Разлика между USB Bluetooth и WiFi адаптер

Живеем в ерата на безжична мрежова общност. Безжични комуникации бяха направили забележително развитие в последните няколко години. Това развитие се дължи предимно на развитието на високите технологии на комуникационните инструменти и безжични устройства. В същото време, Интернет се разви драматично и като бързо, колкото безжични мрежи. От домашен телефон към мобилни телефони до компютри, така наречената безжична технология е надминал основните технологични нужди, за да се превърне в технологията на населението. Bluetooth, например, се е развила от безжичен замяна на старите RS-232 кабели към една от основните безжичните технологии, ориентирани към потребителите. Това е технология и интелигентност идва заедно задоволяване на потребностите на хората; Така е и с WiFi. Bluetooth е вградена в устройства, за да се даде възможност за бърза и лесна връзка, докато WiFi е безжична мрежова технология, която използва радиовълни за осигуряване на високоскоростна връзка мрежа. Ние сме тук, за да се говори за две общи безжични мрежови устройства - USB Bluetooth адаптер и USB WiFi адаптер.

Какво е USB Bluetooth адаптер?

Голяма част от лаптопите и увеличаване на броя на настолни компютри имат вградени Bluetooth. Въпреки това, не, ако един компютър не разполага с Bluetooth предварително изграден, ние използваме Bluetooth адаптери, точно както ние се нуждаем от 802.11 адаптер за свързване на компютър с безжична локална мрежа. Това е прост плъгин и-играя устройство , което преобразува малък обхват, RF безжичен интерфейс и USB Bluetooth му. Също така се нарича USB Bluetooth донгъл, един USB Bluetooth адаптер е най-често и евтино средство, за да получите Bluetooth върху личния си компютър. Това е една малка, компактна форма, с размера на малка опаковка от дъвка, която се включва директно в USB порта и не се нуждае от външно захранване за доставки или антена. Bluetooth, като WiFi, са в съответствие с различни стандарти, които варират от v1.0 към v3.0 към целия път до v5.0.

Какво е USB WiFi адаптер?

WiFi и Bluetooth са сходни в някои отношения са такива, че те и двамата се даде възможност на безжична комуникация между електронни устройства. Въпреки това, WiFi технология е най-често се използва за създаване на безжична мрежа от персонални компютри, които могат да бъдат разположени навсякъде в помещение. WiFi е безжична Ethernet предназначен да замени кабели мрежа. Настолни компютри обикновено не идват с вграден Wi-Fi, така че ние можем да използваме един USB WiFi адаптер, за да получите безжична свързаност. Той е компактен и евтин начин за отваряне на настолния си компютър, за да добавите Wi-Fi карта. Тя е основно радио приемо-предавател, който позволява на персонален компютър за изпращане и получаване на радио сигнали, които носят данни. Най-добрата част, то премахва необходимостта от кабелни вашия компютър към рутер, тъй като получава сигнали от самия маршрутизатор или близките безжични устройства; просто включете USB устройството в USB порт и имате връзка.

Разлика между USB Bluetooth и WiFi адаптер

Основи на USB Bluetooth ите. WiFi адаптер

Bluetooth и WiFi са сходни в някои отношения са такива, че те и двамата се даде възможност на безжична комуникация между електронни устройства. Въпреки това, Bluetooth е вградена в устройства, за да се даде възможност за бърза и лесна връзка, докато WiFi е безжична мрежова технология, която използва радиовълни за осигуряване на високоскоростна връзка мрежа. А USB Bluetooth адаптер, наричан също Bluetooth Dongle, е прост плъгин и-играя устройство, което преобразува между малък обхват, RF безжичен интерфейс и USB Bluetooth му. А USB WiFi адаптер, от друга страна, е в основата на радио приемо-предавател, който позволява на персонален компютър за изпращане и получаване на радио сигнали, които носят данни.

Свързване на USB Bluetooth и WiFi адаптер

Един USB Bluetooth адаптер, наричан също "Bluetooth донгъл", както подсказва и името, е USB-базиран Bluetooth устройство, което предава и приема Bluetooth безжични сигнали. Радиото Bluetooth е вграден в малка микрочип и работи в световен мащаб на разположение честота лента, която осигурява комуникация съвместимост между различните устройства. Един USB WiFi адаптер, от друга страна, е хардуерно устройство, което добавя и увеличава безжична свързаност към лаптоп или настолен компютър. Те са външни USB модули, предназначени за повишаване на вашата интернет връзка и да изпълнява точно като вашата вътрешна WiFi карта.

Използвайте   на USB Bluetooth и WiFi адаптер

Точно както ние се нуждаем от 802.11 адаптер за свързване на компютър с безжична LAN, Bluetooth адаптери се използват за свързване към персонален компютър, който не разполага с Bluetooth вграден инча Един USB Bluetooth адаптер е най-често и евтино средство, за да получите Bluetooth върху личния си компютър. Един USB WiFi адаптер, от друга страна, е голяма и евтина алтернатива на отваряне на настолния си компютър, за да добавите Wi-Fi карта, като по този начин се елиминира необходимостта от hardwiring вашия компютър към рутер. И двете са на USB устройства, така че и двамата да се свърже с USB портове на вашия персонален компютър или лаптоп.

USB Bluetooth адаптер WiFi vs.: Сравнение на таблицата

Обобщение на USB Bluetooth адаптер WiFi vs.

С две думи, Bluetooth адаптери USB-базирани хардуерни устройства, които позволяват бързо и лесно връзки между различни устройства, като USB WiFi адаптер е устройство, мрежа, която използва радиовълни за осигуряване на високоскоростна връзка на мрежата, като по този начин се елиминира необходимостта да се жични си PC към рутер. Казано по-просто, а Bluetooth адаптер е създаден, за да получите Bluetooth върху личния си компютър, докато един WiFi адаптер се използва, за да получите безжична свързаност, тъй като получава сигнали от самия маршрутизатор или близките безжични устройства. И двете са плъг-и-играя устройства, което означава, че просто трябва да ги вмъкнете в USB порт и сте добре да тръгвам.

2 коментара

  1. някакви предложения за цена или да направите

  2. Можем ли да използваме WiFi адаптер като Bluetooth свързване устройство?

Вижте още за: ,