Разлика между TikTok и барабаните

Instagram представи Reels като допълнителна функция за разширяване на възможностите на функцията Story, както и за даване на марките начин да станат креативни със съдържанието си, без това да повлияе на външния вид на основната им мрежа от Instagram. Барабаните са отговорът на Instagram към TikTok, който вече завладя света. Разглеждаме двете платформи за споделяне на видео, за да видим как те се изправят една срещу друга.

Какво е TikTok?

TikTok е приложение за създаване и споделяне на видео, собственост на китайската технологична компания ByteDance. Това е една от най -бързо развиващите се социални медийни платформи в света. TikTok първоначално стартира през 2016 г. и стана глобален през 2017 г. като TikTok. TikTok вероятно е следващата голяма сензация в социалните медии, поне за тийнейджърите, които не биха спрели да използват TikTok. Всъщност казват, че след като сте на TikTok, е трудно да устоите. Не бихте гледали само един видеоклип и бихте спрели дотук; безкрайният брой забавни, забавни видеоклипове ще ви отведе до превъртане. TikTok е основно самостоятелно приложение за споделяне на видео, което позволява на потребителите си да създават и споделят кратки видеоклипове с форма до 15 секунди. Това също им позволява да станат влиятелни в платформата и да печелят пари чрез утвърждаване на марката.

Какво е Reels?

Reels е най -новата функция за създаване и споделяне на видео от Instagram и която е поразително подобна на TikTok, с възможност за създаване и споделяне на всякакви забавни, забавни видеоклипове, а понякога и образователни. Макарите са просто уникален начин марките да увеличат присъствието си онлайн и да разширят обхвата си. Подобно на Stories и IGTV, Reels дават на марките начин да проявят креативност със съдържанието си, без това да повлияе на външния вид на основната им мрежа в Instagram. Барабаните са с дължина 15 или 30 секунди, което означава, че потребителите могат да записват и редактират видеоклипове с кратка форма с музика, ефекти, филтри и други творчески добавки. Можете да споделяте барабани с последователите си в основната си емисия или да ги направите достъпни за всички, за да ги видите чрез емисията Explore на Instagram.

Разлика между TikTok и Reels

Платформа

- Докато TikTok и Instagram Reels ви позволяват да записвате и споделяте видеоклипове с кратка форма на съответната им платформа, те не са еднакви. TikTok е самостоятелно приложение за споделяне на видео, създадено в Китай, където е известно като DOUYIN и в световен мащаб известно като TikTok. TikTok пое царуването от Musical.ly, някога популярно приложение за споделяне на видеоклипове, синхронизиращи устните. Reels, от друга страна, не е самостоятелно приложение; всъщност, всъщност е вграден направо в основната функционалност на Instagram. Макарите дойдоха като директен отговор на безумната популярност на TikTok.

Дължина на видеото

- Една от основните разлики между двете приложения за споделяне на видео е, че барабаните позволяват на потребителите да създават и споделят видеоклипове с дължина до 30 секунди, докато TikTok има допълнително ограничение от 30 секунди, което означава, че потребителите могат да създават видеоклипове с дължина до 60 секунди . И двата са видеоклипове с кратка форма, които са забавни и са предназначени да привлекат повече ангажираност от публиката. Разликата не е голяма, но някои създатели на съдържание определено биха искали да се възползват максимално от тези допълнителни 30 секунди.

Редактиране на видео

- Видеоклиповете на TikTok се появяват на страницата „За вас“, докато Instagram Reels се появяват на страницата „Изследване“. Въпреки че TikTok и Reels са доста сходни, TikTok има огромна музикална библиотека, която позволява на създателите на съдържание да превърнат съдържанието си в MTV! Reels също има по -широк избор на музика за прилагане на саундтраци към вашите блокбастъри. В допълнение, потребителите имат достъп до цялата звукова библиотека на TikTok, което е страхотно, особено на платформа, където звукът има значение.

TikTok срещу барабани: Сравнителна диаграма

Резюме

Макарите дойдоха като директен отговор на безумната популярност на TikTok, която наскоро вече надхвърли 3 милиарда изтегляния, пресичайки значителен етап, който само Facebook може да постигне. Страхотно е да видим, че Instagram не отстъпва и се бори, като възпроизвежда функционалността на TikTok и добавя познатия й чар на Instagram. И най -хубавото е, че Instagram има привилегията да бъде собственост на един от най -големите играчи в кръга на социалните медии. Така че, Reels може да бъде страхотен претендент и истински съперник за TikTok.

Макарите и TikTok еднакви ли са?

TikTok се използва най -вече за създаване на кратка музика, синхронизиране на устни, танци, комедии и видеоклипове с дължина до 15 секунди и видеоклипове с кратка форма от 3 до 60 секунди. TikTok е самостоятелно приложение, докато Reels е вградено в основната функционалност на Instagram. Reels е отговорът на Instagram към TikTok. Така че, те не са еднакви.

Ще замени ли макарата TikTok?

За кратко време TikTok спечели значително влияние в пространството на социалните медии от всяка друга платформа за социални мрежи. С малко въображение и креативност можете да бъдете страхотен влиятелен човек с огромен брой фенове. Reels е просто поредното TikTok wannabee, което е част от обикновения Instagram и възпроизвежда функционалността на TikTok чрез собствения си чар на Instagram.

Ще убият ли барабаните TikTok?

Като се има предвид, TikTok е забранен от индийското правителство, като се смята, че е вреден за суверенитета и целостта на Индия, оттогава приложението е под радара на правителството. Въпреки това, той не показва никакви признаци на забавяне и наскоро прекоси огромните 3 милиарда изтегляния, което е огромен крайъгълен камък.

Как качвате макара за повече от 30 секунди?

Засега не можете да правите барабани с дължина над 30 секунди. За по -дълги клипове, да речем до 60 секунди, можете да изберете нормална публикация или можете да качите в IGTV, ако видеоклиповете са повече от минута и до 15 минути.

Какво е макара?

Reel е най -новата функция за създаване и споделяне на видео в Instagram като TikTok. Макарите са уникален начин марките да увеличат присъствието си онлайн и да разширят обхвата си.

Вижте повече за: ,