Разлика между TikTok и Vine

Какво се случи с приложението, което някога е имало милиони потребители и защо затвори магазина? Какво TikTok прави по -добре от Vine, което го прави толкова популярен и пристрастяващ от Vine? Въпреки същия видео формат с кратка форма, защо TikTok се справя много по-добре от Vine? Нека да разгледаме.

Какво е TikTok?

TikTok е популярна, пристрастяваща платформа за споделяне на видео и една от най -печелившите сензации в социалните медии, които някога са излизали на пазара. TikTok използва видео формат с кратка форма като основен носител за създаване и споделяне на забавни, забавни видеоклипове с продължителност до 15 секунди, но по-късно компанията удължи ограничението до 60 секунди, което се оказа чудесен ход и успех. Той надмина своите предшественици в краткото и странно видео съдържание и подкрепи творческата култура на социалните медии, утвърждавайки се като една от печелившите компании за приложения в света. TikTok основно позволява на потребителите да създават кратки видеоклипове с фонова музика, които могат да бъдат модифицирани с помощта на множество филтри. Въпреки нарастващата загриженост по въпросите на поверителността и неподходящото съдържание, няколко държави, включително Индонезия, Бангладеш и Индия, забраниха TikTok.

Какво е Vine?

Vine беше платформа за видео хостинг, включваща видеоклипове с кратка форма от шест секунди или малко, малко като TikTok. Основана е през юни 2012 г., а Twitter закупи Vine през октомври 2012 г., като подходящ комплимент към късата и ефективна среда за микроблогиране. Vine успя да спечели приличен почитател в продължение на няколко години, спечелвайки репутация за хумористични видеоклипове и личности, които спечелиха слава наистина бързо чрез платформата. Vine в крайна сметка беше изоставен от възхода на Instagram, който въведе подобна функция за видео с кратък период от време, за да влезе в играта. След това подобна функционалност беше включена в други платформи. Поради липса на възможности за монетизация и генериране на печалба, той не успя да отговори на постоянно променящите се пазарни нужди и накрая Vine беше затворен през април 2019 г.

Разлика между TikTok и Vine

Творчество

- TikTok може да се похвали с много функции на своята платформа, но ако не знаете как да ги използвате, е трудно да спечелите популярност. Платформата е насочена към креативност и най -известните потребители са тези, които са най -креативни и знаят всички тънкости на редактиращите трикове, които TikTok предлага. Видеоклиповете на TikTok са по-дълги от видеоклиповете на Vine, обхващащи до 15 секунди, в сравнение с Vine, който включваше само 6-секундни видеоклипове. С TikTok можете да свържете до четири видеоклипа, за да създадете 60-секундни клипове, които значително отварят възможности за създателите. На всичкото отгоре дуетната функция на TikTok наистина се откроява.

Характеристика

- Тъй като забавлението е един от най -често срещаните потребителски мотиви, TikTok е много подобен на други приложения за споделяне на видео, включително Vine, всеки представител на различни видове приложения за споделяне на видео. Единственото нещо, което отличава TikTok от конкуренцията, е многото функции за редактиране в приложението, които има. С всеки инструмент, ефекти и филтри на ваше разположение, той предоставя на създателите много повече инструменти, отколкото Vine някога. И TikTok вече започна да прилага монетизация за създателите по почти същия начин, по който YouTube или Instagram по този въпрос.

Монетизация

-Vine беше добър инструмент за увеличаване на аудиторията, но твърде дълго се придържаше към първоначалния си видео формат от 6 секунди и създателите не можаха да намерят достатъчно възможности да експериментират с нови форми на видео съдържание. Действителният бизнес също не печели пари и намаляващият бизнес започва да се срива още повече с възхода на Instagram и други нови, креативни платформи за споделяне на видео като TikTok. И накрая, той загуби основание за Instagram и TikTok, като затвори през 2019 г.

TikTok срещу Vine: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Vine успява да спечели първоначална сила и потребителите всъщност са привлечени от простотата на приложението, то не успява да отговори на нуждите на пазара, тъй като потребителската му база се увеличава и пейзажът на социалните медии продължава да се развива. Също така потребителите не можеха да експериментират с нови форми на видеосъдържание и бизнесът също не печелеше пари, а намаляването на активността на потребителите най -накрая доведе до смъртта на Vine. TikTok, от друга страна, е скорошна платформа за социални медии, която с течение на времето се превърна в едно от най -горещите усещания в социалните медии и едно от най -печелившите приложения в света.

По -добър ли е TikTok от Vine?

TikTok позволява на потребителите да създават кратки видеоклипове с фонова музика, които могат да бъдат модифицирани с помощта на множество филтри и много ефекти в приложението, за да изпъкнат техните видеоклипове. TikTok е по -успешен и печеливш от Vine. Въпреки ранния старт на Vine и конкурентното предимство на първенеца, той загуби основание от TikTok.

Защо TikTok е по -популярен от Vine?

Има много причини, поради които TikTok е по -популярен и много по -добър от Vine. От една страна, TikTok позволява на потребителите да създават по-дълги видеоклипове в сравнение с Vine, който позволяваше само 6-секундни видеоклипове на своята платформа. Второ, TikTok има повече функции и функционалности от Vine, а TikTok буквално промени пейзажа на социалните медии със своето странно, но уникално музикално, вдъхновено видео съдържание.

Защо Vine умря, но TikTok?

Има няколко причини зад смъртта на Vine, но основната причина беше липсата на възможност за приходи, докато в крайна сметка получи реклами, създателите се мъчеха да изкарат пари изобщо. В крайна сметка Twitter трябваше да затвори магазина за Vine, тъй като не успя да реализира печалба от инвестицията си.

Защо Vine затвори?

Vine беше много ограничен в своите функции и не предлагаше солиден пакет за редактиране за своите потребители или създатели като TikTok, например как създателите разчитат само на музика и интелигентни съкращения, за да работят клиповете им. Освен това Vine не успя да спечели пари за рекламата на създателите си, Twitter я затвори.

Вижте повече за: ,