Разлика между Spotify и Hulu

Spotify е услуга за стрийминг на цифрова музика, която предлага музика, докато Hulu е услуга за видео при поискване, която предлага видео съдържание. През годините редица технологии промениха поведението на зрителите и очакванията им кога и как да слушат любимата си музика или да гледат любимите си филми и телевизионни предавания. Тъй като Spotify направи революция в дигиталната музикална индустрия, Hulu беше приветствана като революционна машина за рязане на кабели, която промени начина, по който гледаме телевизия. Hulu е пионер на интернет телевизията, а Spotify е водеща услуга за стрийминг на музика.

Какво е Spotify?

Spotify е услуга за стрийминг на цифрова музика, която предлага безплатен модел за любителите на музиката да имат безплатен достъп до музика, поддържан от реклами, или премиум услуга без реклами. Първоначално е основана в Швеция през 2006 г. от Даниел Ек и Мартин Лоренцон и е достъпна за обществеността от октомври 2008 г. Spotify е една от най -големите световни платформи за стрийминг на музика, с повече от 350 милиона активни потребители, включително над 150 милиона премиум абонати. Spotify предоставя на потребителите достъп до огромната си библиотека от над 70 милиона песни, заедно с подкасти. Тъй като това е модел, базиран на freemium, получавате безплатно всички основни услуги с реклами и ограничен контрол, докато ако искате да се насладите на повече функции, като офлайн слушане и поддръжка без реклами, трябва да се абонирате за премиум плановете.

Какво е Hulu?

Hulu е една от най-популярните абонаментни платформи за видео при поискване, достъпни за потребителите. Собственост на News Corporation, NBCUniversal, The Walt Disney Company и Providence Equity Partners, Hulu има за цел да помогне на хората да намерят най -доброто видео съдържание, когато и където и както искат. Докато сайтът първоначално е стартиран като съвместно предприятие, мозъкът зад популярната машина за рязане на кабели е тогавашният изпълнителен директор Джейсън Килар, който искаше да създаде нещо, което би било лесно за навигация, онлайн услуга за съдържание, до която хората могат лесно да получат достъп от всяко устройство те искат. Hulu е домакин на голямо разнообразие от съдържание от множество партньори за стрийминг, включително хиляди филми и телевизионни предавания, мейнстрийм филми, класика, Hulu Originals, популярни драми и нови издания. Hulu направи революция в дигиталната музикална индустрия, като промени начина, по който слушаме музика в движение. Hulu има над 40 милиона абонати към 2021 г.

Разлика между Spotify и Hulu

Платформа

-Spotify е услуга за стрийминг на цифрова музика, която предлага на любителите на музиката достъп до музика, поддържана от реклами и без реклами в движение. Spotify предоставя на потребителите достъп до огромната си библиотека от над 70 милиона песни, включително подкасти. Hulu, от друга страна, е платформа за обслужване на видео при поискване, която предлага на потребителите най -доброто видео съдържание винаги, където и когато пожелаят. Hulu е пионер на интернет телевизията, а Spotify е водеща услуга за стрийминг на музика.

Съдържание

- Spotify е музикална услуга за стрийминг, подкаст и видео, която предоставя на потребителите достъп до над 70 милиона песни и друго курирано съдържание от създатели по целия свят. Той получава съдържанието си от независими изпълнители и големи звукозаписни компании, за да осигури най -доброто изживяване при слушане на музика. Hulu е домакин на голямо разнообразие от съдържание, включително филми и телевизионни предавания, мейнстрийм филми, класика, Hulu Originals, популярни драми и нови издания.

Пакет Spotify-Hulu

- Ако обичате да слушате музика в Spotify и да гледате филми в Hulu, можете да получите Hulu безплатно с абонаментния план Spotify Premium. Потребителите на Spotify Premium имаха достъп не само до неограничено поточно предаване на музика, но и до поточни телевизионни предавания и филми на Hulu. Но офертата беше достъпна само за основната поддържана от рекламите версия на Hulu. Но планът вече не е наличен. Пакетът е достъпен само сега за студентите с абонаментния план Spotify Premium for Students.

Spotify срещу Hulu: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Spotify и Hulu са сред най-популярните абонаментни доставчици на цифрови услуги, те са много различни платформи с много различно съдържание. Spotify е доставчик на музикални поточни и медийни услуги, докато Hulu е популярна услуга за видео при поискване, която има свои собствени предавания, включително популярната „Приказката на слугинята“. Spotify предлага достъп до огромната си библиотека от аудио съдържание, включително музика за независими изпълнители и големи звукозаписни компании и подкасти. Hulu има солидна библиотека от хиляди телевизионни предавания и филми, включително най -новите издания, мейнстрийм филми и Hulu Originals.

Hulu все още ли е свободен със Spotify?

Spotify Premium ви дава достъп до Hulu, поддържан от реклами, без допълнителни разходи. С абонамента Premium можете да се насладите на достъп без реклами до огромната библиотека с песни на Spotify, както и до основния поддържан от Hulu план за реклами. Но планът вече е достъпен само за студенти с план Spotify Premium за студенти.

Колко дълго трае Hulu със Spotify?

Получавате 30-дневен безплатен пробен период, след който можете да се абонирате за студентския план Spotify Premium за $ 4,99 на месец, който ви дава достъп до предложенията на Spotify Premium, както и до основния поддържан от реклами план Hulu и услугата за стрийминг SHOWTIME. Така че получавате три услуги само с един план.

Как работи Hulu Spotify?

Първо, влезте в профила си в Spotify Premium for Students и отидете на страницата на акаунта. Трябва да докоснете Активиране на Hulu в секцията Преглед на акаунта и получавате достъп до Hulu (поддържан от реклами) с плана Spotify Premium. Така че можете да се наслаждавате на музика и телевизия заедно с този пакет.

Вижте повече за: ,