Разлика между оръжия с единично действие и двойно действие

Оръжия с едно действие срещу двойно действие

Древен човек е използвал ръцете си и други инструменти като камъни и дърво за борба с враговете си. С откриването на барут в древен Китай обаче той изобретил оръжия като оръжия, които да използва срещу хора и животни, които го заплашват.

Оръжията са ръчни оръжия с снаряди, които имат кухи и тръбни цеви и затвор, където се зареждат куршуми. Те се задействат със задействане и използват ударно устройство за запалване на грунда. Ударните механизми са или чукове (опънати пружини метали, които се завъртат и удрят щифтове за изхвърляне на патрон), или ударници (пружинни стрелби, движещи се по ос, насочена директно към патрона).

Оръжията с чукове са с едно действие или двойно действие. При работа с пистолет с едно действие, като револвер, чукът трябва да се вдигне преди всеки изстрел. Той трябва да се дърпа ръчно, но повечето оръжия вдигат чука като част от зареждането на пистолета, като поставяне на списанието.

Спусъкът в пистолет с едно действие освобождава чука, за да изстреля огнестрелното оръжие само веднъж. За автоматични или полуавтоматични оръжия, след първия изстрел, откатът автоматично ще вдигне чука за следващите изстрели. Пистолетите се изстрелват, след като се вдигнат чрез натискане на спусъка веднъж за всеки изстрел. Пушките и пушките са оръжия с единично действие, както и Ruger Vaquero, M1911 и Browning Hi-Power.

Оръжията с двойно действие също се наричат ​​само двойно действие (DOA). В пистолет с двойно действие, когато спусъкът е дръпнат, той произвежда две действия: издърпване на чука до наклонено положение, докато индексира цилиндъра за следващия кръг, и освобождаване на чука, за да удари щифта, за да стреля с пистолета. Те могат да бъдат изстреляни чрез еднократно действие чрез вдигане на чука и издърпване на спусъка или чрез двойно действие, което е от положение на чука надолу, където чукът се вдига от спусъка, завъртайки цилиндъра и задействайки чука, за да стреля с патроните.

Тези видове оръжия са стандартният въпрос за полицията през последните няколко години, тъй като те са по-лесни и бързи за използване, особено в ситуации на висок стрес. Днес обаче те са заменени с полуавтоматични пистолети.

Резюме:

1. Пистолет с едно действие е огнестрелно оръжие, което има чук, който трябва да се вдигне преди всеки изстрел, докато пистолет с двойно действие е огнестрелно оръжие, което може да се стреля чрез едно действие или двойно действие. 2. Спусъкът в пистолет с едно действие освобождава чука, за да изстреля огнестрелното оръжие само веднъж, докато спусъкът в пистолет с двойно действие вдига чука, който се върти в цилиндъра, и задейства чука, за да стреля с пистолета. 3. Оръжията с двойно действие бяха предпочитани от полицията пред оръжията с единично действие, тъй като те са по -удобни за използване в ситуации, които са с висок стрес. 4. Оръжията с двойно действие произвеждат две действия при натискане на спусъка, докато оръжията с единично действие не го правят. 5. Примери за оръжия с единично действие са пушки, пушки и някои видове револвери, докато примери за оръжия с двойно действие са револвери като Smith 66 и Wesson Model 66 и Browning BDA.

Вижте повече за: