Разлика между TickTick и Todoist

С всичко, което се случва наоколо и с компании, които вече започнаха да се справят структурно с отдалечена работа, управлението на задачите стана наложително, тъй като производителността намалява. Но служителите са повече от всякога оптимистично настроени по отношение на това ново отдалечено работно изживяване, което се превръща в ново нормално явление. Управлението на задачи е по -важно, когато става въпрос за управление на множество и отдалечени екипи. TickTick и Todoist са два чудесни инструмента за управление на вашите задачи. Но кой е по -добър? И как се изправят един срещу друг? Нека да разгледаме.

Какво е TickTick?

TickTick е пълноправно приложение за управление на задачи и списък със задачи, което се синхронизира безпроблемно с всичките ви устройства в облака. TickTick е мощен междуплатформен и съвместен инструмент, който предоставя набор от функции, които ви помагат да планирате, управлявате времето, да задавате напомняния за крайни срокове, да правите бележки, да споделяте списъци за пазаруване или да развивате нов навик-всичко в рамките на прост, лесен за управление приложение. Най -хубавото на TickTick е интегрираната функция за проследяване на навици, която ви помага да изградите някои добри навици и да ги проследите от приложението. А с пет изгледа на календара можете да свършите нещата по по -интуитивни начини. Сътрудничеството е много важно при отдалечена работна настройка и TickTick дори се отличава в тази категория, като улеснява споделянето на списъци и задаването на задачи в движение.

Какво е Todoist?

Todoist е прост, но мощен инструмент за производителност, който ви помага да управлявате както лични, така и професионални задачи и списъци със задачи. Todoist прави нещата по -прости, като разделя сложните проекти на малки, управляеми задачи и ги поставя в списъци. Той ви помага да уловите и организирате задачите, които ви хрумват във формат на списък със задачи, а идеята за управление на проекти е това, което прави Todoist наистина открояващ се. С Todoist можете да следите всичко, което е в процес на разработка, и никога да не пропускате важните неща. Помага ви да дадете приоритет на задачите, така че винаги да можете да се съсредоточите първо върху най -важните неща и след това да преминете към следващото. Todoist ви позволява да задавате нива на приоритет, любими и напомняния, за да поддържате перфектен баланс между професионален и личен живот.

Разлика между TickTick и Todoist

Характеристики и възможности

- И TickTick, и Todoist имат много общо, когато става въпрос за управление на вашите задачи, независимо дали става въпрос за лични или свързани с работата задачи. TickTick използва формат с три колони за показване на информация, която на пръв поглед изглежда много подобна на Todoist и двете поддържат подзадачи. И двете приложения ви позволяват да зададете ниво на приоритет, напомняния, краен срок и т.н. Но с TickTick можете да имате папки за вашите списъци или за вашите проекти, което е страхотно и нещо, което Todoist няма за сега.

Управление на задачи

- Управлението на задачи е най -важният компонент на всеки инструмент за производителност и за щастие, както TickTick, така и Todoist вършат наистина страхотна работа, за да направят вашите задачи по -организирани. И двете ви позволяват да си сътрудничите с членовете на вашия екип и да делегирате задачи. TickTick предоставя по -описателна област за вашите задачи, така че можете да добавите повече информация към задачите си. Todoist, от друга страна, не предоставя много място за добавяне на подробности или описания към вашите задачи.

Ценообразуване

- И TickTick, и Todoist използват модел на базата на freemium, което означава, че можете да се наслаждавате на всички функции толкова дълго, колкото искате, но ако искате по -разширени функции и възможности, трябва да надстроите до премиум планове. Прикачени файлове и коментари обаче идват с безплатната или основната версия на TickTick. Това не е случаят с Todoist; тя ви позволява само да добавяте прикачени файлове и коментари само ако решите за freemium версията. Премиалната версия на TickTick струва $ 27,99 годишно, докато премиум версията на Todoist струва $ 28,99 годишно. Така че там няма голяма разлика.

TickTick срещу Todoist: Сравнителна диаграма

Резюме

Като се има предвид, че и двете са чудесни инструменти за управление на задачи и списъци със задачи и и двете имат справедлив дял от плюсове и минуси, не е толкова лесно да изберете един от двата. Те имат много общи неща, но има някои неща, които ги отличават, като например възможността за създаване на папки в TickTick, което е една функция, която Todoist няма до момента. От друга страна, Todoist има функцията Karma, която всъщност изравнява шансовете. В допълнение, интеграцията на посоки на Todoist е нещо, което е много полезно, особено Google Календар, в сравнение с TickTick, които имат по -малко интеграции.

Някои от въпросите, които бихте могли да зададете относно тези две услуги:

Какво е по -добро от Todoist?

Докато Todoist е страхотен претендент в надпреварата за управление на задачи, има и други много по -добри играчи, като Asana, Trello, Zoho Projects, Google Tasks, понеделник и др. Todoist несъмнено е един от най -добрите инструменти за управление на малка група хора за сравнително неусложнени задачи, но има страхотни алтернативи на Todoist.

Струва ли си TickTick premium?

Докато TickTick предоставя много функции като част от безплатното си предлагане, има много разширени функции и възможности, на които да се насладите в премиум версията. От една страна, безплатната версия ви позволява да добавите до максимум 9 списъка (и 99 задачи на списък), докато можете да добавите максимум 299 списъка (и 999 задачи на списък), ако изберете премиум версията, така че , повече толкова по -добре.

Кое е по -добро TickTick или Todoist?

И двете са чудесни инструменти за управление на задачи и списъци със задачи, така че не е толкова лесно да се реши кой е по-добър, тъй като те имат много общи неща. TickTick ви позволява да добавяте папки към списъците си, докато Todoist няма тази функция. Todoist обаче имат по -добри интеграции и функцията Karma, която помага да се прецени нивото на вашата производителност.

Безплатно ли е TickTick безплатно?

TickTick предлага някои от най-добрите функции в своя безплатен вариант, които обикновено се предлагат с пълноценно първокласно приложение. Той има някои доста добри функции в портфолиото си от безплатни предложения, на които можете да се наслаждавате толкова дълго, колкото искате, и за много хора свършва работата. Така че безплатната версия е доста добра.

Вижте повече за: ,