна система, разработена от Google, така че w може да изпита сензорния екран на нашите мобилни устройства като смартфон, таблети и др. Google използва ядрото на Linux при създаването си и дори производителят никога не би могъл да си представи добър обсег сред обществеността! Използваемостта, заедно с вълнуващи функции като виртуални клавиатури, универсално решение за различни наши нужди и т.н., го направи един от предпочитаните избори.

Не само Google използва използването на спрян Android на мобилни телефони, но списъкът се простира до цифрови фотоапарати, игрови конзоли, преносими компютри, като Android Auto в автомобили, като Android Wear в ръчни часовници и т.н.

Мобилно тестване

И термините емулатор и симулатор са свързани със света на тестването и особено с мобилното тестване. Тестването се извършва във всяка компания за производство на продукти като част от осигуряването на неговите характеристики, преди да бъде предоставено на обществеността. Процедурите за тестване или тестовите случаи всъщност потвърждават, че всяка функция работи правилно, без никакви недостатъци. Дори и да има някакви недостатъци, екипът ще ги поправи, преди да стане публично достояние.

При такова тестване екипът използва виртуална среда, т.е. n имитация на действителното устройство. Тук той може да бъде или мобилен телефон с Android, часовник с Android, таблет с Android и т.н. Така че екипът за тестване няма да тества с действителното устройство, а с подобен вид среда.

Какво е емулатор на Android?

Както сме обсъждали по -рано в тази статия, производителят не е могъл да направи продукт, преди да е бил тестван задълбочено. Такова изчерпателно тестване изисква имитация на характеристиките на продукта по някакъв начин. Имитацията от гледна точка на хардуера и софтуера се нарича Емулатор. Емулаторът може да тества изходния код, както и свързаните с него хардуерни части. Можем дори да кажем, че емулатор може да провери коректността на продукта във всеки възможен аспект.

Какво е симулатор?

Това е имитация само на софтуера и помага за проверка на правилността на изходния код във всеки възможен аспект. Той няма да тества хардуера по никакъв начин, но това означава много, когато функционалностите на продукта бъдат тествани. Можете просто да го инсталирате като всяко приложение, което инсталирате на вашия компютър или мобилен телефон.

Защо е необходим емулатор или симулатор на Android?

По -долу е примерна снимка или интерфейсът на Android емулатор или симулатор и ще получите по -добра представа за това какво е, като го видите.

Разлики между Android емулатор и симулатор

Само си представете ситуацията, когато датата на пускане на вашия продукт вече е фиксирана и вие сте отговорни за тестването на всичките му функционалности, преди да премине в ръцете на обществеността. При този сценарий разработването на продукта и провеждането на необходимите тестове след това ще ви накара да пропуснете крайния срок. По -скоро можете просто да подражавате или да симулирате тестовата среда, за да тествате съответните функционалности. Това не само спестява вашето време и пари, но и ви гарантира по -добър продукт дори при първия път. Надявам се, че можете да разберете значението на емулаторите и симулаторите на Android, преди да продължим с техните различия.

Разлика между Android Emulator & Simulator

  • Какво тества?

Android Emulator тества както хардуера, така и софтуера, докато Android Simulator тества само софтуера. Това означава, че можете да тествате и свързаните части на продукта, като използвате емулатор. Но това не е възможно със симулатор. Можете просто да създадете тестови случаи за проблеми, свързани с изходния код, и да ги поправите преди да направите продукта.

  • Когато емулатор или симулатор е за предпочитане?

Всеки път, когато външното поведение на устройството с Android се нуждае от тестване, ние се нуждаем от симулатор. Например, можем да използваме емулатор, за да правим математически изчисления, изпълнение на поетапни транзакции и т.н. Те могат да бъдат обработвани с изходния код и ние не се притесняваме за хардуера.

В същото време, когато трябва да тестваме вътрешното поведение на устройството с Android, като например да проверим работата на хардуерна част, фърмуер и т.н., ние предпочитаме емулатор. Термините може да са леко объркващи, тъй като „външен“ се използва за симулатора, а терминът „вътрешен“ се използва за емулатора. Когато я прочетете втори път, ще получите ясна представа.

  • На какъв език са написани?

Известно е, че всяко устройство с Android се състои от операционна система (OS) на Android и очевидно изисква някакъв изходен код. Е, емулаторът се нуждае от взаимодействие с хардуерните части на устройството с Android и следователно трябва да бъде написан на машинен език, т.е. използвайки нули и единици. Често се нарича асемблерен език. Но що се отнася до симулатора, тук не се притесняваме за хардуера. Така че, тя може да бъде написана на някой от предпочитаните езици на високо ниво.

  • Процесът на отстраняване на грешки:

Представете си ситуация, в която тествате мобилно устройство с Android с емулатор. Всеки път, когато сте заседнали в дадена точка или ако откриете грешка в устройството, тогава трябва да проследите не само изходния код, но и свързания с него код на машинен език на съответния хардуер. Само тогава можете да го поправите и да гарантирате коректността на системата. Това изглежда по -лесно, тъй като в момента сте изложени и на двата кода. Но в случай на симулатор, просто трябва да работите върху кода на машинен език на високо ниво. Може да звучи по -лесно, но за ваша изненада това е сравнително по -трудна работа. Знаете ли защо? Ето ни! Когато сте заседнали тук, можете да отстраните грешки само в изходния код на софтуера. Но когато проблемът е свързан с хардуера, той изисква допълнително проучване и нямате възможност в симулатор.

  • Частично или пълно?

Можем да разглеждаме симулатора на Android като частична реализация на оригиналното устройство, тъй като пропускаме хардуерното тестване тук. Но емулаторът на Android е пълна реализация на оригиналното устройство, тъй като включва както хардуера, така и софтуера.

Надявам се, че имате по -добра представа за тези два елемента, т.е. за Android Emulator и Android Simulator. Нека не се придвижваме към един и същ контекст, но в различни очертания. Да, по -долу е табличното представяне на това, което обсъдихме по -горе.

S.No Разлики в Android емулатор Android Simulator
1. Какво е? Имитацията от гледна точка на хардуера и софтуера се нарича Емулатор. Това е имитация само на софтуера.
2. Какво прави или тества? Емулаторът може да тества изходния код, както и свързаните с него хардуерни части. Можем дори да кажем, че емулатор може да провери коректността на продукта във всеки възможен аспект.

Той помага при проверката на правилността на изходния код във всеки възможен аспект.
3. Кога е за предпочитане? Когато трябва да тестваме вътрешното поведение на устройството с Android, като например да проверим работата на хардуерна част, фърмуер и т.н., ние предпочитаме емулатор. Всеки път, когато външното поведение на устройството с Android се нуждае от тестване, ние се нуждаем от симулатор. Например, можем да използваме емулатор, за да правим математически изчисления, изпълнение на поетапни транзакции и т.н.
4. Използваният език Емулаторът се нуждае от взаимодействие с хардуерните части на устройството с Android и следователно трябва да бъде написан на машинен език, т.е. използвайки нули и единици. Често се нарича асемблерен език. Тук не се притесняваме за хардуера. Така че, тя може да бъде написана на всеки от предпочитаните езици на високо ниво.

5. Процесът на отстраняване на грешки Отстраняването на грешки може да се извърши както на високо ниво, така и на машинен език, тъй като тук сме изложени и на двете. Следователно отстраняването на грешки е по -лесно. Отстраняването на грешки може да се извърши само на изходния код на езика на високо ниво. Не можахме да проследим езика на машината, дори ако се изисква. Следователно отстраняването на грешки е сравнително по -трудно.
6. Изпълнение Това е пълна реализация на оригиналното устройство. Това е частична реализация на оригиналното устройство.

Моля, не се колебайте да съобщите още няколко разлики, ако сме пропуснали някоя.

Вижте повече за: ,