Разлика между редактиране на звук и смесване на звук

Редактиране на звук срещу смесване на звук

Редактирането на звук и смесването на звук са две много технически теми, които участват в създаването на видео; независимо дали е кратък, любителски филми, телевизионни предавания или пълнометражен филм. Въпреки че повечето хора смятат, че са едно и също, двете са доста различни и различни един от друг. Най -ясната разлика между двете е вероятно техният ред в производствения процес. Редактирането на звука трябва да се извърши, преди смесването на звука да може да продължи.

Редактирането на звук е широка област, която се занимава с подготовката на целия звук, независимо дали става въпрос за глас, фонов шум или звукови ефекти, които трябва да се използват във видеото. С гласа задачата обикновено е да се уверите, че изговорените думи са ясни и разбираеми. Фоновият шум съществува за атмосферата и не трябва да пречи на сцената. Всеки звук, който отвлича вниманието, трябва да бъде премахнат. Звуковите ефекти, които включват експлозии, гръмотевици и много други, са най -трудните, тъй като повечето от тях трябва да бъдат създадени от нулата.

След като звуците са създадени, е необходимо да се смесят звуците заедно в една песен. Смесването е доста важно, тъй като просто не можете да комбинирате звуците заедно. В повечето случаи глас трябва да бъде над фона на шума, така че зрителите да не са никакъв проблем разбира нито дума. Но миксерите също трябва да се уверят, че някои важни звуци, като стъпки или отваряне на врата, се чуват ясно. Тези звуци може да са важни за сюжета на историята или просто да добавят към напрежението на сцената. И накрая, тук идва музиката. Правилното добавяне на музикални песни в определени моменти от историята може да увеличи емоционалното въздействие на тази сцена.

Ясно е, че зад кулисите се случва повече, отколкото повечето хора знаят или разбират. Част от иронията на редактирането и смесването на звуци е, че знаете, че това е направено отлично, когато не ги забележите, докато гледате филма. Ролята на звука във филм е да привлече публиката към случващото се на екрана и да я потопи в историята, сякаш те действително са там.

Резюме:

1. Редактирането на звука идва преди смесването на звука в производствения процес. 2. Редактирането на звука променя характеристиките на звука, докато смесването на звука не. 3. Смесването на звук е свързано с правилното взаимодействие на множество източници на звук.

Вижте повече за: