Разлика между Zendesk и Freshdesk

Zendesk и Freshdesk са може би два от най -добрите и признати и надеждни инструменти за поддръжка на клиенти в света. И двете предлагат изчерпателен набор от функции за предоставяне на звездна поддръжка на клиенти и предлагат по същество едни и същи основни функции, което прави наистина трудно избора между двете. Съпоставяме двамата софтуерни гиганти в бюрото за помощ, за да видим кой е по -добър за вашия бизнес.

Какво е Zendesk?

Zendesk е награден софтуер за обслужване на клиенти, предназначен да подобри взаимоотношенията с клиентите чрез интегриране на имейл, телефон, туит, чат и данни за търсене, всички в една единна платформа. Това е едно от водещите базирани в облака решения за бюро, предпочитано от бизнеса по целия свят поради простия, интуитивен интерфейс, лекотата на използване и ниската цена на притежание. Zendesk е основана през 2007 г. в Копенхаген, Дания и в рамките на кратки седем години успя да събере огромни последователи. Той беше използвал скрития потенциал на данните и намери начин да използва данните, за да революционизира обслужването на клиентите.

Основателите виждат обслужването на клиентите като средство за изграждане на взаимоотношения с клиентите. Zendesk беше единственото облачно бюро за помощ по времето, когато беше пуснато и работеше добре за хората от Zendesk, които навлязоха в нова сфера на обслужване на клиенти. Така че, Zendesk е платформа за бюро за помощ, базирана на билети. Клиентите могат да създават билети, като търсят съдействие от агент за поддръжка на клиенти. След това агентът за поддръжка преглежда билета, започва разговор с клиента чрез чат на живо или съобщение и накрая затваря билета, след като реши заявката на клиента. Zendesk основно свързва бизнеса с клиентите.

Какво е Freshdesk?

Freshdesk, също като Zendesk, е базиран в облак софтуер за обслужване на клиенти, който позволява на бизнеса да предоставя изключителна поддръжка на клиенти чрез билетни системи. Той предлага на бизнеса всички необходими инструменти за предоставяне на звездна поддръжка на своите клиенти. Агентите приемат заявки на клиенти от телефони, имейли, уебсайтове, чатове и социални медии и ги преобразуват в билети. След това те решават проблемите на клиентите с прост и интелигентен интерфейс, до който имат достъп от всяко място, което искат. Freshdesk автоматично възлага билети на различни агенти за поддръжка въз основа на интелигентни правила.

Екипът за поддръжка получава известие веднага, когато се генерира билет и известието идва под формата на бот, който изпраща чат до канала им. Агентите могат да отговорят на бота и да изпратят съобщение обратно до клиента, за да актуализира допълнително билета. С помощта на интелигентни инструменти за автоматизация, Freshdesk рационализира всички разговори с клиенти на едно място и си сътрудничи по -добре с други екипи за поддръжка, за да се свърже с клиентите и да разреши по -бързо техните заявки.

Разлика между Zendesk и Freshdesk

Профил

- И Zendesk, и Freshdesk са две от най -признатите и често използвани решения за обслужване на клиенти, които позволяват на фирми от всякакъв мащаб да предоставят изключителна поддръжка на клиенти. Zendesk е водещ в света софтуер за обслужване на клиенти, разработен и управляван от едноименна компания, Zendesk Inc.-първа услуга CRM компания, базирана в Сан Франциско, Калифорния.

Freshdesk е още един голям софтуерен продукт, който осигурява поддръжка на бюро за помощ с интелигентни инструменти за автоматизация. Основан е през 2010 г. от Girish Mathrubootham, който е икона в света на SaaS. Freshdesk вече е част от новата чадърна марка Freshworks Inc., която хоства набор от продукти, включващи Freshdesk.

Ценообразуване

-Freshdesk съчетава най-добрата в своя клас система за билети със структурата на ниски цени. Най -евтиният му план струва $ 15 на агент на месец за годишния ангажимент ($ 19 за месечно таксуване), което е чудесно за малки екипи. Той също така предлага безплатен план за неограничени агенти, който е чудесен за започване и служи много добре за целта. Други планове включват $ 35 градински план за разрастващи се екипи, $ 49 имотен план за големи екипи и 89 $ Forest план за корпоративни потребители.

Zendesk също има подобни планове за ценообразуване, като се започне с екипния план, който е на цена от $ 19 на агент на месец за годишния абонамент ($ 25 за месечно фактуриране); Професионалният план струва $ 49 на агент на месец (годишно таксуване); и Enterprise планът струва $ 99 за годишен абонамент. Zendesk предлага и безплатен пробен период, за да започнете и стартирате, а също така получавате достъп до чат на живо и функции на телефона, но за ограничен период от време.

Интерфейс

- И двете са популярни системи за поддръжка на билети и когато става въпрос за избор между двете, изборът не е толкова лесен. Zendesk е предпочитан от бизнеса по целия свят поради своя прост, интуитивен интерфейс и лекота на използване и има тенденция да се справя със сложността по -добре от своя аналог, особено когато става въпрос за автоматизация. Freshdesk е лесен за настройка и много интуитивен, а благодарение на рационализирания билетен интерфейс, екипите за поддръжка могат лесно да проследяват и управляват взаимодействията с клиентите. Zendesk предлага повече персонализации на таблото си за управление, докато Freshdesk има просто табло за управление с минимални персонализации и дузина показатели въз основа на вашите приоритетни задачи.

Zendesk срещу Freshdesk: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Zendesk е по -стабилна платформа за помощно бюро, която предлага множество готини функции за предоставяне на несравнима поддръжка на клиенти, Freshdesk е по -бюджетна опция. Несъмнено и двамата са двама от най -големите играчи на пазара на бюрото за помощ, което прави още по -трудно избора между тях. И двете предлагат изчерпателен набор от функции, за да впечатлят клиентите си, и са изградени около билети. Всеки път, когато клиент се свърже с компания по имейл, чат, съобщение, уеб, телефон или социални медии, софтуерът преобразува заявката му в билет. Системата за управление на билети на Zendesk е по -напреднала и богата на функции от тази на Freshdesk. Също така в Zendesk имате опции за внедряване на приспособления към вашия уебсайт, което е чудесно. Билетната система Freshdesk не е толкова богата като тази на Zendesk, но със сигурност компенсира това за по -полирано, по -изискано табло, което улеснява придвижването.

Вижте повече за: ,