Разлика между Spotify и SiriusXM

Карането в колата без музика не е толкова забавно, още повече, когато шофирате на дълги разстояния. Особено за любителите на музиката намирането на надежден начин за борба с тишината е от ключово значение. За щастие има голямо разнообразие от стрийминг услуги, като Spotify и SiriusXM. Spotify е глобална услуга и SiriusXM е наличен само в САЩ. Двамата обаче са конкуренти от години. Дори със състезанието и двамата имат различна аудитория. Как така? Нека видим разликите между Spotify и SiriusXM.

Какво е Spotify?

Основана през 2006 г. от Daniel EK и Martin Lorentzon, Spotify е най -голямата услуга за стрийминг на музика в световен мащаб. Към март 2021 г. платформата имаше 158 милиона платещи потребители и над 356 милиона активни месечни потребители. Платформата предлага цифрови и авторски подкасти и музика. Основните функции са безплатни с ограничен контрол и реклами. Платените абонати могат да се насладят на допълнителни функции, като без реклами и офлайн слушане.

Платформата е лесна за навигация, като потребителите могат да търсят музика въз основа на албума, изпълнителя и дори жанра. Създаването, споделянето и дори редактирането на плейлисти също е функция, която се харесва на потребителите. Платформата е достъпна в световен мащаб и дори се очаква да разшири услугите в над 178 държави. Що се отнася до създаването на съвместимост, можете да използвате Spotify на компютри с Linux, смартфони с Android и iOS, Windows и дори macOS.

Spotify е най -подходящ за потребители, които искат да се насладят на голямо разнообразие от музика, както и на подкасти.

Какво е SiriusXM?

Основана през 2008 г., SiriusXM е услуга за радиоразпръскване, която работи в Съединените щати. Тя е създадена чрез сливането на XM Satellite Radio и Sirius Satellite Radio. Към април 2021 г. платформата имаше около 34,9 милиона абонати. Платформата има по -евтини пакети, които позволяват на потребителите да слушат чрез уеб браузър или приложение. Докато цената на пакета се променя, потребителите получават достъп до различни канали, за да не забравят възможността да се насладят на безплатни пътеки.

Плюсове на SiriusXM

  • Голямо разнообразие от програми- SiriusXM има над 165 канала, включително комедия, музика и дори спорт.
  • Работи навсякъде в Съединените щати
  • Той има съдържание, което е достъпно само в SiriusXM, но не и в друга платформа
  • Потребителите могат да се наслаждават на спортни предавания на живо

Sirius е отличен за потребители, които харесват наземни радиостанции, но също така търсят допълнителни опции, като например спортни предавания на живо.

Прилики между Spotify и SiriusXM

  • И двете платформи се използват за поточно предаване на музика
  • И двете са публично търгувани компании

Разлики между Spotify и SiriusXM

Природата

Докато Spotify е услуга за стрийминг на музика, SiriusXM е услуга за радиоразпръскване.

Основатели

Spotify е основан от Daniel EK и Martin Lorentzon през 2006 г. От друга страна, SiriusXM е създаден чрез сливането на XM Satellite Radio и Sirius Satellite Radio.

Наличност

Spotify е достъпен в световен мащаб. От друга страна, SiriusXM се предлага само в САЩ.

Целеви пазар

Spotify е идеален за потребители, които искат да се насладят на голямо разнообразие от музика, както и на подкасти. От друга страна, SiriusXM е идеален за потребители, които харесват наземни радиостанции, но също така търсят допълнителни опции, като например спортни предавания на живо.

Продукти

Spotify предлага аудио стрийминг и подкастинг услуги. От друга страна, SiriusXM предлага сателитни и интернет радио услуги.

Spotify и SiriusXM: Сравнителна таблица

Обобщение на Spotify срещу SiriusXM

Spotify е най -голямата услуга за стрийминг на музика в световен мащаб. Платформата предлага аудио стрийминг и подкастинг услуги и е идеална за потребители, които искат да се насладят на голямо разнообразие от музика, както и на подкасти. От друга страна, SiriusXM е услуга за радиоразпръскване, базирана в САЩ, която предлага сателитни и интернет радио услуги. Той е идеален за потребители, които харесват наземни радиостанции, но също така търсят допълнителни опции, като например спортни предавания на живо.

SiriusXM притежава ли Spotify?

Не. SiriusXM не притежава Spotify.

Има ли Spotify станции като Sirius?

Не. Spotify няма станции като Sirius.

Кое е по -добро XM или Sirius?

Изборът между XM или Sirius е чисто личен избор. Въпреки това, XM предлага по -специализирани музикални канали в сравнение със Sirius. Sirius предлага по -голямо покритие в селските райони, а XM има по -голямо градско покритие.

Какво е толкова страхотно за SiriusXM?

SiriusXM има голямо разнообразие от канали. Още повече, че това е единствената платформа, която предлага допълнителни опции, като например спортни предавания на живо.

Колко струва 1-годишен абонамент за Sirius?

Sirius има различни пакети, които се заплащат месечно. Платиновото стрийминг на приложението SXM струва $ 10,99 месечно. Музикално -развлекателната кола + стрийминг услугата струва $ 16,99, докато платинената кола + услугата за стрийминг струва £ 21,99 на месец.

Каква е разликата между Sirius и SiriusXM?

Потребителите на Sirius могат да получават само пакети Sirius, докато потребителите на SiriusXM се наслаждават на пакетите SiriusXM. XM предлага по -специализирани музикални канали.

Вижте повече за: ,