Разлика между Spotify и Sirius

В света има безброй услуги за стрийминг на музика. С повишената конкуренция доставчиците на музикален стрийминг се заеха да внедрят нови функции в борбата си за задържане и привличане на нови клиенти. По -старите стрийминг услуги дори са обновили услугите си, като някои дори предлагат неплатени пробни периоди за стрийминг. И сред тях Spotify и Sirius оглавяват списъка. Докато изборът на платформите за стрийминг на музика зависи от личните предпочитания, тези платформи се различават в зависимост от наличните функции, съвместимост с устройства и дори цени. Каква е разликата между Spotify и Sirius? Продължете да четете, за да разберете разликите между двете.

Какво е Spotify?

Основана през 2006 г. от Даниел ЕК, Spotify е най -голямата услуга за стрийминг на музика в световен мащаб. Компанията има над 365 милиона месечно активни потребители, от които 158 милиона са активно платещи клиенти. Компанията има различни видове абонаменти, включително Spotify безплатно, Spotify premium и Spotify HiFi. Абонатите плащат 10 долара за премиум абонамент и се наслаждават на достъп без реклами до 2,6 милиона подкаста и 70 милиона песни. Студентите също могат да се насладят на намалени цени от $ 5 с безплатен достъп до Showtime и Hulu. Spotify предлага и 30-дневен безплатен пробен период.

Платформата е подходяща за хора, които обичат да слушат музика на различни устройства. За някой, който не се наслаждава на музика с прекъсвания на рекламите, безплатната версия не би била подходяща.

Плюсове на Spotify

 • Има голяма библиотека с популярни песни
 • Съсредоточава своя плейлист върху конкретни дейности и жанрове, което помага на клиентите да намират по -лесно музика
 • Той има голямо разнообразие от подкасти и оригинално програмиране
 • Hulu се предлага на платформата
 • Работи добре с голямо разнообразие от устройства, включително високоговорители на Google Home Max, Sonos One, iOS, Android, Windows, macOS и игрова конзола Sony PlayStation 4

Недостатъци на Spotify

 • Предлага ограничен избор на музика на смартфон
 • Не може да се свърже директно от Apple HomePod
 • Той няма опция за стрийминг без загуби

Какво е Сириус?

Основана през 2008 г. чрез сателитно радио XM и сателитно радио Sirius, Serious е доставчик на услуги за радиоразпръскване, базиран в САЩ. Най -известен с автомобилните радио услуги, Sirius може да се използва и чрез уеб браузър или приложение. Sirius предлага два пакета, избрания и премиум пакетите. С избрания пакет потребителите плащат 10 долара на месец и имат достъп до над 50 канала, докато премиум потребителите плащат 13 долара и получават достъп до стотици канали и два канала на Хауърд Стърн. Потребителите могат да слушат различни канали, включително комедия, разговорно радио, музика без реклами, спорт и дори предавания по заявка. Платформата предлага намалени цени, безплатни пробни версии и дори семейни планове.

Sirius е подходящ за хора, които харесват наземни радиостанции с преживяване без реклами, както и възможност за пропускане на песни. Това е и единствената възможност за феновете на Хауърд Стърн.

Плюсове на Сириус

 • Той има голямо разнообразие от опции, дори по -добри от местните радиостанции
 • Потребителите могат да предават поточно от телефона си към автомобилните сиреосистеми
 • Той е по -евтин в сравнение със пакетите за сателитно радио
 • Той предлага спортни предавания на живо
 • Има изключително съдържание

Недостатъци на Сириус

 • Потребителите трябва да ангажират обслужване на клиенти, за да прекратят абонамента, което може да отнеме много време
 • Това може да бъде объркващо за новите потребители поради скрити такси, опция за добавяне на реклама и объркване, което идва с разнообразието от опции
 • Уеб интерфейсът и приложението SiriusXM могат да бъдат трудни за навигация

Прилики между Spotify и Sirius

 • И двете предлагат стрийминг услуги

Разлики между Spotify и Sirius

Определение

Spotify е услуга за стрийминг на музика, известна с това, че е най -голямата в световен мащаб. От друга страна, Sirius е доставчик на услуги за радиоразпръскване, базиран в САЩ.

Ценообразуване

Spotify има различни типове абонаменти, включително Spotify безплатно, Spotify premium и Spotify HiFi. Абонатите плащат 10 долара за премиум абонамент и се наслаждават на достъп без реклами до 2,6 милиона подкаста и 70 милиона песни. От друга страна, Sirius предлага два пакета, избраните и премиум пакетите. С избрания пакет потребителите плащат 10 долара на месец и имат достъп до над 50 канала, докато премиум потребителите плащат 13 долара и получават достъп до стотици канали и два канала на Хауърд Стърн.

Съдържание

Spotify предлага широка библиотека от популярни песни, които могат да се предават поточно на различни устройства. От друга страна, Sirius предлага разнообразни канали, включително комедия, ток радио, музика без реклами, спорт и дори предавания по заявка.

Клиентела

Spotify е подходящ за хора, които обичат да слушат музика на различни устройства. От друга страна, Sirius е подходящ за хора, които харесват наземни радиостанции с опит без реклами и възможност за пропускане на песни, както и фенове на Хауърд Стърн.

Spotify срещу Sirius: Сравнителна таблица

Обобщение на Spotify срещу Sirius

Spotify е услуга за стрийминг на музика, известна с това, че е най -голямата в световен мащаб. Той предлага широка библиотека от популярни песни, които могат да се предават поточно на различни устройства и е подходящ за хора, които обичат да слушат музика на различни устройства. От друга страна, Sirius е доставчик на услуги за радиоразпръскване, базиран в САЩ. Той предлага разнообразни канали, включително комедия, ток радио, музика без реклами, спорт и предавания по заявка. Подходящ е за хора, които харесват наземни радиостанции с опит без реклами и възможност за пропускане на песни, както и фенове на Хауърд Стърн.

Spotify в SiriusXM ли е?

Не. Spotify не е в SiriusXM.

Коя музикална услуга е най -добрата?

Spotify е най -добрата музикална услуга в световен мащаб. Компанията има над 365 милиона месечно активни потребители, от които 158 милиона са активно платещи клиенти.

Безплатно ли е SiriusXM стрийминг с абонамент?

SiriusXM няма безплатен абонамент. Потребителите трябва да платят абонамента си за поточно предаване на услугите.

Струва ли си да вземете радио Sirius?

Да. Струва си да вземете радио Sirius, тъй като предлага изключителни канали, които не са налични на други платформи.

Вижте повече за: ,