Разлика между силиций и Бангалор

Силиций срещу Бангалор

Технологичното управление или информационните технологии (IT) се занимават с разработването и производството на компютърен софтуер и хардуер, както и езици за програмиране и информационни системи.

През последните четири десетилетия тя преживя огромно развитие и растеж, което я прави една от водещите световни индустрии днес. Той проправи пътя за появата на няколко ИТ компании на места като Силициевата долина в САЩ и в Бангалор, Индия.

В началото на 20-ти век технологични корпорации като Hewlett-Packard, Intel и други фирми започнаха да растат около кампуса на Станфордския университет в Северна Калифорния. Това започна, когато инженерният декан на училището Фредерик Терман вдъхнови учениците да започнат свои собствени компании.

Именно там започна развитието на микрокомпютъра и микропроцесора. През годините в областта се развиват технологични и електронни иновации, което я превръща в водещ световен център за технологично развитие.

Името Силиконова долина идва от силиция, използван в производството на полупроводници, които са първите продукти, разработени в района в долината Санта Клара, където се намират компаниите, които ги произвеждат.

Бангалор, от друга страна, е столицата на индийския щат Карнатака. Той е част от бета световните градове и е мястото, където се намират повечето индийски изследователски съоръжения и институции, както и най-търсените колежи. Наричан „Силиконовата долина на Индия“, той е дом на няколко софтуерни компании и промишлени фирми, които се грижат за телекомуникациите, космическата и други технологични нужди.

Той е водещият износител на ИТ продукти в Индия и е центърът на високотехнологичната индустрия в страната. Американски компании като Infosys, IBM, Microsoft, Cisco, Intel и Hewlett-Packard имат офиси и изследователски центрове в района. Развитието му като IT център започва през 90 -те години на миналия век и продължава да се разраства, тъй като компаниите печелят репутация за своята ефективност и върхови постижения. В сравнение със Силициевата долина, ИТ компаниите и техните продукти в Бангалор не се популяризират толкова добре на пазара.

ИТ пазарът в Бангалор също е сравнително нов и все още се нуждае от повече развитие, въпреки че високата концентрация на американски IT компании, базирани в района, го прави много конкурентен. Силиконовата долина също привлича повече от най -добрите умове и инвеститори в света, отколкото Бангалор.

Докато Силициевата долина е отворена за нови идеи и с готовност приема мнения, които биха могли да помогнат за нейното развитие, Бангалор не е и счита такива увертюри като намеса в частните дела на компанията.

Резюме:

1. Силиконовата долина се намира близо до Сан Франциско, САЩ, докато Бангалор се намира в Индия. 2. Силиконовата долина отговаря на световните ИТ нужди от началото на 20 -ти век, докато Бангалор се очертава като ИТ център през 90 -те години. 3. Силиконовата долина вече е утвърдена, докато Бангалор все още е в процес на създаване на име. 4. Силиконовата долина привлича повече инвеститори и най -добрите умове в света, докато Бангалор не. 5. Компаниите от Силиконовата долина се рекламират и популяризират по -добре и са по -отворени за иновации, отколкото компаниите в Бангалор.

Вижте повече за: