Разлика между TikTok и Snapchat

Двете платформи споделят сходни функции, но разликата се крие в техните предложения, съдържание, потребителска база и маркетингова гледна точка. Snapchat има широки маркетингови възможности, що се отнася до осведомеността за марката, докато TikTok има огромна потребителска база и облагодетелства тези, които са притиснати за пари. Нека видим как двамата се изправят един срещу друг.

Какво е TikTok?

TikTok е популярно приложение за споделяне на видео, собственост на китайския технологичен конгломерат ByteDance, което промени играта в социалните медии и насърчи милиони потребители, както млади, така и големи, да се присъединят към безкрайното забавление. Най-популярният сред поколението Z, TikTok е известен със своите видеоклипове с кратка форма, които ви позволяват да демонстрирате всичко-от видеоклипове за синхронизиране на устни до вашата красота и трансформация на грим, забавни танци, мимикрия и всичко между тях. Той предлага на потребителите богат избор от звуци и музика, както и свободата да добавят специални ефекти и филтри по ваш вкус. За кратко време той промени пейзажа на социалните медии. През октомври 2018 г. TikTok беше най -изтегленото приложение за снимки и видео в Apple Store по света.

Какво е Snapchat?

Snapchat е американско приложение за комуникация и мултимедийни съобщения, което ви позволява да направите „Snap“ и да го споделите с всеки, когото искате. Той отваря камерата на смартфона, което ви позволява да направите снимка или видеоклип и да ги изпратите на приятелите или семейството си. Рекламиран като нов тип камера, Snapchat се превърна в едно от най -популярните и често използвани приложения за съобщения заради лесния и забавен начин за изпращане на снимки и видеоклипове, които изчезват, след като бъдат прегледани. Начинът, по който Snapchat работи, е изключително забавен и насърчава сериозна интерактивност между потребителите. Приложението е разработено от Evan Spiegel, Bobby Murphy и Reggie Brown през 2011 г. и първоначално се нарича „Picaboo“. Snapchat е чудесен начин да увеличите присъствието си онлайн и да спечелите последователи от цял ​​свят.

Разлика между TikTok и Snapchat

Потребителска база

- От стартирането си през 2016 г. TikTok придоби огромна популярност в Източна Азия, Южна Азия, Русия, Турция, САЩ и други части на света. От октомври 2020 г. според съобщенията TikTok е надхвърлил 2 милиарда границата за мобилни изтегляния по целия свят. Snapchat е по -личен от всички други приложения за социални медии наоколо. Към декември 2020 г. Snapchat е записал над 260 милиона активни потребители. По цифри потребителската база на TikTok нарасна драстично повече от всяко друго приложение за социални мрежи.

Съдържание

-TikTok е приложение за споделяне на видео, което ви позволява да създавате и споделяте видеоклипове, които са достъпни за широката общественост и съдържанието е както марково, така и не марково. Съдържанието в TikTok е видеоклипове с кратка форма, музикални видеоклипове, танцови видеоклипове или мини клипове в стил vlog. Snapchat е приложение за фото и видео съобщения, предназначено да изпраща краткотрайни снимки и видеоклипове, известни още като „снимки“, до контролиран списък с приятели в реално време, което означава, че съобщението се самоунищожава, след като е било видяно. Съдържанието в TikTok обаче остава завинаги.

Маркетинг

- TikTok все още е в първите си години, когато става въпрос за маркетинг и реклама, въпреки че има над милиард изтегляния в Apple Store и Google Play Store, взети заедно. Подобно на Snapchat, пускането на реклами в TikTok е доста скъпо и изисква здравословен бюджет. Ако се насочвате към тълпата от Gen-Z, TikTok вероятно си струва да опитате. Марките могат да станат наистина креативни с AR и Lens възможностите на Snapchat, а новопреработената Snap Map е бонус. Освен това в Snapchat има по-широка възрастова група от Gen-Z и хилядолетия.

TikTok срещу Snapchat: Сравнителна диаграма

Резюме

Основната разлика между двете приложения е, че съдържанието, публикувано в Snapchat, има ограничен живот, което означава, че те не траят вечно; снимките изчезват от емисията ви в рамките на 24 часа след изпращането им. За разлика от TikTok, който разчита на своите специални ефекти и филтри, Snapchat позволява креативност и игривост чрез използване на драскулки, филтри, лещи и стикери. Друг голям плюс за Snapchat е, че начинът, по който работи, е изключително забавен и насърчава сериозна интерактивност между потребителите. TikTok, въпреки противоречията и твърденията, променя пейзажа на социалните медии чрез своите видеоклипове в кратка форма.

По -популярен ли е TikTok от Snapchat?

Когато отидете строго по цифри, тогава TikTok спечели огромна популярност за много малко време от стартирането си и успя да събере огромна потребителска база. Всъщност, в края на 2020 г. TikTok е надхвърлил 2 милиарда границата за мобилни изтегляния по целия свят. И цифрите не лъжат.

Ще замени ли Snapchat TikTok?

Snapchat със сигурност води пътя към бъдещето на социалните медии. Въпреки че и двете са известни приложения, използвани от Gen Z, Snapchat е по -автентичен и разчита на креативност и игривост чрез използване на драскулки, лещи, филтри и стикери. Snapchat е повече за личен опит и по -малко за харесвания и слава, за разлика от TikTok. Като се имат предвид всички противоречия и твърдения около TikTok, изглежда, че добрите дни за TikTok са отминали.

Кой притежава TikTok?

TikTok е собственост на китайска мултинационална интернет технологична компания ByteDance, базирана в Пекин. Той носи името Douyin в Китай.

Коя държава забрани TikTok?

Поради многото притеснения относно съдържанието му, TikTok беше напълно забранен в Индия. Бангладеш и Индонезия вече забраниха TikTok преди Индия.

Защо TikTok беше забранен?

В Бангладеш и Индонезия TikTok беше забранен на фона на общественото безпокойство относно незаконното съдържание като богохулство и порнография. В Индия приложението беше забранено след граничен сблъсък между индийските и китайските войски, в резултат на което 20 индийски войници бяха убити в действие. Напрежението се увеличи между двете нации и в резултат Индия забрани повече от 50 приложения от китайски произход, включително TikTok.

Вижте повече за: ,