Разлика между TikTok и Triller

Социалните медии със сигурност са допринесли за икономическия растеж, глобалната свързаност, като не забравяме, че това е източник на доход за мнозина. Платформи като Instagram, Facebook, TikTok, Twitter и дори YouTube се превърнаха в обичайни бизнес и интерактивни инструменти. Има и други интерактивни платформи за редактиране на снимки и дори видео, като Triller. Ако сте потребител на социални медии, може да сте използвали някоя, ако не и всички тези платформи. В тази статия ще разгледаме разликата между TikTok и Triller.

Какво е TikTok?

Основана през 2006 г. от ByteDance, TikTok е платформа за споделяне на видео, използвана за създаване на видеоклипове с кратка форма от 15 секунди до 1 минута от различни жанрове. Приложението е достъпно за Android и iOS и е достъпно в световен мащаб. Платформата има различни функции. Потребителите могат да създават кратки видеоклипове с фонова музика. Това може да бъде забавено, ускорено или дори редактирано с филтър. Потребителите също имат възможност да добавят свой собствен звук или да заснемат кратки видеоклипове за синхронизиране на устни.

Платформата има емисия от видеоклипове, които служат като препоръки за потребителите. TikTok използва изкуствен интелект, за да генерира съдържание на човек въз основа на съдържанието, което той е споделил, харесал, търсил или взаимодействал. Приложението е придобило вирусна употреба след нарастване на тенденциите в приложението, като песни, синхронизирани с устни, меми и комедийни видеоклипове.

Какво е Трилър?

Основана през 2015 г., Triller е услуга за споделяне на видео в социални мрежи, която позволява на потребителите да създават и споделят кратки видеоклипове и да се синхронизират с музика. Triller е собственост на Sony Music, Warner Music, Proxima Media и други инвеститори. Платформата синхронизира видеоклиповете с кратка форма, използвайки технология за изкуствен интелект.

Съвместимо с Android и iOS, приложението има различни функции, като инструменти за автоматично редактиране. Приложението позволява на потребителите да записват множество снимки с помощта на AI, които след това се компилират, създавайки музикален видеоклип. Чрез приложението потребителите могат да си сътрудничат и дори да използват персонализирани филтри и съществуващи звуци.

Прилики между TikTok и Triller

  • И двете са платформи за споделяне на видео
  • И двамата използват изкуствен интелект

Разлики между TikTok и Triller

Определение

TikTok е платформа за споделяне на видео, използвана за създаване на видеоклипове с кратка форма от 15 секунди до 1 минута от различни жанрове. От друга страна, Triller е услуга за социални мрежи за споделяне на видео, която позволява на потребителите да създават и споделят кратки видеоклипове и да се синхронизират с музика.

Възможност за AI

Възможността за изкуствен интелект в TikTok подчертава персонализираното търсене. От друга страна, възможностите на AI в Triller се фокусират върху редактиране на видео.

Възможност за редактиране

Докато TikTok позволява на създателите на съдържание да редактират видеоклипове по свое желание, използвайки възможностите му за редактиране, Triller редактира видеоклипове за създателите на съдържание.

Жанров фокус

TikTok не се фокусира върху определен жанр. От друга страна, Triller се фокусира върху EDM и хип-хопа.

Открийте страници

TikTok показва най -добрите видеоклипове, актуални хаштагове и популяризирани кампании на страниците за откриване. От друга страна, Triller показва популяризирани кампании, класации, най -добрите видеоклипове и категоризация на жанровете на страниците за откриване.

TikTok срещу Triller: Сравнителна таблица

Обобщение на TikTok срещу Triller

TikTok е платформа за споделяне на видео, използвана за създаване на видеоклипове с кратка форма от 15 секунди до 1 минута от различни жанрове. Той позволява на създателите на съдържание да редактират видеоклипове по свое желание, използвайки възможностите му за редактиране и не се фокусира върху определен жанр. От друга страна, Triller е услуга за социални мрежи за споделяне на видео, която позволява на потребителите да създават и споделят кратки видеоклипове и да се синхронизират с музика. Приложението редактира видеоклипове за създателите на съдържание и се фокусира върху EDM и хип-хопа. И двете обаче са платформи за споделяне на видео и използват изкуствен интелект.

Заменя ли Triller TikTok?

Не. Трилър не замества TikTok. Дори и с повишената популярност, TikTok все още е водещата платформа за споделяне на видео.

По -безопасен ли е Triller от TikTok?

Трилер е приветстван като по -безопасен от TikTok. С родителски надзор Трилър е безопасен за тийнейджъри.

Каква е разликата между Трилър и Тик Ток?

Triller редактира видеоклипове автоматично и позволява пълна музика. От друга страна, TikTok редактира видеоклипове ръчно с помощта на AI-базиран инструмент за редактиране на видео и позволява само видеоклипове с кратка форма.

Трилер ли е част от TikTok?

Не. Въпреки че и двете са платформи за споделяне на видео, те са собственост на различни компании. TikTok е собственост на ByteDance, докато Triller е собственост на Sony Music, Warner Music, Proxima Media и други инвеститори.

Вижте повече за: ,