Разлика между WD Elite и WD Essential

hard-disk WD Elite срещу WD Essential

Тъй като информационните технологии са индустрия за милиарди долари, е трудно да бъдем в крак с многобройните марки джаджи, които техниците и нетехнологиите могат да използват. Пример за марка, която направи вълни в конкретната област на производството на твърди дискове, е Western Digital. Компанията е основана през 1979 г. и те се считат за втория по големина производител на твърди дискове за компютри в света.

Сега, ако търсите решение за външно съхранение, WD определено може да достави. Два от най -популярните им модели външни твърди дискове са WD Elite и WD Essential.

В зависимост от компютърната система, която имате в момента, трябва да можете да изберете някой от тези модели твърди дискове WD, за да отговарят на вашите компютърни нужди. Нека започнем с WD Elite. Те наистина имат модела My Book Elite, който е елегантно, лесно за използване решение за съхранение, което има функции като софтуер за архивиране на WD SmartWare, персонализиран е-етикет и защита с парола. My Book Elite се предлага с капацитет от 640 GB до 2 TB и може да се използва както от потребители на Windows, така и от Mac. Има и WD My Passport Elite, което е ултрапреносимо USB устройство.

След това е линията от основни продукти, принадлежащи на Western Digital. My Book Essential има по същество същите функции като My Book Elite “, но има допълнителна функция, която е манометърът. Той също така има софтуер за архивиране на WD SmartWare и защита с парола. Предлага се с капацитет от 500 GB до 2 TB и може да се използва както от потребители на Windows, така и от Mac. Съответният модел USB устройство е My Passport Essential SE и продуктовата линия My Passport Essential. Те се предлагат с капацитет от 320 до 640 GB и са подходящи и за потребители на Windows и Mac.

6 коментара

  1. Така че основно плащате около 15-20% допълнително, само за да имате манометър на устройството, когато така или иначе можете лесно да наблюдавате капацитета чрез вашата операционна система? Не си струва според мен. Не знам за никой друг, но почти не виждам външните си твърди дискове. Те се държат на рафт далеч от всякаква топлина от компютъра. Така че габаритът е напълно безполезен за мен.

    • Искрено ви благодаря, че ми спестихте 15-20% допълнително. Перфектно обяснение. Приятен ден и благодаря отново.

  2. Четенето на това по принцип ми казва, че Elite и Essentials са едни и същи ... ... но различни .......

  3. може би са забравили да завършат писането на статията ...

  4. това е накратко. единият има индикатори за капацитет, а другият няма. чудя се какъв ефект имат светодиодите/диодите върху веригата, вместо да ги няма? Мисля, че светодиодите ще изискват повече ток и ще завършат с работа при по -висока температура, което в дългосрочен план бавно ще готви компонентите, което ще ги накара да излязат от толерантността. В дългосрочен план този със светодиоди ще се провали.

  5. @знам всичко. Очевидно нямате нищо за светодиодите, ако мислите така. Направете проучване, преди да коментирате.

Вижте повече за: