Разлика между Shopify и WooCommerce

Както Shopify, така и WooCommerce са водещи в индустрията създатели на уебсайтове, които ви улесняват при стартирането на собствен напълно функционален онлайн магазин, за да помогнете на вашия бизнес да се развие на силно конкурентен пазар. Но въпросът е кой да изберете, който да отговаря най -добре на вашите бизнес нужди и да ви помогне в бъдещите ви начинания? Нека да разгледаме.

Какво е Shopify?

Shopify е мощно, лесно за използване цялостно решение за електронна търговия за фирми или физически лица, които искат да продават продуктите си онлайн. Ако сте един от тези, които някога сте мечтали да работите от дома или навсякъде по света и да управлявате свой собствен онлайн магазин, тогава Shopify е идеалното решение за вас. Shopify е популярна платформа за електронна търговия, създадена както за предприемачи, така и за бизнес или просто за всеки, който иска да създаде свой собствен онлайн магазин и да продава продуктите си онлайн. Наличието на собствен уебсайт за електронна търговия е едно от най -възнаграждаващите неща, които можете да направите, а Shopify ви помага да преследвате мечтите си и ви улеснява да настроите и стартирате свой собствен уебсайт за електронна търговия без много проблеми.

Какво е WooCommerce?

WooCommerce е напълно персонализирана платформа за електронна търговия с отворен код, използвана с уеб хостинг сайтове на WordPress за създаване на онлайн магазини. Въпреки че може да не сте толкова запознати с WooCommerce, колкото някои от другите популярни решения за електронна търговия, като Shopify, той все още е толкова популярен. Това всъщност е плъгин за WordPress, който превръща уебсайта Ви в пълен онлайн магазин. Той е за тези потребители със съществуващ уебсайт на WordPress, които искат да добавят функционалност за електронна търговия към настоящото си решение, като добавяне на продукти, количка за пазаруване и плащане. Това е DIY решение за електронна търговия, което е директно достъпно от таблото за управление на WordPress, което улеснява управлението и актуализирането. Стартиран през 2011 г., той бързо се превърна в решение за електронна търговия по подразбиране за WordPress, използвано от редица сайтове с голям трафик.

Разлика между Shopify и WooCommerce

Ценообразуване

- Shopify определено прави създаването на уебсайт за електронна търговия невероятно лесно, но малко натоварващо за използване, особено с толкова много ценови планове, от които да избирате - започвайки от $ 29 на месец и достигайки до $ 299 на месец. Получавате по -разширени функции, когато надстройвате плановете си. Той също така има 14-дневен пробен период. WooCommerce, от друга страна, е плъгин за WordPress, който сам по себе си е с отворен код, което означава, че можете да използвате както безплатно, така и имате много по -голям контрол върху това какво и къде можете да харчите.

Оперативни такси

- Ясно е, че разходите за изграждане на основен магазин на WooCommerce са доста по -евтини в сравнение с Shopify поради факта, че WooCommerce не начислява комисионна за операциите. Разходите обаче започват да се увеличават, когато купувате премиум разширения, както и разходите за настаняване, тъй като вашият магазин започва да набира скорост и показва растеж. Освен това за WooCommerce са налични редица безплатни теми и приставки, които по някакъв начин ви дават контрол над разходите ви.

Персонализиране

- И двете платформи са проектирани да предлагат просто, лесно за използване решение за електронна търговия, но разликата се крие в тяхната персонализация. Що се отнася до персонализирането, WooCommerce е наистина гъвкав, тъй като е платформа с отворен код и имате абсолютен контрол върху платформата. С над 1000 приставки и повече от 1000 теми, WooCommerce предлага неограничено персонализиране, така че можете да персонализирате магазина си според вашите предпочитания и предпочитания. Официалните премиум теми на Shopify са по -скъпи в сравнение с официалните теми на WooCommerce.

Лесна употреба

-WooCommerce е далеч по-техническа платформа, която не се хоства, което означава, че ще трябва да инсталирате WooCommerce плъгини, да поддържате архиви, да управлявате актуализациите и сигурността на вашия уебсайт сами. WooCommerce не е удобен за начинаещи, което означава, че имате нужда от основни познания по кодиране, за да започнете. Shopify, от друга страна, е много по -лесен за използване и има множество възможности за плащане в допълнение към собственото си решение за плащане.

Shopify срещу WooCommerce: Сравнителна таблица

Резюме

Въпреки че и двете платформи са проектирани да предлагат просто, лесно за използване решение за електронна търговия за вашия бизнес, те не са лишени от справедливия си дял от плюсове и минуси. Shopify е цялостно решение за електронна търговия, което е много лесно за използване и започване, в сравнение с WooCommerce, която е далеч по -техническа платформа за начинаещи да създадат своя онлайн магазин. WooCommerce обаче е по -мащабируем в дългосрочен план. Тъй като WooCommerce е самостоятелно хоствана платформа, вие плащате само таксите за транзакции, които се начисляват от вашия шлюз за плащане или от вашата банка, така че имате по -голям контрол там. Като цяло Shopify е явен победител, но някои биха предпочели и WooCommerce за бъдещите си начинания.

Shopify по -добър ли е от WooCommerce?

Shopify е цялостно решение за електронна търговия, което е много лесно за използване и стартиране, в сравнение с WooCommerce, която е далеч по -техническа платформа и изисква известни умения за кодиране за създаване на магазин. Освен това Shopify разполага с множество вградени инструменти за продажби, опции за плащане и бързо време за изграждане.

Дали WooCommerce и Shopify са едно и също нещо?

Въпреки че и двете платформи са проектирани да предлагат просто, лесно за използване решение за електронна търговия за вашия бизнес, те не са едно и също нещо. WooCommerce е по-персонализирана платформа с отворен код, използвана с уеб хостинг сайтове на WordPress за създаване на онлайн магазини.

Трябва ли да премина от WooCommerce на Shopify?

И двете са мощни платформи за стартиране на вашия онлайн магазин, но когато се стигне до избор между двете, всичко зависи от вашите лични предпочитания и изисквания. Освен това цената за изграждане на основен магазин на WooCommerce е доста по -евтина в сравнение с Shopify и е безплатна за инсталиране. Така че мигрирането към WooCommerce няма да навреди.

Трябва ли да използвам Shopify или WordPress?

Shopify е много по -лесен за настройка и използване от WordPress. И има много функции, които са налични веднага след като използвате Shopify, като шлюзове за плащане, интеграции, функции за електронна търговия и т.н.

По -бавен ли е WordPress от Shopify?

Тъй като Shopify е по -лесен за настройка и използване, той има пряко въздействие върху времето за изграждане, което означава, че Shopify е очевидно по -бърз и удобен, когато става въпрос за лекота на използване.

Вижте повече за: ,