Разлика между TikTok и Musical.ly

TikTok, по -рано Musical.ly, е една от най -новите онлайн сензации, които печелят популярност сред тийнейджърите, особено младите тийнейджъри. Musical.ly беше приложение за споделяне на видео, което позволява на потребителите да създават и публикуват видеоклипове за 15-20 секунди и да публикуват видеоклипове на живо. Милиони хора използваха Musical.ly като изход за творческо изразяване и комуникация с приятели. Идеята беше да се свържем с приятели. Той предоставя на своите потребители (наричани музеи) списък с популярни песни, от които те могат да избират по-кратки раздели и да ги използват за синхронизиране на устните си. Един от основните компоненти на видеоклиповете са селфитата, тъй като потребителите използват камерите на мобилните си телефони, за да записват своето изпълнение за синхронизиране на устните и да го споделят със света.

Известното приложение за споделяне на видео Musical.ly най-накрая беше затворено, след като китайска технологична компания ByteDance, която също притежаваше TikTok, обедини двете приложения за социални медии заедно и я ребрандира TikTok. ByteDance обедини съдържанието на TikTok с приложението Musical.ly и създаде ново име с TikTok, което бележи края на ерата на Musical.ly. Както изглежда, TikTok дължи славата си на някогашната световна сензация Musical.ly. Днес милиони тийнейджъри използват TikTok, за да създават и публикуват видеоклипове, на които си синхронизират устни или танцуват или и двете към любимите си песни и ги споделят с целия свят, за да ги видят. Така че, за да разберем напълно TikTok, трябва да разберем неговия произход: Musical.ly.

Какво е Musical.ly?

Musical.ly беше платформа за социални медии за създаване и споделяне на кратки музикални видеоклипове. Musical.ly беше приложение за споделяне на видео за създаване на 15-секундни видеоклипове, синхронизиращи устните, които стартираха в САЩ през 2014 г. и бързо нараснаха в популярността си до 200 милиона регистрирани потребители. Потребителите използваха Musical.ly, за да публикуват видеоклипове, на които си синхронизират устни или танцуват под любимите си мелодии. Някои пеят или свирят на инструменти заедно с друга песен. Потребителите могат да използват и други функции, като създаване на видеоклипове с забавено движение или добавяне на предварително зададени филтри и ефекти. Потребителите могат да създават забавни скечове или да правят видеоклипове „направи си сам“ с персонализирани звукови записи, които да ги придружават. Потребителите се сбогуваха с прословутото видео приложение за синхронизиране на устни, след като ByteDance-китайска технологична компания, която притежаваше TikTok-обедини двете приложения в едно, абсорбирайки съдържанието и потребителската база на Musical.ly и го преименува на TikTok.

Какво е TikTok?

По -рано Muscial.ly, TikTok е може би най -голямата онлайн сензация, за която повечето възрастни никога не са чували, но е едно от най -популярните приложения за социални медии, които набират скорост сред тийнейджърите. TikTok е кратко приложение за споделяне на видео, което позволява на потребителите да създават и споделят кратки видеоклипове. Известен като Douyin в Китайската народна република, TikTok поддържа отделно приложение за китайския пазар. TikTok всъщност е основан в Китай през 2016 г. и има повече от 500 милиона активни месечни потребители, което надхвърля 335 милиона от Twitter към 2018 г. Всъщност повече от 40% от потребителите на TikTok живеят извън Китай. През първото тримесечие на 2018 г. TikTok беше едно от най -изтегляните приложения за iOS в света. Като платформа за споделяне на видео, потребителите качват видеоклипове, на които си синхронизират устни, разказват вицове, танцуват и т.н.

Разлика между TikTok и Musical.ly

Историята на   TikTok и Musical.ly

- Musical.ly вече е TikTok. През 2018 г. китайската технологична компания ByteDance обедини двете приложения Musical.ly и TikTok в едно, абсорбирайки съдържанието и потребителската база на Musical.ly и го преименува на TikTok. Musical.ly е основан в Китай през 2014 г. от дългогодишни приятели Alex Zhu и Luyu Yang като платформа за включване на музика и видео в социална мрежа. TiKTok е създаден от изпълнителния директор и основател на ByteDance Джан Имин. TikTok стартира първоначално като Douyin в Китайската народна република през септември 2016 г. Въпреки че произходът им е различен, те са собственост на една и съща компания, която ги обедини в едно и го ребрандира TikTok.

Съдържание на   TikTok и Musical.ly

-Musical.ly беше приложение за споделяне на видео, което позволява на потребителите да създават и публикуват видеоклипове за 15-20 секунди и да публикуват видеоклипове на живо. Това беше платформа, базирана единствено на кратки музикални видеоклипове. TikTok е платформа за споделяне на видео, използвана от синтезатори на устни и други, които се радват да изразяват себе си чрез пеене, танци или и двете и комедия. Въпреки че основното съдържание на TikTok е музика и видео, то позволява на потребителите да създават и публикуват видеоклипове, които не са непременно свързани с музика. TikTok позволява на потребителите да се задълбочат в най-креативните и ценни моменти, дори в немузикални видеоклипове за себе си.

TikTok срещу Musical.ly: Сравнителна таблица

Обобщение на   TikTok срещу Musical.ly

Накратко, TikTok и Musical.ly принадлежат на една и съща компания майка ByteDance - китайска технологична компания със седалище в Пекин, Китай. Компанията обедини двете приложения за споделяне на видео TikTok и Musical.ly в едно консолидирано приложение под името TikTok. И така, Musical.ly вече е TikTok. Като платформа за споделяне на видео, TikTok позволява на потребителите да качват видеоклипове, на които си синхронизират устни, разказват вицове, танцуват и т.н. и го споделете със света.

Вижте повече за: ,