Разлика между връзване и Hotspot

Според Американската Heritage® речник на английския език, връзвам се отнася до въже, верига, каишка, или кабел за поддържане на едно животно в определен радиус. В контекста на мобилни технологии, свързване на мобилен телефон към лаптоп с помощта на USB кабел, се нарича тетъринг. Връзване може да се направи с помощта на различни медии, като например Wi-Fi, Bluetooth или USB. Тетъринг обикновено позволява споделяне на интернет връзка от едно устройство на друго. Всички съвременни операционни системи за мобилни телефони са тетъринга способност да споделят интернет. Windows, Android и IOS имат вградени функции, за да се даде възможност тетъринг през USB, Bluetooth и Wi-Fi. Когато интернет тетъринг се извършва чрез Wi-Fi, той е известен и като мобилна точка за достъп.

1

Фиг 1:. Връзване отнася до буквално връзване на вашия телефон към компютъра чрез USB да действа като USB модем.

2

Фиг 2:. Hotspot е акт на създаване на Wi-Fi мрежа, в която телефонът действа като модем / маршрутизатор.

Подходи за връзване

Mobile гореща точка е най-широко разпространен подход за тетъринг. Той е лесен за настройка, както и наличието на Wi-Fi модули на повечето устройства го прави не се нуждаят от допълнителни компоненти.

Тетъринг през Bluetooth е сравнително трудно да се настроите и също скоростта е по-малко от Wi-Fi. В момента, Bluetooth тетъринг не е често обаче това е обща, преди Wi-Fi стана широко достъпна.

Тетъринг през USB е много бърза и консумацията на енергия е минимално, тъй като устройството може да се зарежда през USB. Въпреки това, не много устройства поддържат тази възможност USB тетъринг. Също така, тя ще се нуждае от специални драйвери или софтуер от двете страни и вероятно някои конфигурация неща.

Свързване протоколи и Изисквания

Тетъринг обикновено използва NAT (Network Address Translation), за да споделят интернет. В този случай, само на устройството, който е свързан към интернет (този, който му интернет връзка се споделя) има публичен IP. Други устройства, свързани чрез тетъринг имат собствени IP адреси и техниката, наречено NAT се използва за идентифициране на различни устройства от гледна точка на единния публичен ПР на.

Мобилни точки за достъп, предлагани от различни доставчици на телекомуникационни състоят от адаптер или устройство, което ще позволи на потребителите на компютри да се свържете към интернет, където и да се намират. Мобилни точки за достъп се рекламират като алтернатива на конвенционалните метода на сеч върху локална мрежа или друга безжична мрежа от компютър. Въпреки мобилни точки за достъп може да се използва и за други видове устройства, те са най-често свързани с преносими компютри, преносими компютри, тъй като са тип устройство "хибрид", които могат да бродят, но не обикновено идват с вграден мобилен Wi-Fi ,

Отделно от хардуер, в днешно време, софтуер, както и да създадете точки за достъп. Софтуер като Connectify Virtual Router®, а също и вграден инструмент в операционни системи ви позволяват да споделяте интернет чрез завъртане на Wi-Fi модула на вашия лаптоп или мобилен телефон във виртуална точка за достъп.

Доставчик на модели за връзване и Hotspot

Друга основна разлика между връзване и хотспот в модели доставчик. Повечето телекомуникационни оператори, предлагащи мобилни точки за достъп продават кутия или адаптер за фиксирана цена, и предлагат услугата мобилен хотспот на месечна база. С тетъринг офертата може да включва прости кабелни връзки, които да свържете съществуващ мобилно безжично устройство за лаптоп, без никаква месечна такса. Въпреки това, мобилни точки за достъп изглежда да е популярен вариант, защото на удобство.

отчитане на разходите

Когато имате възможност да използвате всеки един от тези услуги, може да искате да се помисли за потенциалните разходи. Ако използвате тетъринг за достъп до интернет, може да се наложи да плати за всеки килобайт на данни, които се предават по клетъчната мрежа. Ако използвате интернет-често, това може да се изразява в месечната сметка на мобилния си телефон. За сравнение, с традиционния гореща точка, в интернет може да се използва толкова, колкото искате, без да се налага да се притеснявате за количеството данни, които се свързвате. Собственикът на точката за достъп, ще плащат месечна такса за обслужване на доставчика на интернет услуги.

Обикновено, мобилен хотспот не идва с договори и такси. Най-добрите от тях са платени, както-ти-употреба, така че плащате само за данните, които използвате, и зареждане, когато е необходимо. Превозвачите с най-доброто покритие и скоростта (Verizon Wireless, например) обикновено са най-скъпи и могат да изискват договор. Тези, които с най-добрите цени и качество (Карма, FreedomPop т.н.) понякога страдат по-малки от звездна покритие и скорост.

връзка Наличност

Wi-Fi горещи точки се намират на обществени места, както и частни места. Днес много обществени места в света, като летища, магазини, ресторанти, хотели, болници, библиотеки, обществени телефони, гари, училища и университети имат горещи точки. Много се осигури свободен достъп до интернет, докато там са комерсиални, както добре. Горещите точки могат да бъдат настроени в дома, както и чрез просто свързване на безжичен рутер с интернет чрез ADSL или 3G. Това е най-широко разпространен метод, използван в наши дни да споделят интернет връзка у дома си на различни устройства.

Предимства на мобилни точки за достъп над връзване

Като технология предлагане, мобилни точки за достъп имат няколко предимства пред тетъринг.

 • Трафик на данни: Когато участва в работата, която консумира много трафик на данни, може да се приземи в ситуация, в която можете да надхвърля границите на трансфер на данни. С помощта на гореща точка е една от първите опциите в този сценарий.
 • Живота на батерията на телефона: С помощта на гореща точка означава, никога не се изтощава батерията, само защото ви е необходимо за да се свърши някаква работа. Това идва с в полза на по-добра дългосрочна употреба, тъй като не сте облагане на телефона си, само за да останат свързани.
 • Използване на няколко устройства: Можете да надеждно навързани няколко устройства. Въпреки че можете да връзвам на няколко устройства в телефона си, толкова повече можете да добавяте, толкова по-лошо опита обикновено е. Докато повечето горещи точки ще поставят ограничение за броя на устройствата, които могат да се свържат, винаги можете да се свържете повече от един или два, без проблеми с производителността.
 • Приемственост Работа: Връзване е предразположен към чести повиквания пада особено когато се използват в дългосрочен аспект. Това обикновено се дължи на фърмуера използва. По същия начин, дори и планове-зависимост "неограничени" данни на превозвача се дроселирани след определен момент. Горещите точки имат по-голяма надеждност с допълнителното предимство, че сте платили, както-ти-употреба.
 • Изборът между данни и глас: Това зависи от превозвача, но с Verizon Wireless и Sprint, тетъринг (чрез 3G, не чрез LTE) конфликти с говори по телефона. Въпреки, че телефонът може да звъни, данните ще бъдат отделени в момента, когато го вдигнете и обратно.

Разнообразяване превозвачи: често пътуват имат възможност за което от оферти носители на по-добро обслужване, където бродят. Дори и да сте у дома, сега имате възможност да изберете превозвача с най-добри резултати, или изключите, когато трябва да.

5 коментара

 1. Здравейте, Благодаря за информацията. Имам въпрос. Аз съм с помощта на Bluetooth тетъринг през моя един андроид телефон на друг телефон с Android и аз съм с приложението безплатно VPN на втория ми телефон с Android, който е свързан чрез Bluetooth тетъринг да отворите Facebook, защото това е блокиран. Аз съм с WiFi мрежа на компанията ми, за да се свърже с интернет. Може ИТ отдел на следа на фирма, която аз съм с Bluetooth тетъринга вторият ми телефон с Android през първия си Android телефон и с помощта на Facebook.

  • Не. Вашата компания мрежа отбор може да знае само за основната си мобилен MAC адресът и IP адреса, тя се свързва с - в този случай VPN адреса.

 2. Аз се опитвам да тетъринг с компютъра си чрез USB. работи за връзване в които мога да получите онлайн, но много сайтове - като моя имейл - дават грешка за сигурност и няма да ме влезете Други сайтове, като Pandora работи добре.. Как мога да поправя това?

 3. Дали Bluetooth тетъринга ограничени?

 4. Позволете ми да се получи това правилно. Ако аз съм с моите телефони WiFi, Bluetooth, избухлив и тетъринг към моята телевизия след това автоматично сметката ми мобилен телефон ще скочи на месец, без да ми го знаят? Имам неограничени разговори текстови данни с Verizon, които току-що видяхте, е по-скъпо, когато се използва по-горе елементи на моя телефон.

Вижте още за: ,