Разлика между виртуалната реалност и смесена реалност

Научна фантастика, вече не е фантастика повече, поне не и в настоящия момент на бърз напредък в който живеем. Десет години по-назад, самостоятелно шофиране автомобили или електрически автомобили биха били далечна мечта. Ние сме представял един свят, където роботите може да изпълняват всички слугински трудови задачи хората е трябвало да се направи в миналото, но я гледам сега, ние сме свидетели на роботи на работното място, извършване на рутинни задачи с ръчно, дори по-добре от хората. Тогава видяхме бъдеще, в което хората ще могат да променят техните реалности или да създадете свои собствени реалности. Това бъдеще сега е нашето настояще. Сега, докато удобно да стои на дивана в собствения си дом и поставяне на слушалки можете да се почувствате сякаш сте в един футболен стадион на хиляди километри. Сега, почти всеки може да опита виртуална реалност (VR), които от няколко години назад може да бъде намерен само във въображението на научнофантастични писатели. Но, VR е общ термин, използван за описване на други подобни технологии, като смесено реалност (MR). Нека да разгледаме двете технологии.

Какво е виртуална реалност?

Идеята за виртуална реалност (VR) самостоятелно изглежда странно. Какво става, ако може да е навсякъде, което искате, но без да напускат удобствата на собствения си дом? Изживейте нещо? Бъдете някой, който искате? Този фантастичен нещо е била доведена до живот. VR тласна напред развитието на следващото поколение опит потапяне обучение. VR е компютърно генериран среда, създадена с помощта на триизмерен изображения да имитира физически среда, която не съществува. Това е напълно потапяне в компютърно-симулирана опит, че трикове сетивата си да мислят, че сме в един различен свят или затворени от физическия свят. С помощта на слушалки, можете да бъдете навсякъде, където искате, било то в горната част на планината или под водата, и да се премести, както в реалния свят. VR ще ви отведе към следващата фаза в областта на компютърните интерфейси, където цифровите настройки реагират, за да създадете нещо като илюзия, че са там.

Какво е смесена реалност?

Виртуална реалност често се използва като термин за прихващач за всички видове завладяващи преживявания, включително много сродни думи, като например увеличена реалност и смесена реалност. Така че, това, което е смесена реалност? И как е по-различно от виртуалната реалност? Смесен реалност (MR) предлага най-доброто от двата свята на чрез сливане на физическия свят с виртуалния свят, за да се създадат нови среди, където можете да си взаимодействат с обекти от двата свята. MR е един от най-новите развития около разширена реалност, която отнема добавена реалност на съвсем ново ниво, където ще бъде в състояние да манипулират цифрови изображения, които са насложени върху реалния свят. Това може да отнеме напълно дигитален свят и го свържете към реалния свят обекти. Дигиталните обекти да изглеждат така, сякаш те са съществували в реалния свят, и дори можете да си взаимодействат с няколко цифрови обекти като че ли са в действителност там. По този начин, MR понякога се нарича "Hybrid реалност".

Разлика между виртуалната реалност и смесена реалност

Смисъл

- Виртуална реалност е компютърно генерирани интерфейс в 3D, което създава симулирана среда, да имитират истински свят, който не съществува. VR ще ви отведе към следващата фаза в областта на компютърните интерфейси, където цифровите настройки реагират, за да създадете нещо като илюзия, че са там. Смесен реалност отнема добавена реалност на следващото ниво чрез сливане на физическия свят с виртуалния свят, където можете да си взаимодействат с и манипулират както в реалния свят и цифрови обекти и среда.

Взаимодействие

- Виртуална реалност създава изцяло виртуална среда, която се генерира от компютър, който трикове сетивата си да мислят, че сме в един различен свят или затворени от физическия свят. Тя осигурява сензорна потапяне, така че да могат да се обърнат и да се премести, както го правите в реалния свят с помощта на виртуалната реалност слушалки, а също манипулират обекти, използващи хаптик контролери. Смесен реалност, от друга страна, е симулация, която съчетава дигитален свят с реалния свят, където и двамата могат да съжителстват. Можете да навигирате в реалния свят и виртуалния свят, безпроблемно и едновременно. Обекти в реалния свят могат да си взаимодействат с обекти във виртуалния свят, както и обратното.

потапяне

- Докато VR както и MR са убедителни технологии, които имат за цел да свърже виртуален свят с хората, те го правят по много различен начин. VR напълно се изключва от реалния свят, за да се осигури напълно виртуална потапяне опит, че е копие на реалния свят. Той заменя вашия поглед от физическия свят към компютърно генерирани среда. MR вписва напълно физическия свят с цифровия свят, като предоставя по-голяма степен на взаимодействие между потребителите и виртуален свят обекти. Той съчетава елементи на VR, така и AR за предоставяне на напълно поглъщащо изживяване.

Виртуална реалност срещу Mixed Reality: Сравнение на таблицата

Резюме

Докато VR както и MR са страхотни технологии, които имат за цел да интегрира виртуални и реални обекти, те имат отличителни характеристики, които се открояват. VR използва слушалки да замени Коментар от реалния свят с компютърно генерирани симулиран свят, напълно блокира физическо обкръжение световни. Тя ви позволява да имате пълен потапяне опит в цифровия свят и го трикове сетивата си в това, което виждате лещите искат очите си, за да видите. Смесен реалност е следващият скок, който съчетава елементи от реалния свят, така и на виртуалния свят, за да съборят бариерата между двете световни.

Вижте още за: ,