Разлика между Shopify и WordPress

Някога мечтали ли сте да започнете свой собствен онлайн бизнес или магазин за електронна търговия? Ако имате, тогава има вероятност сте чували за Shopify и WordPress. Въпреки че има няколко платформи за електронна търговия, те остават най -известният създател на уебсайтове. Нека видим как двамата се изправят един срещу друг.

Какво е Shopify?

Shopify е популярна платформа за електронна търговия и създател на уебсайтове, която помага на физически лица или фирми да създадат свой собствен онлайн магазин, за да разширят обхвата си. Shopify е патентована, пълноценна платформа за електронна търговия, която ви дава всички необходими инструменти, за да стартирате вашия онлайн магазин и да продавате продукти онлайн по множество канали. Ако някога сте мечтали да работите независимо от комфорта на собствения си уютен малък дом и да управлявате свой малък онлайн бизнес, тогава Shopify е идеалното решение за вас. Най -хубавото е, че можете да продавате почти всичко в Shopify, но изборът на правилните продукти за продажба е ключът към успеха. Shopify прави всичко за вас, започвайки от хостинг на уебсайта ви, за да се занимава с маркетинг и плащания, и управление на инвентара и доставка.

Какво е WordPress?

WordPress е безплатна и най -популярната система за управление на съдържанието и най -предпочитаната платформа за блогове сред блогърите и създателите на съдържание. WordPress е основно конструктор на уебсайтове като Shopify, който улеснява създаването на собствен уебсайт или блог. Той ви помага да създавате професионално проектирани уебсайтове, без да се налага да се научите как да правите компютърно програмиране. WordPress е просто по -добър и по -евтин начин да получите красив, сложен уебсайт, направен с няколко кликвания на мишката. Той стартира през 2003 г. с цел да предостави на обикновените хора лесен начин за изграждане на уебсайт безплатно. Благодарение на интуитивния потребителски интерфейс, потребителите могат лесно да публикуват съдържанието си в Интернет. Независимо дали притежавате уебсайт или притежавате блог, вие използвате WordPress, за да управлявате съдържанието си, като го публикувате и редактирате редовно в платформата.

Разлика между Shopify и WordPress

Платформа

- WordPress вероятно е де факто стандарт за управление на съдържанието в Интернет и винаги е бил невероятно популярен. WordPress е основно система за управление на съдържанието, която ви помага да управлявате съдържанието си, като го публикувате и редактирате редовно в платформата. Shopify, от друга страна, е създател на уебсайтове и пълноценна платформа за електронна търговия, която ви дава всички необходими инструменти, за да стартирате вашия онлайн магазин и да продавате продукти онлайн по множество канали.

Съсредоточете се

- WordPress е изцяло за съдържание и по -голямата част от съдържанието се публикува с цел да се консумира безплатно или на номинална такса. WordPress е софтуер за уеб публикуване, който трябва да бъде инсталиран. Shopify, от друга страна, е интернет услуга или инструмент, създаден специално за електронна търговия, така че може да се използва само за създаване на онлайн магазини. За да използвате Shopify, трябва да посетите официалния им уебсайт и да създадете и регистрирате своя профил. След като сте готови, можете да започнете да изграждате своя магазин за електронна търговия.

Лесна употреба

-Shopify е универсалното решение за електронна търговия, което можете да използвате, за да създадете и персонализирате свой собствен сайт за електронна търговия и можете да направите всичко това без никакви технически познания, умения за кодиране и без да се притеснявате за наемане на професионалисти. Можете да продавате всякакви стоки или услуги в Shopify, както физически, така и цифрови. WordPress също е създател на уебсайтове като Shopify, но изисква много техническа настройка, за да започнете, като инсталиране на софтуер, теми, приставки и добавка за електронна търговия, за да започнете с операциите си в онлайн магазина.

Ценообразуване

- Най -ниският план за Shopify е основният план Shopify, който струва $ 29 на месец, докато обикновеният план Shopify струва $ 79 на месец, а Advanced Shopify е $ 299 на месец. Shopify също взима такса за транзакция от 30 ¢ в допълнение към месечната цена на всеки план. Софтуерът WordPress е достъпен безплатно, но за да го използвате, трябва да се регистрирате за уеб хост и да закупите име на домейн. Месечните разходи за използване на WordPress могат да достигнат до $ 5 и могат да се повишат, ако наемете уеб дизайнер.

Shopify срещу WordPress: Сравнителна таблица

Резюме

Shopify е пълноценно решение за електронна търговия, което ви помага да изградите свой собствен магазин за електронна търговия, като предлага индивидуално създадени решения за електронна търговия за всеки, който няма абсолютно никаква представа за кодиране или изграждане на уебсайт. Ако имате предвид добра бизнес идея и познавате аудиторията си, тогава можете да използвате Shopify, за да изградите свой собствен онлайн магазин без никакви проблеми. WordPress, от друга страна, е по същество система за управление на съдържанието, която ви помага да управлявате съдържанието си, като го публикувате и редактирате редовно в платформата. WordPress просто предоставя лесен начин за изграждане на уебсайт безплатно.

Трябва ли да направя Shopify или WordPress?

Shopify е за всеки, който иска да изгради свой собствен магазин за електронна търговия от нулата и без никакви проблеми. Shopify е чудесен за тези, които нямат абсолютно никаква представа за кодиране или изграждане на уебсайт. WordPress е самостоятелен софтуер, който трябва да бъде инсталиран и първоначално е система за управление на съдържанието.

WordPress или Shopify са по -добри за SEO?

WordPress е система за управление на съдържанието, така че ви дава повече контрол върху съдържанието и маркетинговите ви стратегии, отколкото Shopify. Съдържанието не отговаря на профила на Shopify, така че WordPress е относително по -добър избор, когато става въпрос за SEO.

Съвместим ли е Shopify с WordPress?

Има добавка, наречена WP Shopify, която ви позволява лесно да интегрирате вашия Shopify акаунт с WordPress. Тя ви позволява да продавате всеки продукт на Shopify на всеки уебсайт на WordPress.

Вижте повече за: ,