Разлика между TikTok и Facebook

TikTok току -що достигна хоум старт, надхвърлящ 3 милиарда изтегляния по целия свят, критичен етап, който само гигантът на социалните медии Facebook успя да постигне. Това извежда TikTok в лигата на най -големите играчи в кръга на социалните медии. Както изглежда, Facebook не е единственото пристрастяващо приложение, без което хората не могат да живеят. Нека да разгледаме как двамата се изправят един срещу друг.

Какво е TikTok?

TikTok е може би поредната сензация в социалните медии, която се появи от нищото. Той е създаден в Китай, където е известен като „Douyin“, а за останалата част от света е популярен като TikTok. Притежаван от китайската компания ByteDance, TikTok всъщност е платформа за споделяне на видео, в която хората могат да качват кратки, забавни видеоклипове с продължителност до 15 секунди и циклични видеоклипове до максимум 60 секунди. TikTok се присъедини към Musical.ly, където предимно тийнейджъри можеха да качват своите видеоклипове, синхронизиращи устните. Беше много забавно за младата публика и след това по -опитни хора започнаха да качват оригинални видеоклипове, които ги направиха известни в платформата, и те станаха влиятелни. TikTok сега е една от най -бързо развиващите се социални медийни платформи в света.

Какво е Facebook?

Facebook е популярен сайт за социални мрежи, който ви дава силата и свободата да изграждате общност и да се свързвате със семейството и приятелите си онлайн. Помага ви да се свържете с хората, които познавате и които ви интересуват. Тя ви позволява да общувате, да сте в крак с времето и да поддържате връзка с тях. Първоначално мрежа за избрани студенти, Facebook първо се разшири в гимназии, след това по -големи мрежи, като взе ученици и колеги в цялата страна и в крайна сметка завладя света. Днес всички са във Facebook - майка ти, баща ти, сестра ти, брат ти и вероятно дори баба и дядо. Дори някои от най-големите и известни марки в света сега използват Facebook за изграждане на ангажирани и печеливши общности.

Разлика между TikTok и Facebook

Съдържание

- Една от ключовите разлики между двете е типът съдържание или данни, които потребителите пристрастяват към приложението. TikTok е всичко за видеоклипове, обикновено видеоклипове с кратка форма, където хората ги записват да правят всякакви смешни неща-някои от най-популярните са музикални видеоклипове, синхронизиращи устни, танцуващи видеоклипове и комедийни кадри. Facebook има всичко - от снимки и видео публикации до викторини, любопитни факти, забавни публикации, публикации за предизвикателства, мемове и много други.

Платена реклама

-TikTok е насочен предимно към аудиторията от Gen Z и обхватът му е по-висок сред жените на възраст 18-24 години. Също така TikTok не е много зрял пазар като Facebook, така че разходите за реклама са много по -евтини, отколкото във Facebook и други приложения за социални медии. Рекламите във Facebook са насочени към потребителите въз основа на тяхното местоположение, демографски данни и информация за потребителския профил. Ако правилно настроите кампанията си, можете да стимулирате качествени кликвания и импресии, за да създадете стойност за вашия бизнес. Така че рекламите във Facebook се оказват по -печеливши от другите рекламни канали като TikTok.

Пазар

- Facebook е вече узрял пазар и е огромен и пренаситен с всички видове реклами, за да отговаря на бизнеса от всякакъв мащаб. Платформата на Facebook бързо се променя. Поведението на Facebook се променя, правилата за комуникация/известия и News Feed. И благодарение на размера си, съперничеството е жестоко, тъй като толкова много марки рекламират във Facebook. TikTok е сравнително нова маркетингова платформа, така че конкуренцията е по -малка и тъй като има по -малко реклами в TikTok, това прави по -лесно и достъпно изпъкването.

TikTok срещу Facebook: Сравнителна таблица

Резюме

Facebook е сайт за социални мрежи, който ви помага да се свързвате с хора от цял ​​свят, като ви дава възможност да изградите общност, в която всеки може да създава, споделя и качва снимки и видеоклипове и да публикува връзки към новини или друго интересно съдържание в мрежата . TikTok е платформа за споделяне на видео, която се разраства с годините, за да се превърне в следващата голяма сензация в социалните медии след Facebook. Всъщност TikTok сега е една от най -бързо развиващите се социални медийни платформи в света. TikTok наскоро прескочи 3 милиарда граници за изтегляне в световен мащаб както в App Store, така и в Google Play.

Кое е по -лошо TikTok или Facebook?

Индийското правителство вече забрани TikTok, заявявайки, че счита за вредно за суверенитета и целостта на нацията. Но въпреки забраната, TikTok надхвърли 3 милиарда изтегляния по целия свят. Facebook също е под радара на наблюдателите на поверителността поради съображения за сигурност и поверителност на данните.

Каква е основната цел на TikTok?

TikTok има за цел да бъде следващата сензация в социалните медии, като създаде платформа, където потребителите могат да създават, намират и споделят кратки забавни видеоклипове. Идеята е да накараме хората да изразят себе си чрез танци, пеене, комедия и всякакви медии.

По -безопасен ли е TikTok от Facebook?

Въпреки някои притеснения, производителите на TikTok казват, че популярното приложение за споделяне на видео е безопасно за използване, но някои експерти по киберсигурност го смятат за заплаха. Facebook също има опит в инциденти, подчертаващи неадекватните мерки за поверителност на данните. Така че, що се отнася до поверителността или сигурността на данните, нито едно от двете не е безопасно.

Какво е лошото в TikTok?

В Индия висшият съд в Мадрас заяви, че порнографията и други незаконни неща се насърчават с приложението. TikTok също е по -предразположен към фишинг атаки и преследване. Използването на TikTok е рисковано, но също така и всеки друг сайт или приложение за социални мрежи.

Защо TikTok е толкова популярен?

Въпреки всички опасения за сигурността и неудобствата, TikTok е най -изтегляното приложение през 2018 г. и първото тримесечие на 2019 г., а наскоро TikTok надхвърли 3 милиарда изтегляния по целия свят. И цифрите не лъжат.

Защо се отърват от TikTok?

TikTok е забранен от правителството на Индия поради проблеми с националната сигурност, след граничен сблъсък с Китай. Индонезия и Бангладеш вече са забранили приложението в страната си на фона на нарастващите опасения за неподходящо съдържание.

Вижте повече за: ,