Разлика между To и CC

cc-vs-to To срещу CC

To и CC са две полета, които ще намерите, когато пишете имейл. Повечето от нас вече знаят използването на полето „То“, тъй като там поставяме адреса на човека, за когото пишем имейла, но много по -малко знаят за какво е полето CC. Полето CC е мястото, където бихте поставили адресите на хората, на които искате да получите копие от имейла, но не са предвиденият получател на писмото. Тази концепция е много по -лесна за разбиране с метафора. Да кажем, че си ударил брат си и майка ти те е скарала и ти е казала да кажеш съжаление. Въпреки че трябва само да кажете съжаление на брат си, разбира се, че майка ви също трябва да го чуе, за да знае, че наистина сте го направили. Ако преведем това в имейли, брат ви ще бъде в полето До, докато майка ви ще бъде в полето CC.

Писането на писма е много стара среда за комуникация на дълги разстояния с много минимални разходи или усилия. От писма, пренасяни пеша или кон от пратеници до самонасочени гълъби, процесът става все по -бърз през годините. Писмата бяха най -добрият начин за комуникация чак до развитието на телефона. Сега писмата са се развили в дигиталната ера с нарастващото използване на интернет и имейл. Терминът CC означава въглеродно копие и е пряк резултат от това как няколко копия на писмо са били правени в миналото. Вместо да пишат няколко копия на едно и също писмо, хората вмъкнаха лист карбонова хартия между два листа хартия. Въздействието на клавишите на пишещата машина причинява част от въглерода да се отложи върху хартията зад него. След това тези копия разбираемо се наричат ​​копия на въглерод.

Въпреки че терминът копие от техническа гледна точка е технически неправилен, когато използвате имейли или дори с отпечатани букви. Терминът е заседнал и все още се използва широко при предоставяне на копия, независимо от използвания носител.

Резюме: 1. Полето To е запазено за името или имената на хората, за които е предназначено писмото, докато полето CC е предназначено за хората, които трябва да бъдат информирани за писмото и съдържанието му, но не са предполагаеми получатели на буквата 2.CC е остаряла акроним, която означава копие на въглерод

1 коментар

  1. Но каква е практическата разлика за получателите? Показва ли се различно? Защо има значение дали са в полетата to или cc? братът получава извинението и майката е наясно с него? моля, отговорете на [email protected]

Вижте повече за: , ,