Разлика между безжични и Bluetooth слушалки

Безжичните слушалки са ярост в наши дни. Този голям преход към интелигентни устройства даде началото на нова безжична ера и смартфоните вече не се ограничават до ръководители на ниво C. Смартфоните се превърнаха в нов стандарт за безжична комуникация, който в крайна сметка измести интереса на хората към слушалките. Нищо чудно, че смартфоните убиват компютрите. Луксозните предмети вчера са основата на начина на живот на днешния ден.

Слушалките, които първоначално бяха запазени за спортистите и треньорите, които слушаха музиката по време на тренировка, сега се превърнаха в популярен аксесоар сред градската младеж. Технологията и модата стават едно, като слушалките се превръщат в моден аксесоар, а не като технология. Днешните слушалки се предлагат във всички видове и бюджети, като безжичните слушалки стават все по -популярни и надхвърлят своите кабелни аналози.

Разлика между безжични и Bluetooth слушалки

Koss Striva Tap In-ear WiFi безжични слушалки

Все повече хора вече започнаха да приемат промяната с безжична свобода, което означава, че няма проводници или кабели. Свободата от кабелите е наистина невероятна и най-хубавото при безжичната връзка е, че тя е напълно свободна от ръце, което призова повече хора да прекарват времето си по телефона с включени слушалки. Има обаче няколко хора, които мислят по друг начин. Въпреки че мнозина са приели безжичната технология завинаги, има няколко потребители, които се чувстват малко предпазливи от безжичната технология.

Безжични срещу Bluetooth слушалки

Много потребители често се чувстват малко изгубени в широката гама слушалки, налични там. Те имат проблеми с разбирането на технологията, когато става въпрос за закупуване на нов чифт слушалки . Е, пазарът е наводнен с всякакви безжични слушалки, което прави още по -важно за вас да намерите правилните слушалки. Първият въпрос, който трябва да си зададете, е дали искате да използвате безжична или Bluetooth слушалка.

Определение - Безжичната връзка и Bluetooth често се използват заедно помежду си и дори се използват за определяне на едни и същи продукти, особено слушалки. И двата термина може да звучат като синоними, но те са доста различни един от друг, що се отнася до технологиите. Също така не всички безжични устройства използват Bluetooth технология.

И двете са стандартите за безжична комуникация, но има няколко неща, които разделят тези безжични технологии. И двете технологии имат свои собствени приложения и е важно да се разбере по -добре разликата между двете. В зависимост от това, което възнамерявате да правите със слушалките си, едната или другата технология може да има предимство пред другата.

Разлика между безжични и Bluetooth слушалки-1

Bluetooth слушалки JayBird Sportsband

Технология - Bluetooth е по същество безжична технология, използвана за свързване на множество устройства с помощта на радиовълни, без да се използват проводници или кабели в кратък обхват. Bluetooth технологията се използва за изпращане и получаване на данни и информация с помощта на мобилни устройства, поддържащи Bluetooth, като например смартфон, лаптоп, таблет или друго устройство с Bluetooth. Bluetooth слушалките се свързват директно с мобилния ви телефон чрез Bluetooth, за да осигурят безжично слушане.

Безжичните слушалки, от друга страна, предават аудио сигнали чрез инфрачервени или радиочестотни вълни. Устройството приема сигнала обикновено от база, която е свързана с устройство като високоговорител, смартфон, игрална конзола или компютър без какъвто и да е кабел или проводник. Слушалките се захранват от стандартни батерии, които могат лесно да се сменят, ако остане без сок.

  • Инфрачервен - Той работи точно като дистанционното за вашия телевизор. Устройството използва инфрачервени вълни за предаване на аудио сигнал към слушалките от базовото устройство. Работният обхват е малко ограничен в случай на оптичен IR, така че изисква ясна видимост, за да работи. Така че ограничен обхват означава ограничено движение, което означава, че разстоянието между слушалките и предавателя трябва да бъде 7 метра или по -малко.
  • Радио - Подобно на радиото, той използва радиовълни, които са по -мощни от инфрачервения сигнал, което ви улеснява да се скитате из къщата с включени слушалки. Обхватът е значително по -добър; да речем до 300 фута, ако средата е свободна от препятствия като стени и шкафове. В зависимост от средата обхватът може да варира.

Качество на звука - Един от най -важните аспекти, които отделят безжичните слушалки от Bluetooth, е качеството на звука. И двете технологии са безжични, което означава, че не използват никакви проводници или кабели, но качеството на звука оказва влияние върху цялостното изживяване при слушане, в зависимост от устройството, което използвате. Вярно е, че кабелните слушалки звучат много по -добре от най -добрите Bluetooth слушалки.

По -ранните версии на Bluetooth буквално разрушиха качеството на звука поради драматичното компресиране на сигналите, но технологията Bluetooth 4.0 направи модерните безжични слушалки много по -добри от предшествениците си. Технологията в Bluetooth слушалките се актуализира с течение на времето благодарение на технологичния напредък, който подобри качеството на звука до безпрецедентно ниво.

Безжични слушалки Bluetooth слушалки
Всички безжични устройства не са Bluetooth устройства. Всички Bluetooth устройства могат да се нарекат безжични.
Той обхваща широк диапазон до 300 фута, в зависимост от екологичните пречки. Той обхваща ограничен диапазон, в зависимост от устройството, до 30 фута или по -малко.
Той използва или инфрачервени, или радиовълни за предаване на сигнали. Той използва радиовълни за предаване на аудио сигнали
За да се свържете с устройството, е необходим адаптер. Bluetooth е вграден в устройството по подразбиране.
Безжичните слушалки могат или не могат да бъдат съвместими с всички устройства. Bluetooth слушалките са съвместими с повечето устройства с Bluetooth.

Резюме

Когато преглеждате разликите между безжичните и Bluetooth слушалките, първо трябва да разберете технологията и след това да помислите за предназначението на слушалките. Докато някои безжични слушалки са чудесни за наслада на музика в движение, други са специално проектирани за геймърите. Освен че ви осигурява слушане със свободни ръце, най-доброто нещо за безжичните слушалки е способността им да изпълняват много задачи. Например, някои Bluetooth слушалки не само ще ви позволят да слушате музика, но също така ще ви позволяват да осъществявате и приемате телефонни обаждания. Свободата на движение е единственото нещо, в което и двете устройства са наистина добри, съчетани с прилично качество на звука и подобрена издръжливост. Основната разлика между двете обаче е диапазонът. Е, това също не спира да предоставя безжични забавления, докато сте в движение.

3 коментара

  1. също така един изисква wifi сигнал, докато bluetooth изисква само bluetooth устройство - така че когато казвате „в движение“ за безжична връзка, имате предвид в движение навсякъде, където имате wifi, нали? Тъй като на публично място не е задължително да имате wifi, докато не се свържете някъде, в противен случай изяждате своя план за клетъчни данни.

  2. Наистина искам да разбера концепцията за безжични и Bluetooth слушалки. Можете ли да изтеглите музика в слушалките? Живея на село и трябва да съм на открито, но телефонът ми има лош нисък звук от високоговорителите. Имам Bluetooth стерео на закрито. Имам нужда от добра музика без ръце на открито. Телефонът ми щеше да играе само 30 минути, преди батерията да се изтощи. Това ме подлудява, опитвайки се да разбера технологията. Имам интернет само през телефона си, който нямам нужда от Wi-Fi. След като боледувах толкова дълго, трябва да вляза във форма с музика. Ум и Дух на тялото. Наистина оценявам всяка помощ, която можете да ми дадете. Оставих името си, но трябва да е „Технически предизвикателство“

  3. Ще съм благодарен, ако някой наистина може да обясни технологията и обхвата. Ако някой имаше Wi-Fi, можеше ли да бяга на миля от устройства?

Вижте повече за: ,