Разлика между Trello и Jira

Докато Trello и Jira са най -широко използваните инструменти за управление на проекти, те имат някои ключови разлики, които ефективно отличават един от друг. Инструментите за управление на проекти помагат на отделни лица или екипи при ефективно организиране и управление на задачи и проекти.

Софтуерът за управление на проекти не само ви помага да планирате и управлявате вашите проекти, но и всички аспекти на процеса на управление на проекти. Комуникацията е ключът към ефективната работа в екип и екипът може да си сътрудничи ефективно само чрез добра комуникация. За да поддържате целия екип заедно и синхронизиран по време на проекта, е необходима централизирана платформа, където те ще се координират ефективно помежду си, за да управляват натоварването и да опростят процеса като цяло. Trello и Jira са двата най -популярни и големи инструмента за управление на проекти и споделят обща аудитория, но те също имат своите различия.

Какво е Trello?

Trello е безплатен, базиран на облак софтуер за управление на проекти, издаден от Fog Creek през 2011 г. и по-късно придобит от австралийската софтуерна компания Atlassian през 2017 г. Това е инструмент за сътрудничество, който ви позволява да управлявате и проследявате работата си и да си сътрудничите с различни потребители едновременно. използване на дъски, списъци и карти. Той не само ви помага да следите всичко до минутите на детайлите, но също така ви помага да организирате проекти, независимо от размера. По същество той поддържа всичко организирано и ги поставя на дъски, така че всеки да може да координира и да си сътрудничи с това, което се случва и къде се насочва проектът.

Какво е Джира?

Jira е един от най-популярните софтуери за управление на проекти и проследяване на проблеми, разработен от Atlassian за насърчаване на сътрудничеството на ниво предприятие. Той е специално проектиран да обслужва екипи за разработване на софтуер Agile за управление на проекти и задачи, използвайки Agile, за да ги направи по -добри в предвиждането и обработката на промените. Това е един от трите продукта в семейството продукти Jira, заедно с Jira Service Desk и Jira Core. Това е един от широко използвания софтуер за проследяване на грешки и грешки, използван от разработчиците и екипите за техническа поддръжка, за да получите желаните резултати по -бързо и ефективно.

Разлика между Trello и Jira

  1. Основи на Трело и Джира

Trello е безплатен, лесен за използване инструмент за управление на проекти, пуснат от основателя на Fog Creek Джоел Сполски на събитие TechCrunch Disrupt през 2011 г. Организацията постигна голям успех през последните няколко години с над 19 милиона потребители по целия свят и наскоро беше придобита от базираната в Сидни софтуерна компания Atlassian през 2017 г. Jira, от друга страна, е инструмент номер 1 за управление на проекти и емисии, разработен от Atlassian, който помага на отделни лица и екипи да управляват, планират и проследяват работата си за по-добра координация с екип и управлявайте работния процес.

  1. Хостинг на Trello и Jira

Въпреки че и двата инструмента за управление на проекти предоставят множество функции, които да помогнат при управлението на проекти, разликата се крие в начина, по който двете системи са внедрени. Trello е достъпен само като облачен софтуер, което означава, че всички данни се хостват на сървърите на доставчика и той съхранява всичко в облака. Jira, от друга страна, се предлага както като облачна услуга, така и като локален инструмент за управление на проекти, което означава, че предлага и локално решение за хостване на данни на компютри в помещенията, вместо да използва облак. Софтуерът се инсталира локално на собствени компютри и сървъри на компанията.

  1. Ценообразуване за Trello и Jira

Базовата версия на Trello е безплатна, която ви дава безплатен достъп до всички функции за управление на проекти, като например възможността да създавате неограничен брой дъски, да създавате списъци, да добавяте членове и да качвате прикачени файлове и всичко между тях. Можете също така да поканите безплатно колкото се може повече хора на борда си. Бизнес класът на Trello предлага всичко, което предлага безплатната версия и още, включително интеграция на приложения, неограничени Power-Ups и други с абонаментна такса от $ 9,99 на потребител на месец. Изданието на Trello Enterprise е за големи компании и организации и се таксува на $ 20.83 на потребител на месец.

Цените на Jira го правят идеален за използване за малки екипи и достатъчно мащабируем за големи предприятия и предприятия. Въз основа на размера на екипа, вие плащате фиксирана ставка всеки месец, вместо да плащате на база потребител. Моделът на ценообразуване започва от $ 10 на месец за малки екипи до 10 потребители и варира с увеличаването на размера на екипа.

  1. Управление на задачите на Trello и Jira

Trello е най -опростеният инструмент за управление на проекти, където екипите и отделните лица могат да си сътрудничат ефективно по задачи и проекти. Това също е една от най-лесните платформи за работа, благодарение на концепцията за дъски, списъци и карти, които са подходящи за всяка задача от изграждането на малък стартъп до управлението на големи проекти, но единственият недостатък, липсват предварително изградени работни процеси. Jira, от друга страна, възприема изцяло нов подход, когато става въпрос за управление на задачи и се предлага предварително изграден с scrum и kanban работни потоци, плюс това също ви позволява да създавате свои собствени персонализирани работни потоци.

Trello срещу Jira: Сравнителна таблица

Резюме на Trello и Jira

Въпреки че и двата са ефективни, лесни за използване инструменти за управление на проекти, те имат справедливия си дял от различия. Ключовата разлика е в начина, по който те са разгърнати. Докато Trello е само базиран на облак, Jira се предлага и като облачна услуга за пясък на място. Накратко, ако искате да управлявате малък до среден софтуерен екип, може да използвате Trello, тъй като това е прост инструмент, който подпомага сътрудничеството и управлението на проекти. Jira, от друга страна, е по-стабилна, напълно функционална платформа с възможности на ниво предприятие за работа с големи предприятия за обслужване на по-високи нужди. Jira е вашият инструмент за управление на проекти за големи предприятия и екипи.

Вижте повече за: ,