Разлика между Spotify и Pandora

Spotify и Pandora са двете големи имена в аудио стрийминг и медийната индустрия, които предлагат на своите потребители най-добрите начини, за да слушате музика и подкасти на движение. Пандора е наоколо за известно време и Pandora Internet радиото е помогнал революция в дигиталната музикална индустрия. След това нов цифров музикална услуга Spotify дойде и взе поточна музика до нови нива. И двамата са големи платформи, за да слушат музика, но кой от тях е точно за вас? Нека да разгледаме.

Какво е Spotify?

Стрийминг на музика е най-предпочитаният начин за слушане на музика през последното десетилетие и Spotify е може би причината за този нарастващ интерес към стрийминг медия. Spotify е шведска дигитална музикална услуга, която дава любителите на музиката достъп до милиони песни. Той е в основата на поточна музика услуга, която ви позволява да стриймвате музика за всяко мобилно устройство, което искате, така че можете да слушате любимата си музика или нещо подобно от където и да е, което искате. Spotify е една от най-големите имена в цифровата музикална индустрия с над 356 млн активни потребители месечно от цял ​​свят. Spotify е мястото, където всеки е в и я отвежда на гиганти като Apple, Amazon и Pandora.

Какво е Пандора?

Пандора е базирана на абонамент поточна музика и радио услуга, собственост на Калифорния-базирани Sirius XM Holdings. Стартирала през 2005 г., като персонализирано радио опит, Пандора е първата онлайн услуга, за да персонализация ключова част от музиката, която слушате опит. За кратко време, Pandora трансформира дигиталната музикална индустрия с така наречените "Music Genome Project" - един алгоритъм за цел да препоръча песни от музикални черти. Въпреки, че първоначално стартира като интернет радио услуга, тя пое към славата като един от изгряващите звезди от началото на дигиталната музикална индустрия, но тя не успя да запази своята крепост след силна конкуренция срещу лидерите в индустрията, като Apple, Amazon и Spotify. Трудно е да си представим как една компания, която буквално започна онлайн движението радио сега се бори да намери нова основа.

Разлика между Spotify и Pandora

Музика каталог

- Докато Spotify и Pandora и двете са най-популярните цифрови музикални услуги там, Pandora борби за запазване на нейната основа в тази нова цифрова ера. Това се каза, Spotify е може би най-големият играч в цифровата музикална индустрия от сега, с масивна музикален каталог от над 50 милиона песни. Пандора, от друга страна, чрез придобиване на други услуги, разполага с библиотека от малко над 1.5 милиона песни, което е много по-малко в сравнение с това, което има Spotify.

Streaming Quality

- За съжаление, нито един от двата музикални стрийминг услуги предлагаме продукти с високо качество на стрийминг възможности. Макар че и двете използват един и същ със загуби AAC файлове във формат, Spotify използва също със загуби Ogg Vorbis формат за генериране на по-добро качество на звука. Spotify предлага най-висока качество на звука с 320 Kbps за абонатите си на премия, докато Пандора Premium предлага повече от 192 Kbps. Разликата може да е забележителен, но това не трябва да бъде единствената причина да изберат различна услуга, както е по-ниска скорост на предаване звуци глоба.

радиостанции

- Макар че и двете са страхотни услуги, когато става въпрос за откриване на музика, Пандора има повече радиостанции, които са напълно съобразени с вашия вкус и предпочитания. Най-добрите неща за Пандора е неговата единствена по рода си "Music Genome Project", който създава различни станции въз основа на характерни черти като ритъм, мелодия, изпълнител, песен и жанр. Въз основа на функции, които можете да изберете, Pandora създава правилната гара, който съвпада с любимите си песни и др. Spotify има подобни предложения по отношение на станциите, но Пандора станции могат да се персонализират и по-разнообразни.

ценовите планове

- И двете услуги, предлагат безплатна версия за всяко мобилно устройство, което искате и двете безплатни версии идват с реклами, очевидно. Както ви позволи да слушате песни, дори след края на пробния период, но с някои ограничения, като не пропускат песни, случаен ред плейлист и така нататък. Pandora започва толкова ниска, колкото $ 4,99 и отива до $ 14.99 за семейството план, който предлага всички Premium разполага и достъп до до шест сметки. Spotify е почти подобни планове, като се започне с $ 9,99 на месец за план Индивидуален който предлага музика без реклами. Spotify Семеен план струва $ 15,99 на месец, която дава достъп до шест сметки.

Spotify срещу Пандора: Сравнение на таблицата

Резюме

Докато Spotify и Pandora и двете са най-популярните цифрови музикални услуги там, Spotify ясно заема челната позиция, въпреки края на влизането в тази супер-конкурентен пазар. Пандора е около още преди Spotify дойде на картината и своята популярна музика Genome Project е наистина голям плюс, той е изправен пред най-голямото си конкуренция, особено с толкова много играчи, които се борят за юздите и Spotify скочи до ранна преднина с голям приноси, богата библиотека, куратор плейлисти, музика без реклами и др.

Кое е по-добре на Пандора или Spotify?

Въпреки, че Пандора отдавна е в надпреварата, той се бори да запази своята крепост, особено в днешната силно конкурентен пазар, където играчи като Spotify притежава основен дял от стрийминг бизнеса на световната музика. Spotify ще бъде по-добър избор, ако търсите за някои сериозни опит слушане на музика.

Дали Пандора-евтино от Spotify?

Макар че и двете услугите имат своите поддържани от реклами безплатни версии, които да се свърши работата добре, планове премиум имат своите предимства, като например музика без реклами, неограничено пропускане, и така нататък. Пандора е сравнително по-евтини от Spotify, Pandora обмисля Plus е само $ 4,99 на месец в сравнение с Spotify Индивидуална който струва $ 9,99 на месец.

Коя е най-добрата услуга за стрийминг на музика?

Днес няма почти дузина популярна музика стрийминг услуги там, че предлагат едни и същи функции. Някои популярни имена включват Spotify, Apple Music, Amazon Music Unlimited, на приливите, YouTube Music, Deezer, Qobuz и т.н.

Дали Amazon по-добре, отколкото на Пандора?

Amazon Music осигурява много по-добра музика звук с огромна библиотека от стрийминг песни, ако сте запален меломан. Освен това, както предлагат персонални радиостанции въз основа на песните и изпълнителите, които харесвате най-много. Amazon не предлага HD слушане с до 850 Kbps, което е повече от два пъти над нивото на това, което Пандора оферти или друг музикален стрийминг услуга за този въпрос.

Колко часа е Пандора даде безплатно?

Пандора предлага на своите потребители безплатен достъп до 40 часа музика на месец, но това ограничение бе отстранен през септември 2013 година.

Вижте още за: ,