Разлика между Xeon и i7

intel_processor Xeon срещу i7

Intel Xeon е многоядрен, многопоточен и шестдесет и четири-битов процесор, който е базиран на Nehalem. Той е специално проектиран за сървърни ферми и работни станции. Той разполага със софтуер DCM (Data Center Management), който осигурява по -добро управление на сървъри и работни станции в центровете за данни. Xeon е отличен за сървъри, особено със своите мулти-сокетни и многоядрени конфигурации, които изпълняват windows server 2008 като 64-битова , с много памет. Към това се добавя и способността му за управление на захранването, което се адаптира към различни натоварвания на сървъра. Това се счита за основната му разлика в сравнение с Intel i7.

Intel Core i7 е шестдесет и четири-битов процесор, съдържащ предимно четири ядра. За разлика от Xeon, i7 е доста отличен за настолни компютри. Той има висока скорост за многозадачни приложения и се справя добре с компютърните изисквания на настолните компютри. Той също така осигурява по -добро виртуализиране с технологията HD Boost. Ето защо повечето геймъри предпочитат i7 пред Xeon. Друга причина е, че засега игрите не работят наистина с 8-ядрени. Повечето игри все още работят по-добре с 2-ядрени.

Core i7 е семейство процесори за настолни компютри и лаптопи, които наследяват семейството Intel Core 2. Семейството i7 се състои от кодово име Bloomfield, издадено през ноември 2008 г., Lynnfield и Clarksfield, издадено миналия септември 2009 г., и предстоящия Arrandale, който ще бъде пуснат през 2010 г. Всички тези настоящи модели са четириядрени процесори, с изключение на предстоящите Arrandale ', за който се казва, че има 2 ядра.

От друга страна, семейството процесори Xeon се състои от базирани на P6 Xeons, базирани на NetBurst Xeons, Xeon (UP/DP), Dual Core , Pentium M (Yonah) базирани Xeons, Core базирани Xeons и Nehalem базирани Xeons. По -рано Xeon споделяше името си с Pentium II, тъй като те имат същите функции. По -късно кеш паметта на Xeon беше увеличена, което я направи по -удобна за сървърите. С течение на годините Xeons бяха подобрени и бяха добавени нови функции, произвеждащи тези различни процесори, базирани на Xeon.

Към момента процесорите Xeon са по -скъпи от i7 поради предвидения от тях пазар на бизнес потребители. Цената за процесори от семейство Xeon варира от $ 167,00 до $ 3157,00, докато цените за процесорите Core i7 варират само от $ 284,00 до $ 562,00.

Резюме:

1. Процесорите Xeon са предназначени за сървъри и работни станции, докато процесорите Core i7 са за настолни компютри.

2. Core i7 се отличава с по -добра виртуализация и дигитален медиен опит, който поддържа създаване и публикуване на снимки, кодиране на видео и по -сложни игри.

3. Xeon е наследник на Pentium II, докато Core i7 е наследник на семейство Core 2.

4. Процесорите Xeon са по -скъпи, с ценови диапазон от $ 167,00 - $ 3157,00. Core i7 има ценови диапазон от $ 284,00 - $ 562,00.

Последни публикации от Abishek ( виж всички )

17 коментара

 1. Здравейте, много благодаря за този пост .. Просто имах нужда от малко съвет .. Аз съм в анимацията и VFX .. Планирам да си купя работна станция, но ми се струва твърде скъпо .. Ще ми даде ли Intel i7 същата мощност като xeon? Ще се справи ли i7 с 3ds MAX и Adobe AFTER EFFECTS CS4?

  Поздрави, RANSON

  • Здравейте. Мисля, че изброените тук настройки могат да ви помогнат.

   http://www.videoguys.com/Guide/E/Videoguys+System+reporundations+for+Video+Editing/0x4aebb06ba071d2b6a2cd784ce243a6c6.aspx

   За разбирането. FL

  • Процесорите през повечето време НЕ са тясното място в не-сървърна среда. Разбира се, едно старо ядро ​​на Sigle в днешно време би изглеждало бавно, но ядрото Xeon или i7 в настолен компютър е като сравняването на две състезателни коли!

   Бих препоръчал: фокусирайте се върху паметта, видеото и може би скоростта на диска (SSD), вместо да харчите пари за процесор за бизнес модел.

   • Добре, че препращам към i7 980x cos i alredy имам го един е превъзходен i7 980 3.2ghz 6core 16gb ram 2000mhz oz 1.7gb ati redon ddr5 256gb твърд диск n gegabyte дънна платка

    резултатът е, когато включа компютъра, отнема само 4 секунди, а когато пусна HD игри като оставени за мъртви, графиката е превъзходна

    НО когато отварям след ефект cs 5 винаги се срива T_T не знам защо

 2. страхотно щях да си купя Xeon, но промених решението си за Core i7. Благодаря. защото съм просто геймър.

 3. Така че резултатът е кой е по -добър? Особено моята компания току -що представи X5570 работи за Windows Server 2008 ... Манифектно използване за база данни .. Но използва само 4G RAM .. Трябва ли да повишим паметта повече?

  Всъщност не разбираме, тъй като компютърът е от съветите на програмистите.

 4. Xeon не е наследник на pentium II, а наследник на себе си. Това е все едно да кажете, че Nintendo 3DS е наследник на Game Boy Advanced SP.

  Сървърите и работните станции теоретично правят това, което правят настолните компютри, „те изпълняват приложения“, въпреки че сървърите са по -фокусирани върху многозадачността и производителността, настолните процесори са фокусирани върху върховите характеристики и достъпността.

  Като цяло процесорите Xeon са много по -последователни от настолните процесори, поради което се използват в Apple Mac Pros. Xeons ще осигури като цяло по -добро изживяване на работния плот, тъй като те са по -добре закръглени.

  Единствените трудности за Xeon са стратегията да ги охлажда тихо и цената.

  Геймърите с твърдо ядро ​​използват Xeon

  • „Xeon има повече мощ. Всичко, което работи на i7, ще работи на xeon, хората не програмират как се обработва информацията, те създават информацията и компютърът просто я забива в хардуер. Искате ли да се нуждаете от тази сила, това е истинското удоволствие. Предполагам, че ако имате i5 +, получавате SSD или g cadd. I5 може да изпълнява всяка игра и почти всяка на изключително високо ниво. Ram е безполезен след 6 GB. "

   -Матей английският ти е гаден.

   - ((поправете ме, ако греша) i5 е по -подходящ за игри, i7s са добри, но i5s вършат работата по -добре.) Ако получите xeon за игрален компютър, по принцип губите парите си, без да спорите там, xeons са процесори използвани за дънни платки на работни станции/сървъри и или ферми на сървъри, те могат да се овърклокват и работят с бързи скорости и можете да получите окто-ксеон, който е проектиран основно за изобразяване на компютри, а не за игрална платформа, ксеоните са ужасни за игри , ако мислите, че греша, отидете да си купите octo-xeon и да го тествате на вашия компютър за игри.

   -и RAM не е безполезен след 6GB, всъщност е обратното, колкото повече RAM имате, толкова по -добре, да речем, че имате 6GB или RAM за двигател за 3D визуализация, само вие ще получите максималното количество RAM, което компютърът може да ви даде, което е доста ниска, ако има само 6GBs и ще се изобразява с бавна скорост, ако имате 32GB RAM, тогава няма да имате проблеми със скоростта на изобразяване на обект, това работи по същество същото с игрите, защото игрите обикновено работят с 3D двигатели . Така че в заключение повече RAM толкова по -добре.

   • I5 не е по -добър за игри от i7, всъщност е малко по -лош, но малкото увеличение на производителността не си струва да плащате двойно по -висока цена. Ако обаче правите видео кодиране или други програми с интензивен процесор, i7 ще победи панталоните на i5.

    i7 и Xeon са доста равномерни, като i7, включващ Intel HD4000 графики, е наистина най -голямата разлика. Като се има предвид как повечето потребители на енергия Xeon е значително по -евтин, използва малко по -малко електроенергия, но е малко, може би 5%, по -бавно по отношение на тактовата честота.

    Можете да овърклоквате i7, но всеки, който трябва да свърши реална работа, не е достатъчно глупав, за да размени няколко mhz за възможността за нестабилност. OC'ing е за любители, тези без бюджет, които просто да си купят необходимата мощност, или геймъри, които искат да получат това увеличение от 5 fps в Pokemon. Стабилността и надеждността, съчетани с производителността, са това, което ще търсят истинските потребители и администратори.

 5. @JugularKill

  „Това е все едно да кажете, че Nintendo 3DS е наследник на Game Boy Advanced SP.“

  Да, всъщност 3DS е наследник на Game Boy Advanced. Толкова ли си ретард? виждате ли някакви игри, които излизат от GB Advanced напоследък? това е стара технология, която постепенно се прекратява. хаха

  „Като цяло процесорите Xeon са много по -последователни от настолните процесори, поради което се използват в Apple Mac Pros. Xeons ще осигури като цяло по -добро изживяване на работния плот, тъй като те са по -добре закръглени. "

  Това твърдение само по себе си оправдава, че случайно не сте нито играч, нито компютърно грамотен човек. Моля, разяснете ни в кои конкретни програми Xeon би се отличил срещу i7 по отношение на нормалното използване на настолни компютри за игри?

  Докато мислите за собствените си причини, ето някои от моите.

  1. Xeon не може да се овърклоква като i7 2. Xeon използва по -бавна RAM от i7 3. Xeon поема твърде много енергия 4. Програмира ИЗПОЛЗВА хардуер, който ще им бъде от полза, а не обратното. 5. Твърде много ядра не означават нищо, ако програмите/игрите не ги използват.

  „Геймърите с твърдо ядро ​​използват Xeon“

  Корекция, геймърите HARDCORE използват Intel i7 Sandy Bridge И спешно чакат пускането на новия Ivy Bridge.

  • „Да, всъщност 3DS е наследник на Game Boy Advanced. Толкова ли си ретард? "

   Грешно разбрахте статията и коментарите ми „Ретард“.

   В статията се казва „Xeon е наследник на Pentium II“ Това, което редакторът казва, е, че неговата архитектура започва да успява за гамата Pentium II ... Което всъщност не е вярно.

   Ето защо аз използвах примера на 3DS & Adv SP, архитектурата на 3DS произлиза от NDS, а не от Adv SP, има много малко общо с всички момчета игра.

   Трябва да игнорирате смисъла на редакторите за наследник като буквален, той/тя го използва като отметка.

   Не четете разумно коментара ми, просто го приемате с его. Казах:

   „Като цяло процесорите Xeon са много по -последователни от процесорите за настолни компютри“ Не казах „Xeon има по -добра върхова производителност“ ... Използвам светове като „добре закръглени“ и общи.

   Говоренето за прекомерно синхронизиране, когато някой говори за „добре закръглена обработка и последователност“ означава, че трябва да се успокоите малко и да го погледнете от зряла гледна точка.

   Повечето настолни процесори са моделирани на процесори на сървър/ работна станция като Xeon, но са намалени, за да го направят по -удобен за потребителите/ бизнеса/ геймърите, където се търси само определено ниво на производителност. Някои от геймърските процесори от висок клас са по -добри от процесорите Xeon за спецификациите, които производителят избира, това означава малко. Видът на PS3 има някои спецификации, които удвояват X360, но като цяло са приблизително на ниво.

   - Xeons може да бъде овърклокнат

   - По -бавен Рам? ECC коригира грешките (следователно по -добре закръглени) Има толкова много фактори за скоростта на паметта, моля, покажете ми къде настолен компютър има по -ниска латентност или по -висока скорост на шината?

   - Ксеоните поемат твърде много енергия? Хайде пич, това се очаква, тъй като не преодолява ключовите си „общи показатели“

   - „Програмите ИЗПОЛЗВА хардуер, който ще им бъде от полза, а не обратното“ Не, това е обратното ... напр. Изграждам хардуера си, за да съответства на приложенията, от които се нуждая, а също така инсталирам софтуер, който е по -ефективен за моя хардуер.

   - „Твърде много ядра не означават нищо, ако програмите/игрите не ги използват“ Няма нищо общо с коментарите ми, много от приложенията, които използвам, използват всички ядра на моя компютър и аз съм конкретен за тази способност ... кой каза нещо за игрите?

 6. Flame wars са много полезни, за да разберете ЗАЩО определен хардуер е по -добър/по -лош за дадени приложения. Обичам детайла. Продължавайте, момчета ...

 7. Здравейте

  MSSQL за 2 потребители, сравнени по цена. Имам ли някакви предимства, когато използвам Xeon (на Win7 или Server08)?

  поздрави Даниел

 8. Xeon е наследник на Pentium 2? i7 е по -добър за създаване на снимки и кодиране на видео? Какво пушиш ...

 9. Xeon има повече мощност. Всичко, което работи на i7, ще работи на xeon, хората не програмират как се обработва информацията, те създават информацията и компютърът просто я забива в хардуер. Искате ли да се нуждаете от тази сила, това е истинското удоволствие. Предполагам, че ако имате i5 +, получавате SSD или g cadd. I5 може да изпълнява всяка игра и почти всяка на изключително високо ниво. Ram е безполезен след 6 GB.

 10. Току -що завърших изграждането на чудовище. Отидох с Xeon заради простия факт, че се нуждая от ефективността на многозадачност. Не съм хардкор геймър. Най -графичната "игра", която играя - SL - работи чудесно с най -високите си настройки, едновременно с това, че VDJ и 3d Studiomax са отворени и работят.

  Мой приятел, който управлява сървъри и наистина знае много повече за това от мен, има 4770 и не може да изпълнява горните задачи едновременно.

  Купете i7, ако искате да играете игра, да имате отворени TS и Skype и това е всичко.

  Купете Xeon, ако трябва да направите повече наведнъж.

Вижте повече за: , ,